Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Hogyan tud nekem keresztbe...

Hogyan tud nekem keresztbe tenni az alberlom?

Figyelt kérdés
Kiadtam a lakasom egyik szobajat . apehnal nem jelentettem , szerzodesunk van , tehat tudja bizonyitani h ott lakik mint alberlo . most kiaakarom tenni , de fenyeget a rendorseggel , es az apehhal . mit arthat ellenem ??
2017. jan. 31. 19:07
1 2
 11/17 anonim válasza:
27%

Ha valaki nem fizeti meg a közterheket, az bizony bűncselekmény is lehet (költségvetési csalás). Más kérdés, hogy az ügyben nyomozó hatóságként a NAV jár el, nem a rendőrség.

Amúgy az ilyenkor "megszokott" megoldás, hogy el kell vonni a nyílászárókat javításra. Leveteted az ablakokat, tuti, hogy kiköltözik. Persze jogszerűtlen, de az is az, hogy nem hagyja el a lakást szerződés szerint. Kétlem, hogy pereskedne. Ha feljelentést is tesz, max. kifizeted a NAV-nak az adóhiányt, és esetleg kapsz egy megrovást, vagy még azt sem.

2017. jan. 31. 19:45
 12/17 xswerdy ***** válasza:
90%

de most itt a kérdező is a lakásban lakik, ha jól értem, nem igazán lehet elvinni az ablakokat felújításra.

De a fő kérdéshez. Nem kell bejelenteni a bérbeadást (korábban adószámot kellett igényelni, azt volt szokás bejelentésnek nevezni), csak adózni kell. De honnan tudja a bérlőd, hogy nem adóztál? Ha csak 2016-ban kezdted a dolgot, akkor a mostani adóbevallással bevallhatod, és befizetheted az adót.

2017. jan. 31. 20:24
 13/17 anonim ***** válasza:
32%

"De honnan tudja a bérlőd, hogy nem adóztál? "

Nem kell tudnia, elég a sejtés. Majd a NAV ránéz.

2017. jan. 31. 20:25
 14/17 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező!

A NAV-nál UTÓLAG kell adóznod!!! Érted??

2017. jan. 31. 21:36
 15/17 anonim ***** válasza:
0%
Írásban mondj fel neki! Egy lakásban éltek, ha jól látom. A felmondási idő letelte után. simán zárat cserélsz, birtokon belül vagy, ha akar, menjen ő pereskedni. Az adót még rendezheted, nem büntetnek meg. Legközelebbi bérlőddel csináltass közjegyzőnél, egyoldalú kiköltözési nyilatkozatot. Bérlő fizeti, kb 20 ezer forint és biztonságban leszel, mert bíróság nélkül végrehajtható.
2017. febr. 1. 00:12
 16/17 anonim ***** válasza:
38%
Ha nincs papír róla, én kitenném simán. Legfeljebb ha nem tetszene neki , én hívnám a rendőröket zaklatás miatt.
2017. febr. 1. 06:18
 17/17 anonim ***** válasza:
Mióta van ott? 2016-ra májusban kell adót bevallani. Szerintem mindenképp valld be a bevallásodban és fizesd be az adót.
2017. febr. 1. 09:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!