Pestre mennem mennyi esélyem lenne 21 évesen gy?
A történet annyi, hogy szeretnék továbbtanulni de nem jött össze magánéleti okokból az idei tanév, itt viszont nem bírom ki, egyszerűen az egész környezetem taszít. Jelenleg közel 300 Ft-om van, mennyi esélyem lenne közel 0 ismeretség nélkül depressziósan pestre mennem?
Talán még abba is beleegyeznék, hogy valami alja munkát végezzek míg nincs más szeptemberig.
A legnagyobb baj nem is az indulás nagyobb kiadásával van, hanem azzal, hogy a semmire az ember nem költözik másik városba, nem vesz ki egy szobát. Általában előbb munkát szoktak találni, utána lakást keresnek gőzerővel és költöznek.
Na most ahhoz, hogy munkát kapj, interjúzni kell járni. Lehet, hogy az első összejön, de az is lehet, hogy csak a tizedik. Akkor pedig 10-szer utazol fel Budapestre, ami költség.
Utána ha lakást bérelsz, szintén fel kell menni többször, megnézni. Hátrány, ha nem tudsz azonnal menni, mert az olcsóbbakat nagyon gyorsan elkapkodják.
20-30 ezerért Budapesten szobát találni ma már szinte lehetetlen. Nagyon nagy szerencse kell hozzá és ez persze csak lakbér, még jön hozzá a rezsi. Mostmár az a jellemzőbb, hogy 40-50-60 ezer + rezsi egy SZOBA, nem lakás, csak egy szoba!
Kaució nélkül általában szóba sem állnak az emberrel.
Vagyis valóban ott tartunk, hogy induló tőkének minimum 200 ezer kell az utazásra, a lakásra és akkor arról még nem is beszélek, hogy esetleg bútorok beszerzése is szükséges lehet.
Meg lehet csinálni nulláról, de sokkal könnyebb úgy, ha van egy jó ismerősöd, akinél csövezhetsz egy-egy hetet/éjszakát, vagy ahogy a szükség hozza. Én is így jöttem fel és építettem ki a kis életemet és azóta számtalan más barátomnak segítettem én is ezzel. Nagy segítség, ha van honnan elindulni, esetleg tudsz hol lakni, honnan munkába menni és akkor lakást keresni, amikor már helyben vagy, nem kell ezért utazgatni.
Mitől olyan fontos Pest? Szerintem vidék élhetőbb. De mindenkinek más erről a véleménye.
Szerintem mindenképp tanulj ki egy szakmát, mellette dolgozz valahol. Így lesz egy szakmád is és valamennyi pénzed is. Én erre az egészre kb 2 évet szánnék, utána menj a felsőoktatásba ha még érdekel.
Azért tartom szükségesnek a szakmát kitanulni, mert elmúlik a depressziód, lefoglal, és nagyobb lehetőséged lesz a jövődre nézve, azaz nem fogsz a későbbiekben csak a felsőoktatástól függni, lesz más lehetőséged is az elhelyezkedésre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!