Van valakinek ötlete, mi lehet ez?
fél éve vagyok az albérletben, minden teljesen jó volt, viszont érzékeltem egy furcsa leírhatatlan tömény szagot az ágyam mellett. A konnektorra gyanakodtam, hívtam villanyzerelőt, és semmi baja. Az ágyamat el kellett húzni, mert kezdett elviselhetetlen lenni, és kissé felerősödött. Máskülönbrn van egy hatalmas lyuk a falban, ahol a téglát is látni és a másik oldalon épp a fürdőszoba van, így arra gyanakodtam, hogy penész lehet. Hívtunk vízszerelőt, és nincs csőtörés, szóval a penész is kizárva. Most már valóban nem tudom, mi lehet. Úgy érzem, egyre erősebb, és füstszagú. Amikor itt volt a vízszerelő valami meleget érzékelt a falban a gázmérő mellett, és azt mondta, fura, hogy ott meleg van, mert nem kellene.
Csak annyira jöttem rá, hogy abból a lyukból szivárog.
Van valakinek valamilyen ötlete, mi lehet ez a szag?
"A gázszag (ha szén-monoxid), akkor azt nem érezni. Viszont arra kelek, hogy köhögök, fáj és csíp a torkom."
Első vagyok.
Tisztázzuk: a gázt szagosítják. Pont itt a gyik-en találtam meg a nevét, hogy mivel, de végül is az tökmindegy. Pont ezért kérdeztem meg, hogy ugye felismered a gázszagot? Hát most hogy írjam le milyen?
A szén-monoxid, az az, ami a kéményből visszajön ha rosszul van beépítve a cucc, és sajnos be lehet vele kerülni a tv-híradóba. De a szén-monoxid szagtalan, pont ezért veszélyes!
Teneked a tüneteid alapján az égéstermék jön valahol, de az nem szén-monoxid. A konvektor, stb. ezek a gázkészülékek ha szabályosan működnek is, szennyezik a levegőt valamennyire. Akkor is, ha minden oké velük.
De a tieddel nem oké.
Nem halsz bele, de gyorsan hívj egy gázszerelőt. Ezek a tünetek, idézem "köhögök, fáj és csíp a torkom" egyértelműen a gáz égéstermékétől vannak. Hogy a lyukaddal mi van, nem tudom. Gázszerelőt hívj, ezt meg mondd el neki a tüneteidet is, és szellőztess többször.
Ja és te oltári büdöset érzel, mondom, h a szén-monoxid szagtalan.
Szép nyugodtan hívj holnapra egy szerelőt. Nem lesz semmi (komoly) bajod, de azért ne halogasd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!