Először szedd szét a mosogató alján levő szifont majd utána látszik esetleg hogy mi a hiba.
2016. nov. 3. 16:33
5/10 anonim válasza:
A szétszedés jó hasznos ötlet , jegyezd meg hogy miként áll össze a rendszer . Aztán alkatrészek meleg szeres vízzel mosd át . A legjobb a TRISÓ - MOSÓSZÓDA forró víz elegy , ezzel érdemes leöntögetni átmosni a csaprészt .
2016. nov. 3. 16:52
6/10 anonim válasza:
Olcsó és hatásos: a lefolyóba néhány kanál szódabikarbóna és 1 deci ecet. Ha megáll a pezsgés, akkor engedi rá forró vizet. Ezt tanácsos havonta egyszer legalább elvégezni. Hatásosabb, mint a drága vegyszerek. Ha nagyon el van dugulva, akkor a pumpálás vagy a csőgörény segíthet.
2016. nov. 3. 17:22
7/10 anonim válasza:
Nagyon gyakori, hogy valójában csak a könnyen dermedő zsírok rakódnak le valahol a csőben, ahol a hőmérséklet a zsír dermedéspontja alatti hőmérsékletű. Ezért legelőször ajánlatos több liter forrásban levő vizet beleönteni a mosogatóba, ami felmelegíti a csőrendszert, hátha megmozdul a szűkületben levő zsír. Ezután jöhet a kálilúgos kezelés (akár a MrMuscle, vagy hideg zsíroldó vagy vegyszerboltban kapható KOH vagy NaOH lefolyó tisztító paaztilla ill. amit előzőekben is ajánlottak.
2016. nov. 3. 17:23
8/10 hell-ikon válasza:
Szi-Ti lefolyótisztító. 30 v. 40 dekás, snassz kis műanyag dobozban kapható kb. 500 Ft, 2-3 mérőkanálnyi a lefolyóba, kis meleg víz, állni hagyni, majd meleg vízzel átöblíteni a rendszert.
Ez nálam nagyon bevált és egy doboznyi nekem több, mint 1 évig elég.
2016. nov. 3. 20:40
9/10 anonim válasza:
Ha a szifon után dugult el, akkor a vegyszerek már valószínűleg hatástalanok lesznek, azok inkább megelőzésre jók, mint ahogy több hozzászóló is javasolt többféle módszert.
Pumpa vagy csőgörény. Ha egyik se válik be, akkor marad a szaki, neki van profi, rezgős meg ilyen-olyan gépe.
És egy tipp, amit nekem is a szaki adott miután kitakarította a konyhai ágat: hetente egyszer a lehető legforróbb vízzel teleengedni a mosogatókádat majd kihúzni a dugóját, de a vízcsapot nem elzárni. A víznek nyitott csap mellett is le kell tudni folynia. Mióta ezt megfogadtam, azóta nem volt dugulásunk.
2016. nov. 4. 08:30
10/10 anonim válasza:
Szerintem a leghatásosabb és a legolcsóbb Szi-Ti lefolyótisztító. Tényleg nagyon jó!
Belekanalazni vagy beleönteni kis Szi-Tit, kicsit várni, és mehet rá 1-2 dl forró víz.
Vigyázat! Lehetőleg nyitott ablaknál v. bekapcsolt elszívónál ráönteni, mert gáz képződik, amit kellemetlen belélegezni és mérgező.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!