Albérletbe megyek a tulaj magánál tart 1 kulcsot hogy feltudjon jönni. A számlákat nem én kapnám meg hanem a tulaj és sokszor ugy kellene fizetnem hogy nem mutat bizonylatot. Ti be költöznétek friss házasként?
NEM!
NEM mehet be a te engedélyed nélkül, és a számlákat meg kell mutatnia. És még alkesz is. Keress inkább másik albit.
Hát ez kicsit sok a jóból. Az, hogy a tulajnak van kulcsa, az oké, csak akkor illik felmennie, ha otthon vagy, de még jó, hogy a saját lakásához marad kulcsa.
Nade a többi... hát az egyáltalán nem oké. Keress másikat. Bemondásra számlákat fizetni? Egy alkesznek? Á...
Miből gondolod, hogy ha a szerencsétlen élettársát is veri, akkor titeket, ha konfliktusod lesz vele (ami borítékolható), nem fog?
A helyetekben gyorsan elhúznám a csíkot.
Tuti nem!!!
Ezek magukban is az albi ellen szólnak, de együtt...Hogy marad nála kulcs, az még ok. De nem egy alkoholista tulajnál...
Mi garantálja, hogy annyit kér, amennyi a számla?
Mi garantálja, hogy el is jut vele a postáig, hogy befizesse?
Mivel ő a tulaj az normális hogy tart magánál egy kulcsot, ezen ne akadj fenn.
Mi is úgy csináljuk h a tulaj (azaz én) én kapom a számlákat és emailben megírom az albérlőnek az összegeket, és leírom azt is h ez milyen óraállások közti számla, még soha nem kérték el az eredetieket, az összehek általában alacsonyak, 3-4-5 ezer Ft szokott lenni a villany és gázszámla is, de persze ha az albérlő elkérné megmutatnám neki. Ezt nem értem, nálatok közölte a tulaj h akkor se mutatja meg ha kéritek? Nem hiszem, de előre ne fizessetek neki közmű számlát, csak ha mutat papírt róla.
Azt honnan tudod h alkoholista és veri a párját? Ez max nektek azért gond mert ha alkesz akkor problémáitok lehetnek vele.
"Utánna olvastam a tulajnál nem lehet kulcs nincs szüksége rá. "
Lehetni lehet, de neked jogod van a tulaj engedélye és értesítése nélkül zárat cserélni, amit persze költözéskor visszaállítasz az eredeti állapotba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!