SOS! Ti mit tennétek? A többi lent.
Albérletben lakom a párommal, és közvetlenül mellettünk szintén albérlő van 1 pár+1gyerek, a tulajdonos ugyan az. Ma (már nem először) az albérlő szomszédunk közölte velünk hogy hagyjuk nyitva a kaput (a kapu közös) minden nap este 4 vagy 6 óráig, mi rákérdeztünk miért, ő felhúzta magát és már bele is vágott a párom szavába, szó szót követett, lesétált a páromhoz az udvarra és szó szerint az arcába állt volna ha nem állok közéjük, ökölbe szorított kézzel tudjátok az a mindjárt ütök testtartással. Perceken át próbált kikerülni engem, mert gondolom csak a páromat akarta megütni, engem nem. Végülis verekedés nem lett belőle ez miatt, de ha én nem vagyok ott szerintem az lett volna. Persze a srác párja nem jött ki, amit furcsállok, mert biztosan hallotta a kiabálást, csak azután jött ki a házból amikor a párom elment és én próbáltam még a srácot lenyugtatni és megbeszélni vele a kaput. Kompromisszumra nem hajlott, mondta, hogy mi nem vagyunk normálisak, és majd meglátjuk majd hogy mi lesz, és már rég szétverte volna a párom fejét ha nem lennénk szomszédok. Ez előtt a történtek előtt volt már egy keményebb szóváltás, de ilyen mértékű fenyegetőzés az ő részükről nem, akkor szóltunk a tulajnak és csak annyit mondott beszéljük meg, vagyis a szomszéd és mi. Azért is fontos lenne a kapu zárása, mert az udvaron áll szintén zárva az autónk, bringánk, a kamra ajtó mindig nyitva van mert közös, ahol egy több 100 ezer Ft-os gázkazán van+ egyéb apróságok. A tulaj is többször felszólított, hogy zárjuk a kaput, mert a szomszéd lány és gyereke egyedül vannak most és félnek stb. És tőlünk kérdezgeti miért van nyitva a kapu amikor jön. Tőlük nem tudom szokta-e kérdezni.
1. Tényleg mi lennénk a nem normálisak, hogy zárnánk a kaput?
2. Szóljunk a tulajnak? És ha igen mit mondjunk neki, hogy ne legyen "kárunk" ebből a helyzetből? Pl: Ne küldjön el minket stb.
3. Ti mit tennétek?
Bocsi ha hosszúra sikerült, köszönöm a válaszokat!
Szóljatok a tulajnak, hogy ti azt akarjátok h zárva legyen a kapu, mert több érték van az udvarban, a másik szomszéd meg azt akarja h nyitva legyen.
Aztán a tulaj beszéljen a szomszédotokkal h zárják ők is a kaput ennyi.
"mi rákérdeztünk miért, ő felhúzta magát és már bele is vágott a párom szavába, szó szót követett"
Azért szerintem itt kimaradt egy-két momentum...
Amúgy ne kérdezzétek, hanem mondjátok neki, hogy azért zárjátok, mert a tulaj ezt kérte tőletek. Ha neki nem jó így, akkor vele beszélje meg.
Ha meg fizikailag fenyeget valaki, akkor az a rendőrség hatásköre.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!