Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Most költözök fel Pestre,...

Most költözök fel Pestre, először fogok egyedül élni. Jó tanácsok?

Figyelt kérdés
Egyetem miatt költözök fel, sajnos a kollégium nem jött össze. Hárman leszünk lányok egy lakásban, de mivel nem feltétlen vagyunk barátnők, teljesen más körökben mozgunk, ezért nagyon félek attól, hogy egyedül leszek, illetve nem tudok egyedül boldogulni. Jó tanácsokra, praktikákra, időbeosztásra lennék kíváncsi, de bármi kapcsolódóról szívesen hallanék. :)

2016. aug. 28. 20:20
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
Kérdező: amit 20-as ír az 100%-ban igaz, érdemes megfogadni (én is ezt írtam volna, nem lány vagyok)
2016. szept. 1. 11:49
 22/29 anonim ***** válasza:
26%
Blaha, édesanyám mesélte, hogy valamikor régen este 10-ig dolgozott a környéken, a szó szoros értelmében átrohant az aluljárón, le a metróba, aztán a Batthyányi téren a HÉV-hez. Messze kint lakott, ahol járkáltak rendőrjárőrők, azokhoz csatlakozva ment a kapuig. Megvárták, amíg bemegy. De ez a híresen "jó" közbiztonságú Kádár-rendszerben volt, amikor minden pesti vagy budai téren galerik uralkodtak. Sorozatban erőszakoltak, raboltak, verekedtek ezek a huligánok, de aztán felszámolták az összeset.
2016. szept. 1. 12:16
 23/29 anonim ***** válasza:
90%
22-es: csókoltatom a kedves mamát és üzenem, hogy nyugodtan menjen a Blahára nosztalgiázni, mert nem lesz semmi baja. Az elmúlt 50 évben volt azért változás, leginkább az elmúlt néhány évben :)
2016. szept. 1. 15:37
 24/29 anonim ***** válasza:
74%
22-esnek: én 18 éves lányként kerültem kollégiumba a Rákóczi útra , az Astoriához. A hetvenes éveket volt szerencsém a Blaha közelében tölteni. Szóval a Kádár rendszer közbiztonságáról ne hazudozz ilyen látványosan, mert akadnak öregecskedő internetezők is itt. Éveken keresztül nem ért atrocitás, sem engem, sem a barátnőimet, csak hogy érthető legyen, amit irtam. Ja, és szoktunk moziba járni, éjszakaiba is.
2016. szept. 2. 01:40
 25/29 anonim ***** válasza:
47%
Nem én voltam (meg se születtem még akkor), hanem a mama. Az egyik környező szakiskolából pl. becsalták a 14-16 éves lányokat (akkor még voltak k*-nak öltözve, mint manapság) az Emkébe és olasz férfiakkal ismerkedtek. Ezt hívták digózásnak. A rendőrség rájött, nyomoztak és a harmadikra a fél osztályt kirúgta az iskola. Mama nem vett részt ebben, de őt is megfigyelték és követték a nyomozók, nagymama szülői értekezleten tudta meg ezt. A Blaha hírhedt hely volt, az egész környezetével együtt (három szálloda, Emke bár stb.) a kor viszonyai között.
2016. szept. 2. 12:29
 26/29 anonim ***** válasza:
91%

"Szóval a Kádár rendszer közbiztonságáról ne hazudozz ilyen látványosan, mert akadnak öregecskedő internetezők is itt. Éveken keresztül nem ért atrocitás, sem engem, sem a barátnőimet, csak hogy érthető legyen" Te meg ne vádaskodj!!! Hogy téged meg a barátnőidet nem ért atrocitás, attól még huszas igazat mondhat. Volt bűnözés csak legfeljebb letiltották a híreket. Ugye Csernobilt is meddig titkolták akkor képzelheted, hogy mennyire mondták be a hírekbe ha valami kis "piti atrocitás" történt.

Egyébként fülest ne használj kérdező mert akkor nem figyelsz a környezetedre és ez veszélyes. Sok hülyét ütöttek már el vagy raboltak ki mert éppen a rádiózott.

2016. szept. 3. 11:56
 27/29 anonim ***** válasza:
Az 1960-as évek galeribűnözése létezett, nem nagyon beszéltek róla, sokkal később a "kékfényes Szabó" egy könyvben megjelentette. Igencsak meredek dolgok vannak benne, pl. a migránsok nyugati zaklatási ügyei nulla ezekhez képest. Sok falusi lány érkezett dolgozni Pestre albérletet kerestek. Ezek a bandák pedig a pályaudvarról elcsalták őket és pl. a Népstadion pénztárfülkéibe zavarták be őket (veréssel), aztán vetkőzés és sorra mindenki... Akár 10-15 aljas disznó is egyenként mászott be. Ha elájult vagy megsérült a 14-18 év közötti lány, az se izgatta őket. A könyv az 1980-as éevek elején jelenhetett csak meg, amikor a mocskok már szabadultak a börtönből. Szerencsére ma ilyen méretekben ez ma nem létezik nálunk, de egy eset is sok. (Olvastam a könyvet, de csak amikor betöltöttem a 16-ot, apa nem engedte).
2016. szept. 3. 19:24
 28/29 anonim ***** válasza:

"Éppen tegnap jártam arra és láttam, hogy még állnak a terméskővel burkolt eredeti pénztárfülkék. Ezekkel kapcsolatos volt az ún Népstadion-galeri története a hatvanas években. Fiatal fiúk a Keleti pályaudvaron megismerkedtek vidéki lányokkal, akiket elcsaltak az akkor még teljesen kihalt Dózsa útra, ahol valamennyien bemásztak a pöttöm ablakon és mindannyian közeli kapcsolatba kerültek a lányokkal..".

[link]

2016. szept. 3. 19:27
 29/29 anonim ***** válasza:

Jó tanácsok.:

Gyakoriak a betörések, főleg a besurranó tolvajok, de az ablakbenyomás, ablakbetörés is. Mindenképpen olyan helyre menj, ahol van rács az ablakokon/ajtókon és jól zárható a szobád, ill. a bejárati ajtó!

Az értékeidet a szobádban sohase hagyd elöl, hanem tedd a szekrénybe, ágyba, stb. (esetleg zárd a szekrénybe)!

Ennek két oka van, a besurranó tolvaj általában azt viszi, ami elöl van és nem bíbelődik keresgéléssel. A másik, ha pl. be lehet látni, akkor nem szolgál indítékul az értéktárgy látványa.

Amit nagyon lopnak.: digitális fényképezőgép, kamera, plazma TV, laptop, plamtop, ékszer, gyógyszer stb...

Akár a bizsu ékszer is lehet figyelemfelkeltő egy tolvajnak, de az elöl hagyott gyógyszerek is (sok a függő)! Ugyanígy biciklit, kismotort, nagymotort, autót visznek a házad elöl is... Kulcsot sokszor a szervizben másolják le és a házad elől viszik el a kocsidat...

Ezért pl. bringát ajánlott bevinni valahova és elzárni.

2016. szept. 5. 00:31
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!