Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Most költözök fel Pestre,...

Most költözök fel Pestre, először fogok egyedül élni. Jó tanácsok?

Figyelt kérdés
Egyetem miatt költözök fel, sajnos a kollégium nem jött össze. Hárman leszünk lányok egy lakásban, de mivel nem feltétlen vagyunk barátnők, teljesen más körökben mozgunk, ezért nagyon félek attól, hogy egyedül leszek, illetve nem tudok egyedül boldogulni. Jó tanácsokra, praktikákra, időbeosztásra lennék kíváncsi, de bármi kapcsolódóról szívesen hallanék. :)

2016. aug. 28. 20:20
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
70%

20:47, meg is látszik rajtad, hogy nem volt gyerekszobád. Nem véletlenül vagy 34%-on, pronyókám.

A Kérdező NEM azért megy Budapestre, hogy bulizzon, de gondolom a kérdés fejlécét nem olvastad el, csak idetrollkodtál valamit hogy szerepelhess.

Ismét kaptad a mínuszt.

2016. aug. 28. 21:24
 12/29 anonim ***** válasza:
100%

huuu, de szemét válaszok jöttek ide, pedig a kérdés egyáltalán nem értelmetlen...

A közlekedésre figyelj oda, vidékiként kerültem én is Bp-re, meg kellett tanulni tömegközlekedni, mert rengeteg idő múlik rajta. Aluljárókat meg kell "tanulni", hova melyik lépcső vezet fölfelé... a buszjáratokat, villamosokat meg kell ismerni. Érdemes a közeli boltokat, piacot, pizzázót, más kajáldákat felderiteni, Budapesten sok kis jó hely van, de sok a minősithetetlenül rossz is.

Közös albérletnél a takaritás és a kaja kezelése szokott konfliktusforrás lenni. Illetve bizonyos , esetleg közösen használt dolgok, szappan, wcpapir, mosogatószer... Ezügyben érdemes a legelején lefektetni a szabályokat. Ki mit vesz, hol tárol, együtt takaritunk vagy hetente más takarit, stb.

A mosást-ruhaszáritást is célszerű megbeszélni. Óhatatlan, hogy mindenki szombaton akarjon mosni, az meg ugye nem megy... Hol száradjanak a ruhák?

A másik konfliktusforrás a fiúpartnerek látogatása, ottalvása lehet, ami ugye rezsinövelő tényező is, mert megfürdik, és mosogatni kell utána, stb.

Hangos zenehallgatás, tévézés, alkoholfogyasztás és dohányzás szintén megbeszélendő dolog.

Sok függ attól, hogy milyen környezetből indulsz. Ha otthon van saját szobád, csöndes, kislétszámú, alkalmazkodó családod, anyukád szokott mosogatni, stb., akkor nem lesz könnyű megszokni. Én kollégiumban kezdtem, és nem volt konfliktusmentes a dolog. A koszt például nehezen viseltem, én takaritottam mindenki helyett...

2016. aug. 29. 01:50
 13/29 anonim ***** válasza:
97%

Azt, hogy sötétedés után ne menj az utcára... szóval az efféle marhaságokat nem kell bevenni.

Válltáskát előre forditva, a "hasunkon" hordunk, mert buszon, villamoson zsebesek vannak.

Aluljárókban, pályaudvarokon érdemes vigyázni a tolakodó kéregetőkkel.

A lakásba ügynököket, "jajderosszulvagyok, adjon vizet" kéregetőket nem szabad beengedni.

Buliban tudjad hogy mit iszol.

2016. aug. 29. 01:57
 14/29 anonim ***** válasza:
14%

"Azt, hogy sötétedés után ne menj az utcára... szóval az efféle marhaságokat nem kell bevenni."

Tényleg nagy marhaság, a csinos fiatal lányokat ugyan ki is akarná bántani így vagy úgy?

2016. aug. 29. 02:07
 15/29 anonim ***** válasza:
94%
El lehet ezen vitatkozgatni. Tény, hogy nem bántalmaznak napi szinten tömegesen Budapesten az utcán csinos fiatal lányokat sötétedés után. Lehet közlekedni, bevásárolni, moziba menni, stb. A kötelező óvatosság kell persze, aluljárókban, bizonyos környékeken, stb., de egy egyetemista csinos fiatal lány tán rendelkezik annyi intelligenciával, hogy ezt képes felmérni.
2016. aug. 29. 08:08
 16/29 anonim ***** válasza:
100%

Én 2 éve élek Pesten, soha semmilyen atrocitás nem ért még, pedig voltak meredek estéim. Hála Istennek, ez így is marad, remélem. Vigyázz magadra, legyen nálad azért valami szúró-vágó eszköz.

Biztos, hogy lesz közös témátok, ha más nem, a suli :) Én 2 csajszival laktam előtte, eléggé mások voltunk, de azért mindig el tudtunk beszélgetni, ha más nem egy cigi mellett, mert mind a hárman dohányoztunk.

Osszátok be, hogy ki mikor melyik lakrészt takarítja. A főzést pedig szerintem a legpraktikusabb külön-külön bonyolítani. Persze, nekünk is volt, hogy elszámoltuk magunkat és adtunk a másiknak, de alapvetően ez külön volt.

2016. aug. 29. 16:40
 17/29 A kérdező kommentje:

Köszönöm az eddigi válaszokat!

Tényleg elsősorban tanulni (később talán dolgozni) megyek Pestre, de szerintem elkerülhetetlen, hogy minden nap szürkületkor már a szobámban üljek (pl. szeretek színházba járni, ha hívnak koncertre örömmel megyek, de talán a legelkerülhetetlenebb, hogy vannak napok mikor este nyolcig vannak óráim, és hát télen tudjuk milyenek a fényviszonyok). Mindenesetre köszönöm az óvva intéseket, igyekszem vigyázni magamra.

Egyébként 14. kerületbe költözöm, nem a 8.-ba, és nem, nem a szerény vidéki lány, fél a nagyvárosba típus vagyok, többnyire feltalálom magam, szeretem a várost magát, csupán most kerülök ki a nagy betűs életbe, és a barátnőim mind más helyre jelentkeztek, így tényleg egyedül vágok neki a dolognak. :)

Sajnos tény, hogy mindenhol van bűnözés és Pesten valószínűleg tényleg nagyobb eséllyel lesz az emberből áldozat, de azért emiatt nem szeretnék félve kilépni az utcákra, ahányszor mennem kell valahova.

A közös helységek takarítását, meg a főzést tényleg jó lesz megbeszélni. :) Hármunk közül egyedül én dohányzom, azt már az elején tisztáztuk, hogy nem szándékozom a lakásban, érthető okok miatt, úgyhogy úgy tűnik, hogy ha beszélünk a dolgokról, akkor azt meg is tudjuk mindhárman oldani. (Amitől kicsit félek, hogy a két lány elég "kajla" hozzám képest, buliztunk már együtt, és hát aggódom, hogy ők kevésbé lesznek felelősségteljesek, mint én.)

Köszönöm az eddigi tanácsokat, még szívesen várom a válaszokat! :D

2016. aug. 29. 16:59
 18/29 anonim ***** válasza:
29%
Szerezz be minél előbb egy fiút, előszőr barátként. Ha együtt mentek bulizni, menjen is veled haza, mert tényleg nem vicc: este 10 után egyedül ne járkálj. A támadás valószínűsége sokkal nagyobb, mint pl. az agglomerációban. Ott éjjel 1-kor kutyával az utcán csak néhány autót lehet látni, más senkit. Szerezz be paprikasprét, vagy éles kést. Legyen kéznél.
2016. aug. 30. 20:34
 19/29 A kérdező kommentje:
Na rendben, annyian említettétek, hogy tényleg beruházok egy paprikasprére. :) Merre fele lehet venni?
2016. aug. 30. 22:11
 20/29 anonim válasza:
100%

Kicsit azért elvan túlozva, én szőke, magas, vékony csaj vagyok a 8. kerületben a Blahánál lakom. És élek.

Járok sötétben, este egyedül, mert hazakell jutnom.

Igen, nem veszélytelen környék, de ha kerülöd a hangoskodókat, nem nézel rá a balhézókra egy két "hűűű" meg "azta... dejólnézelki" -vel megúszod:)

Ne bámulj senkit, ne vegyél el szórólapokat, érezd jól magad.

Jó tipp: bárki hozzádszól, leszól NE REAGÁLJ. (Kivéve ha láthatóan jól öltözött, mert akkor külföldi és csak utbaigazitást kér). Ezzel eddig mindent megusztam, elhárítottam, legyen a füledbe füles, akkor is ha nem hallgatsz zenét, így mindent rátudsz fogni ha rosszul sülne el, hogy "tessék bocsi nem hallottam... jaj köszönöm, mennem kell"

Járj el bulizni, de ne egyedül, ha már ketten vagytok csajok bőven jó. De ezeket gondolom tudod. :)

2016. aug. 31. 22:41
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!