Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Ezt turnom kell mint berbeado?

Ezt turnom kell mint berbeado?

Figyelt kérdés
Felbontottam a berleti szerzodest a fickoval, aki nek kiadtam az ingatlanom, szeptember elsejere el kell hagynia a lakast.Viszont, ez a masodik napja, hogy az alberlo baratnojenek a fiu testvere es egy masik ismeretlen csavo alszik ott, elotte is ott voltak veluk, de en nem nekik adtam ki a lakast..
2016. aug. 25. 20:00
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%
Szerződésben mi van?
2016. aug. 25. 20:05
 2/13 A kérdező kommentje:
Semmi erre vonatkozo informacio nincs benne, csak annyi, hogy o mint alberlo, nem adhatja ki masnak alberletbe, bar szerintem nem ez a helyzet. Eleg problemas csavo, volt, hogy 300 ezerrel tartozott telen. Megmondtam neki juliusban, hogy augusztus vegen adjon elore 300.000 Ft-ot, amirol szinten keszitunk egy papirt, hogy atvettem. Erre olyannal jott 1 honapja, hogy decemberre odaadja, erre az volt a valaszom, hogy masnap elvittem a szerzodes felbontasarol szolo nyilatkozatot. Ha talalt mar mas alberletet, miert nem ott nala alszanak ezek??? Megmondtam neki, hogy a penze nem kell, ha elobb kimegy, visszadok a berletbol...
2016. aug. 25. 20:13
 3/13 anonim ***** válasza:
69%
Ha nincs a szerződésben ilyesmi amit leírtál, akkor megszegte a szerződést. Hajítsd ki őket, és mondd nekik, hogy örülhetnek hogy nem a bíróságra mész.
2016. aug. 25. 20:17
 4/13 anonim ***** válasza:
90%
Azokon kívül akiknek kiadtad nincs joga másnak ott aludni életvitelszerűen használnia a lakást.
2016. aug. 25. 23:48
 5/13 anonim ***** válasza:
80%
Pár nap ottalvás még nem jelent életvitelszerű használatot. Vendégeket fogadhatnak a bérlők akár több napra is. Szóval igen, tűrnöd kell, mert nem sért szerződést vagy törvényt ez a magatartás.
2016. aug. 26. 19:36
 6/13 anonim ***** válasza:
49%
#5 te honnan tudod mi sért szerződést, láttad amit a kérdező kötött az albérlőivel?
2016. aug. 26. 20:22
 7/13 anonim ***** válasza:
Hát igen a legtöbb szerződés kiköti hogy a lakást csak a bérlők használhatják. Pontosan ezért. Nyilván egy kis vendégfogadAsért nem szól senki, de ott alvás más tészta.
2016. aug. 26. 20:46
 8/13 anonim ***** válasza:
43%

#citromost:

Olvasd vissza az első kérdésedet, aztán pedig a kérdező válaszának első mondatát.

Onnan tudom. :P

2016. aug. 26. 21:34
 9/13 anonim ***** válasza:
82%
Néhányszor ott aludni nem jelent életvitelszerű ottlakást. Ez simán belefér a vendégfogadásba. Egyébként azzal se mennél semmire, ha ez szerződésszegésnek minősülne.
2016. aug. 27. 22:35
 10/13 anonim ***** válasza:
60%
22:35, attól függ, van-e olyan ügyvéd ismerőse, aki nagyon jó a szakmában. Mert akkor konkrétan a szrt is kiperelheti belőlük, a PTK lehetővé teszi.
2016. aug. 27. 22:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!