Airbnb albérlet hogyan működik?
Szóval röviden tömören. Németországban vagyok jelenleg. Találtam egy olcsó lakást/albérletet. Beszéltem az eladóval. Ő jelenleg kint van Görögban (haza utazott) és az itteni lakását szeretné kiadni. Nekem azt mondta hogy ő elkészít valamifélle papírokat illetve a kulcsokat leadja Airbnb-nél majd értesíteni fognak engem ha megérkeztek ide a kulcsok ekkor nekem bekell fizetni az első havi bérletet illetve a kauciót. Majd kijön valaki körbevezetni a lakásban és van 2 napom hogy eldöntsem hogy kelle az albérlet vagy sem. Ha nemkell mindenféle levonás nélkül vissza kapom a teljes összeget. Na most nekem az a kérdésem lenne hogy ez tényleg így működik?! Ugyanis ha jól értelmeztem akkor nekem egy vad idegen számlára kellene a kauciót+1 havi bérleti díjat elutalni...
Honnan tudhatom hogy nem-e egy nagy átverés az egész és valakinek a számlájára át utalom a pénzt...
Nem igazán értem hogyan is működik ez. Valaki elmagyarázná?
Talán el kellene látogatni az airbnb honlapjára, és elolvasni az üzletszabályzatot, meg a használati feltételeket.
Az olcsóság nehogy félreérthető legyen, a honlapon szereplő összeg nem a havidíj, hanem a naponta fizetendő összeg!
Köszönöm a választ de sajnos nem segítség a kérdésemre.
Nincs semmiféle "üzletszabályzat" stb...
A modorod egy cseppet lekezelő, nem tudom miért. A honlapra természetesen el látogattam. És keresgéltem a súgó-ban. Nem találtam meg a kérdésemre a választ. Illetve a lakás nem az airbnb-re van feltéve. Csak azt mondta az eladó hogy használjuk azt mert az biztonságos mindkét fél számára. Mint egy fajta 1x-i 3. fél aki nekem a kulcsokat neki pedig a pnzt adja oda. Ezentúl a bérleti díjat az eladó számlájára utalnám nem pedig az Airbnb-t használnánk. Gondolom pénzbe kerül a szolgáltatásuk ezek
szerint.
Miért él ennyi hülye a világon?
A kérdésed az airbnb-re vonatkozik, majd leírod, hogy valójában teljesen kikerülitek az eladónak kedvezően...
Hát rajta, ha ilyen hülye vagy!
És ismételten pofátlan vagy és bunkó. Inkább takarodj. Természetes hogy szeretné megkerülni az eladó is . nem akar egy cégnek ami semmit sem csinál havonta v akár naponta fizetni...
Csak egyszeri dolog lenne hogy biztosan megkapjam a kulcsokat ő pedig a pénzt. Azóta már a válasz is megvan olyantól aki normális és van is tapasztalata az oldallal kapcsolatban. És nemcsak ide okoskodik mint te barátom. Bújj el. Vadbarom
Én nem kerülném meg az oldalt semmilyen szempontból és pont azért, mert mindketten beazonosíthatók és megtalálhatók vagytok.
Mi mondjuk csak nyaralni voltunk ezen keresztül, lefoglaltuk, kifizettük előre, majd odamentünk a címre, ahol szeretettel vártak minket és kb. ennyi.
Neki is nagy rizikó kiadni a teljesen felszerelt, bútorozott lakását egy idegennek, neked nagy rizikó hogy előre fizetsz. Ez ilyen. Utána már szerintem simán belefér, ha neki utalod és nem az oldalon keresztül megy a fizetés! Gondolom úgy is beszéltek majd többször ez idő alatt, főleg a költözés táján.
A lényeg, hogy tarts be minden az oldalra vonatkozó szabályt.
Ha jól értem, egyáltalán nem az merült fel, hogy az airbnb-n egymásra talált ügyfelek kerüljék meg az oldalt, hanem a bérlő, és a bérbeadó egymásra talált már, és ezek után a biztonságos bonyolítás miatt regisztrálnának az Airbnb-n. Elég furcsa konstrukcció.
Nos az airbnb úgy működik, hogy a bérlő azonnal fizet foglaláskor, amit az airbnb visszatart a vendég érkezése utáni napig. Így a vendégnek lehetősége van az érkezéskor jelezni az airbnb-nek, ha gond volt. Ha pl. egyáltalán nem létezik a meghirdetett lakás, vagy éppen olyan állapotú, hogy mégsem kívánja azt igénybe venni. Ha a vendég nem jelez gondot, az érkezés utáni napon megy az utalás a tulajnak.
Az airbnb alapvetően rövidtávú lakásbérlést közvetít, de lehet hosszabb távra is foglalni. Ha 1 hónapnál hosszabb az időtartam, akkor csak 1 havi bérleti díjat von le, és utána mindig havonta 1-1 havit.
Tehát egyrészt 2 nap nincs gondolkodni, legalábbis az airbnb másnap fizet a bérbeadónak. Másrészt a kauciót pedig a bérleti időtartam lejárta után kapja vissza a bérlő. Tehát jelen esetben ha az első hónap menne airbnb-n keresztül, és utána direkt sazerződéssel, akkor az első hónap után már visszafizetésre kerülne a kaució (persze azt utána direktben odaadhatod).
Az airbnb rendszer tehát némi biztonságot ad valóban. Ugyanakkor ha a béreadó úgyis adna 2 nap gondolkodási időt, akkor miért nem elég, ha direktben fizetsz a 2 nap után. És az airbnb díjával azért alapvetően a közvetítést fizetitek meg. Ha azt igazából nem veszitek igénybe, akkor nem hiszem, hogy megérné csak a biztonságos fizetés miatt azt igénybe venni.
Ez az oldal pontosan ez ellen véd kedves utolsó. Ahogy más is írta, van helye visszalépésnek, így a kérdező gyakorlatilag semmit nem bukik.
Szerintem pozitívum, hogy a tulajdonos javasolja az airbnb-t.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!