Azért kérnek az albikban kauciót, mert így biztosítják be, hogy ne lépjen le a bérlő hamar?
Nem, nem azért kérik.
Amiatt kérik a kauciót, hogyha lekávézod a falat, vagy a kutyád összepisili a parkettát, vagy elrontod a mosógépet, vagy vörösbort borítasz a padlószőnyegre stb. akkor legyen miből helyrehozni a károkat, amikor lelépsz.
Ha nem okozol kárt, és nem lakod le teljesen a házat míg ott laksz, akkor a kiköltözés utáni átadásnál közösen szemlézitek a házat, és ha a szemle alkalmával azt tapasztaljátok, hogy az állapot nem tér el attól, mint mikor beköltöztetek, akkor teljes egészében visszakapod a kauciót.
Ha kárt okoztál, akkor a tulaj visszatartja a kauciót, helyreállíttatja a kárt, számlával igazolja a költségeit, és a helyreállítás költségeit levonva kapod vissza a kaucióból megmaradt részt.
Mind igaz amit írtak de a kérdező gondolata is valós.
Ha min 6 hónap a tartozkodási idő akkor a 2 hónap után távozni szándékozó bérlő nem kap vissza kauciót, így ösztönözve van, hogy tartsa magát a megállapodásban foglaltakhoz. Ha nem lenne anyagi köbetkezmény akkor sokan bármikor elköltöznének akár felmondási idő letöltése nélkül.
"én rendes vagyok és nem rombolok"
Véletlenül is lehet kárt okozni, nem csak szándékosan.
Ez nem rendesség kérdése, ha egy helyen laksz huzamosabb ideig, akkor előbb utóbb lesz kisebb-nagyobb amortizáció.
Én évek óta vagyok egy albérletben, volt hogy az orrom vérzett rá az ágyra alvás közben, a forgószék hidraulikája is meghalt alattam, vagy szétszakadt az ülő része, az asztal megkopott az egér alatt, mert elég sokat gépezem. A fal mellett alszom, az is elkoszolódik egy idő után, bogarat is sikerült már rajta szétkenni, vagy törtem el üvegpoharakat mosogatásnál. De olyan is volt hogy becsapott az eső a nyitott ablakon, mert leszaladtam 5 percre boltba és addig jött a nyári zápor.
Akárhogy is vigyázunk, valamennyi amortizáció lesz, kinél több kinél kevesebb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!