Kivettunk egy albérletet 70. 000ert hárman. Hogyan osztanatok el, ha ebből egy pár?
Tehát 2 szobás a lakás, egyikben a lakotarsam lesz, másikban en a párommal. Az albérleti díjat feleznetek, vagy harmadolnatok? Ugye általában szobankent kell fizetni. A rezsit természetesen harmadoljuk, sőt a vizet azt csak mi fizetnénk, mert a lakotarsam nevetségesen keveset használ, szóval azt mi vallalnank be, de a lakotarsam ezen felül is szeretne, ha harmadolnank az albérleti díjat.
Segítsetek, hogy kinek van igaza, vagy hogyan lehetne kompromisszumot kötni, hogy mindenkinek a lehető legjobb legyen. Köszönöm előre is!
"Ugye általában szobankent kell fizetni."
Általában szobánként 1-1 ember van, ahogy írták ez a kevesebbet fizet dolog akkor működik, ha 2 idegen osztozik egy szobán, tekintve hogy nekik azért több dologról kell lemondani, mint neked aki a pároddal élsz.
Ezeket a dolgokat jobb lett volna azelőtt megbeszélni, hogy kivettétek a lakást.
Én különben a harmadolást tartanám korrektnek, hiszen a 2 fős szoba lakói mindketten használják a közös helységeket. Azt meg tök felesleges nézegetni, hogy ki mennyit van otthon.
Persze minden alku kérdése, megegyezhettek másban is.
Nekem egyszer volt ilyen, mi feleztük, nálunk fix. volt a havi összeg rezsi + bérletidíj mindig ugyanannyi volt. Na ezt feleztük, főleg mivel először ketten-ketten laktunk a két szobában, de aztán a másik srác magában marad. Aztán egy idő után elkezdett panaszkodni, hogy ezt hogy gondoljuk, nem így kéne, de mondjuk mondtam neki, hogy nekem igazából mindegy, harmadolhatjuk is, de akkor akadjon le a mosóporunkról, a budi papírunkról, a kajánkról, mert még egy rohadt kenyeret se vesz, csak természtes, hogy amit talál a hűtőben azt kizabálja és ne is hivatkozzon arra, hogy ez azért van, mert nem harmadolunk, mert ez már akkor is így volt, mikor még ők is ketten voltak.
Utána már nem hangoztatta, hogy milyen igazságtalanok vagyunk vele. Na nem azért, mert nem gondolta azt, csak nem volt pofája hozzá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!