Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Kivettunk egy albérletet 70....

Kivettunk egy albérletet 70. 000ert hárman. Hogyan osztanatok el, ha ebből egy pár?

Figyelt kérdés

Tehát 2 szobás a lakás, egyikben a lakotarsam lesz, másikban en a párommal. Az albérleti díjat feleznetek, vagy harmadolnatok? Ugye általában szobankent kell fizetni. A rezsit természetesen harmadoljuk, sőt a vizet azt csak mi fizetnénk, mert a lakotarsam nevetségesen keveset használ, szóval azt mi vallalnank be, de a lakotarsam ezen felül is szeretne, ha harmadolnank az albérleti díjat.

Segítsetek, hogy kinek van igaza, vagy hogyan lehetne kompromisszumot kötni, hogy mindenkinek a lehető legjobb legyen. Köszönöm előre is!

2016. máj. 27. 10:36
1 2 3
 1/27 anonim ***** válasza:
93%

"Ugye általában szobankent kell fizetni."

Nem. Szerintem háman lakjátok az ingatlant, így a bérleti díjat is harmadolni illik.

2016. máj. 27. 10:52
 2/27 klopusz ***** válasza:
93%
Csatlakozom az előttem szólóhoz. Én is úgy gondolom, hogy a harmadolás a korrekt megoldás.
2016. máj. 27. 10:55
 3/27 anonim ***** válasza:
91%
Mindent harmadolni, így korrekt.
2016. máj. 27. 11:08
 4/27 xswerdy ***** válasza:
54%

szerintem valahol a kettő között lenne a realitás.

Kérdés mindenekelőtt a helyiségek mérete. Egy 2 szobás lakásban általában van egy nagyszoba, meg egy kisszoba. Szóval gondolom, hogy nem azonos méretű a külön használt szoba, így a felezésnél azért többet kellene kettőtöknek fizetni. De ha a szobák egyformák is, akkor is Ti ketten használjátok a konyhát, fürdőt, ő meg egyedül.

Ugyanakkor a harmadolás sem korrekt, mert neki azért mégis egyedül van egy külön szobája. Ami ráadásul azért feltehetőleg méretben sem a fele a tiéteknek.

Szóval szerintem valahol a felezés és a harmadolás között lenne korrekt.

2016. máj. 27. 11:22
 5/27 anonim ***** válasza:
89%

Ezt főre szokták, pont azért, mert ennyi erővel most, ha ő odahoz még 2 embert akkor hogyan tovább?

Nektek se tetszene, hogy plusz 3 emberrel kell együtt lakni.

Hiába az ő szobája meg bla bla bla.

2016. máj. 27. 11:32
 6/27 anonim ***** válasza:
78%

"Ugye általában szobankent kell fizetni."

Egy hotelben, turistaszálláson igen, lakásbérlésnél viszont személyek fizetnek. Valaki ingyen akar ott lakni?

2016. máj. 27. 11:52
 7/27 anonim ***** válasza:
83%
Pedig egyszerű: ti ketten vagytok,ő meg egyedül,így harmadoltok. Majd ha neki is lesz párja,akkor feleztek. Így igazságos.
2016. máj. 27. 12:00
 8/27 anonim ***** válasza:
85%
Szerintem harmadoljatok mindent. Nem azt nézni, ki miből mennyit használ. márcsak a későbbi félreértések érdekében. Tekintve neki is lehet mondjuk kapcsolata, akit majd felvisz, nyáron gondolom majd ők is tusolnak stb, szóval a nulla vízfogyasztás is változhat. Meg valahol igaz, hogy pontos elszámolás,tartós barátság... :)
2016. máj. 27. 12:02
 9/27 anonim ***** válasza:
66%

Nekem amikor szobatársam volt miénk volt a drágább, nagyobb szoba. A kisebb, de ígyis nagy, erkélyes egy harmadik lányé. A mi szobánk drágább volt, de mivel mi feleztük a szoba árát a szobatársammal, így olcsóbbra jött ki, mint a harmadik lánynak a külön szobája. Nem sokkal, de olcsóbb volt így. A rezsit harmadoltuk.

Persze a külön szobás lánynak nem tetszett, de az ő szobája is nagy volt, télen melegebb, erkélyes, jobban felszerelt. Mi nem tudtunk vendégeket fogadni, ő igen. Szóval sok mindentől függ.

2016. máj. 27. 12:11
 10/27 anonim ***** válasza:
77%

Ha arról lenne szó, hogy az egyik szobában lakik egy fő, a másikban két fő (két idegen) akkor érteném, hogy az a két fő valamivel kevesebben fizessen, hiszen nekik nincs külön szobájuk.

De itt az egyik szobában egy pár lakik, tehát nekik kifejezetten jó, hogy együtt laknak, nem egy idegennel osztanak meg egy szobát, hanem egymással.

A 3. emberkének meg nyilván kényelmesebb lenne, ha csak ketten lennének összesen a lakásban, több tere marad a fürdőben, konyhában. Így szerintem az kifejezetten gáz, hogy így még vele akartok többet fizettetni.

Mondjuk ezeket a kérdéseket előre szokás tisztázni és akkor nincs gond belőle.

2016. máj. 27. 12:26
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!