Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Kivettunk egy albérletet 70....

Kivettunk egy albérletet 70. 000ert hárman. Hogyan osztanatok el, ha ebből egy pár?

Figyelt kérdés

Tehát 2 szobás a lakás, egyikben a lakotarsam lesz, másikban en a párommal. Az albérleti díjat feleznetek, vagy harmadolnatok? Ugye általában szobankent kell fizetni. A rezsit természetesen harmadoljuk, sőt a vizet azt csak mi fizetnénk, mert a lakotarsam nevetségesen keveset használ, szóval azt mi vallalnank be, de a lakotarsam ezen felül is szeretne, ha harmadolnank az albérleti díjat.

Segítsetek, hogy kinek van igaza, vagy hogyan lehetne kompromisszumot kötni, hogy mindenkinek a lehető legjobb legyen. Köszönöm előre is!

2016. máj. 27. 10:36
1 2 3
 11/27 A kérdező kommentje:
A szobák mérete ugyanakkora, erkély nincs, szóval ezt nem kell néznünk, de ugy látom a többség harmadolna.
2016. máj. 27. 12:29
 12/27 anonim ***** válasza:
73%

Harmadolnék.

Nem is értem, hogy ha a rezsinél ezt természetes, akkor lakbérnél hogy merült fel a kérdés.

Ha feleznétek, akkor gyakorlatilag az egyikőtök ingyen lakna ott.

2016. máj. 27. 12:35
 13/27 A kérdező kommentje:
Akkor a vizet se vállaljam at szerintetek? Hanem az is harmad? Mert hogy a lakótárs este jön haza 8-9 meg reggel 8kor megy el, hétvégén nincs otthon, szóval mi lényegesebben tobbet fogyasztunk...szóval az is harmad? Kevés amúgy, meg nem akarok fillérb.szo lenni, csak jo lenne ha mindenki nyugodt szívvel feküdne le.
2016. máj. 27. 13:05
 14/27 anonim ***** válasza:
46%
Harmadolni. Ha idegenek lennétek, akkor még szóba jöhetne az, hogy aki a külön szobában lakik, az többet fizet.
2016. máj. 27. 13:42
 15/27 anonim ***** válasza:
69%
Igen, akkor kellene nem harmadolni, ha az egyik szobában szobatársak, és nem egy pár lakna. Mi mikor együtt laktunk egyetem alatt, mindig annyi felé osztottuk a rezsit meg a bérleti díjat, ahányan voltunk:)
2016. máj. 27. 13:59
 16/27 anonim ***** válasza:
75%

"Akkor a vizet se vállaljam at szerintetek? "

Ne.

Ilyen erővel akkor minden költséget átválhatnátok.

2016. máj. 27. 13:59
 17/27 anonim ***** válasza:
75%
Simán harmadoljatok, bármi más elég ingoványos, és csak későbbi vitákat szül
2016. máj. 27. 16:50
 18/27 anonim ***** válasza:
76%
Miért kell lepontozni? mert elmeséltem, mi hogy csináltuk hárman?
2016. máj. 27. 17:44
 19/27 anonim ***** válasza:
74%

"Miért kell lepontozni? mert elmeséltem, mi hogy csináltuk hárman?"

Mindenkit lepontoznak.

Vannak, akiknek erre áll fel.

2016. máj. 27. 18:04
 20/27 anonim ***** válasza:
76%
Első vagyok. Mindenkinek adtam egy zöldet, csakhogy ne érezze jól magát a szóra sem méltó, lepontozó gyökér :)
2016. máj. 27. 18:19
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!