Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Albérlők kilakoltatása hogy...

Albérlők kilakoltatása hogy működik a gyakorlatban?

Figyelt kérdés
Röviden az a helyzet, hogy az albérlőim nem fizettek hónapokon keresztül. A szerződést közlegyzővel írtuk, a felmondása a szerződésnek szabályszerű, közjegyzői határozat született arról, hogy a bérlőknek el kell hagyniuk az ingatlant megadott határidőig, de ez nem történt meg. Mik a lehetőségeim? Az állítólag törvénytedlen, hogy erőszakkal tegyem ki őket.Mi a megoldás? Rendőrség? Bírósági végrehajtó? Előre is köszönöm a válaszokat

2016. ápr. 23. 12:43
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
38%
A kommenthuszárok gondolom tudják, hogy az önbíráskodásra való felbujtás is büntethető :)
2016. ápr. 23. 21:06
 12/29 anonim ***** válasza:
69%
Én azt nem értem, hogy miért gondolja itt a fotelhuligán, hogy csak a bérbeadónak van nagy, erős, izomagy cimborája? Ez miért ennyire evidens?
2016. ápr. 24. 04:51
 13/29 kiad-lak ***** válasza:

Nem bonyolult. Csörögj rám.

Mellesleg azért szerződünk közokiratban, hogy elkerüljük ezt a helyzetet, a hónapokig nem fizetést.

De még mindig jó a helyzet, ugyanis nem kell lakáskiürítési pert indítanod, mint a magánokiratosoknak.

Csodálkozom, hogy a közjegyző nem mondta el mi a teendő

2016. ápr. 24. 12:04
 14/29 anonim ***** válasza:
35%

Nekem van erre a célra 3 fiatalember akik a kintlévőségkezelő bizniszben dolgoznak. Odaadom a kulcsot nekik, odamennek, megkérik a volt bérlőket, hogy fáradjanak ki a lakásból. Ha szükséges segítenek is nekik.

Amit ezért kell fizetnem azt levonom a kauciójukból.

Ja és én nem várnék ezzel hónapokig. A második fedezetlen napon is megtörténhet. Eddig egyszer kellett igénybevennem őket. Ja, nálam nincs irott szerződés amit bárki lobogtathatna vagy bármilyen joggal ruházná fel a maradásra akár nemfizetés esetén is.

2016. ápr. 25. 15:21
 15/29 anonim ***** válasza:
67%
Aki nem köt szerződést az normális berlot nehezebben talál.
2016. ápr. 25. 17:47
 16/29 anonim ***** válasza:
78%

11-es: "A kommenthuszárok gondolom tudják, hogy az önbíráskodásra való felbujtás is büntethető :)"

Az 52%-os a szándékosan nem fizető, kárt okozó bérlőket támogatja meg tanácsaival, lásd lentebb!

Ebben a topikban:

http://www.gyakorikerdesek.hu/otthon__alberlet__7524310-az-j..

a kérdés írója (a fenti link 9-es hozzászólásban)leírta, hogy nem fizet, nem is akar, kiköltözni se és a tulajdonost se akarta beengedni.

Az 52%-os a 12-es válaszában ad tippet a nemfizető bérlőnek, hogy mivel szívathatja a tulajdonost, milyen jogi lehetőségei vannak ehhez.

És még ő szól meg másokat :D

2016. ápr. 25. 17:59
 17/29 anonim ***** válasza:
81%

"Amíg csak "elfelejt" kijelentkezni a tulajdonos immáron másnak bérbeadott korábbi lakóhelyéről, addig csak mulasztásban van.

Ha azonban bejelentkezik egy lakásba, ahol ő maga a bejelentkezés pillanatában nem lakik, akkor úgynevezett intellektuális közokirathamisítást követ el.

Ha joghatás (rendőri intézkedés stb.) kiváltására használja fel a valótlan adatot tartalmazó lakcímkártyáját, az meg hamis közokirat felhasználása.

Mindkét fajta közokirathamisítás bűncselekmény.

A válasz 0%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 52%-ban hasznos válaszokat ad"

Idézet innen: http://www.gyakorikerdesek.hu/otthon__alberlet__7524310-az-j..

Ez egy hatalmas blődség!!!

Ha a tulajnak abban az ingatlanban van az állandó lakcíme ami bérbe van adva, s a tényleges tartózkodási helye is szerepel a lakcímkártyáján, az teljesen jogszerű!!!

El van tévedve ez a fazon, állandóan hülyeségeket firkál, nem kell ezen meglepődni, legjobb átugrani az irkálmányait.

2016. ápr. 25. 19:19
 18/29 anonim ***** válasza:
11%

"1992. évi LXVI. tv. 5. § (2) A polgár lakóhelye: annak a lakásnak a címe, amelyben a polgár él." Vagyis ha valaki olyan lakóhelyet jelent be, ahol ő nem él (például egy akár a tulajdonában lévő lakást, ahol ő ténylegesen nem lakik), akkor közokirathamisítást követ el.

Mit összekerestem ezeket a válaszokat! Látom, már mások belinkelték :) Nem tudom, észrevettétek-e, a google is előbbre sorolja ezeket a hasznos információkat, ha több link mutat rájuk. Más oldalakra is linkeljétek, ha kérhetem, az még jobban megnyomja a rankinget.

Mint például ez itt:

[link]

2016. ápr. 25. 22:20
 19/29 anonim ***** válasza:
83%
Szerintem is büntetni kellene, mikor a bérlő fél év után ott hagyja a bérleményt, s jogtalanul öt évig a lakcímkártyáján szerepel a bérlemény címe mint tartozkódási hely.
2016. ápr. 25. 23:09
 20/29 anonim ***** válasza:
19%

"Elfelejteni" bejelenteni az új címet vagy nem megszüntetni a már nem érvényes tartózkodási helyet az még "csak" mulasztás. Tegyük hozzá, a bérlők gyakran azért kerülnek ilyen mulasztásba, mert az új bérleményükben az ostoba tulajdonos megtiltja nekik a lakcímbejelentést.

A közokirathatmisítás bűncselekményhez aktív magatartás szükséges. Például, hogy egy tulajdonos lakcímet jelent be az ingatlanába, amiben a bejelentés pillanatában nem lakik. A közokirathamisítás büntetési tétele 3 évig terjed.

2016. ápr. 25. 23:16
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!