Az alábbi hegesztések közül melyik bizonyul majd a legerősebbnek a gyakorlatban?
Mivel elfelejtettem megjelölni, ezért:
felső
alső
jobb oldali
bocsi...
Köszönöm a válaszodat!
Rövid indoklást tudnál írni, hogy miért gondolod így?
Én a bal felsőre tippeltem, mert ott minden cső telibe a másikra van hegesztve. Nem sok hegesztési tapasztalatom van, ezért kérdezem.
Ja igen, a csövek anyaga Al6061
Na igen, a jobb oldalit én sem szívesen választanám, de egyes gyártók mégis alkalmazzák ezt a megoldást, még csúcskategóriás termékeinél is. Bár mott minden sestben felülhegesztéssel. Ez azt jelenti, hogy a jobb oldali kiegészül azzal, hogy a függőleges (valóságban pár fokos) csődarab és az alsó cső találkozásához hajlítanak egy elemet, amit odahegesztenek.
Ez esetben a jobb oldali (felülhegesztett) megoldás lehet erősebb, mint a bal felső? (Sajnos nem áll módomban lemérni a hegesztés szilárdságát, nincs hozzá gépem)
Köszönöm a válaszokat!
Vertikálishoz közeli cső:
Anyag:
Al6061
Falvastagság: 5mm (a teherviselést alul-felül lévő csapágyak (golyós, kétsoros) vesztik át és közvetítik a csőre, csapágy felfekvéseknél 7mm).
Felső cső:
Anyaga:
Al6061
Nem elsődleges teherviselő. Falvastagság (teljes hosszban változó), 6-3 mm
Alsó cső:
Anyag: Al6061
Ovàl alakú, alulról horpasztva. (Amennyiben nem tudod elképzelni, rajzolok csőprofilt).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!