Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Az alábbi hegesztések közül...

Az alábbi hegesztések közül melyik bizonyul majd a legerősebbnek a gyakorlatban?

Figyelt kérdés
[link]
2015. jún. 12. 16:40
1 2
 1/13 A kérdező kommentje:

Mivel elfelejtettem megjelölni, ezért:

felső

alső

jobb oldali

bocsi...

2015. jún. 12. 16:41
 2/13 anonim ***** válasza:
Bal alsó
2015. jún. 12. 18:10
 3/13 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszodat!

Rövid indoklást tudnál írni, hogy miért gondolod így?

2015. jún. 12. 18:54
 4/13 A kérdező kommentje:

Én a bal felsőre tippeltem, mert ott minden cső telibe a másikra van hegesztve. Nem sok hegesztési tapasztalatom van, ezért kérdezem.

Ja igen, a csövek anyaga Al6061

2015. jún. 12. 18:58
 5/13 anonim ***** válasza:
neten keresgélj előbb leírásokat elég jók vannak, hogy hogyan kell és hogyan a legjobb egymáshoz hegeszteni dolgokat. Szerintem a felső a jobb megoldás, de egy biztos, hogy a jobb oldali az semmi esetre sem
2015. jún. 12. 19:29
 6/13 A kérdező kommentje:

Na igen, a jobb oldalit én sem szívesen választanám, de egyes gyártók mégis alkalmazzák ezt a megoldást, még csúcskategóriás termékeinél is. Bár mott minden sestben felülhegesztéssel. Ez azt jelenti, hogy a jobb oldali kiegészül azzal, hogy a függőleges (valóságban pár fokos) csődarab és az alsó cső találkozásához hajlítanak egy elemet, amit odahegesztenek.

Ez esetben a jobb oldali (felülhegesztett) megoldás lehet erősebb, mint a bal felső? (Sajnos nem áll módomban lemérni a hegesztés szilárdságát, nincs hozzá gépem)

Köszönöm a válaszokat!

2015. jún. 12. 19:45
 7/13 A kérdező kommentje:
Elnézést az elírásokért, nem szeretem a virtuál billentyűzetet..
2015. jún. 12. 19:46
 8/13 anonim ***** válasza:
mondjuk valami jobb rajz alapján könnyebb lenne véleményt mondani :D vagy esetleg képet a jobb oldaliról
2015. jún. 12. 19:47
 9/13 A kérdező kommentje:

Vertikálishoz közeli cső:

Anyag:

Al6061

Falvastagság: 5mm (a teherviselést alul-felül lévő csapágyak (golyós, kétsoros) vesztik át és közvetítik a csőre, csapágy felfekvéseknél 7mm).

Felső cső:

Anyaga:

Al6061

Nem elsődleges teherviselő. Falvastagság (teljes hosszban változó), 6-3 mm

Alsó cső:

Anyag: Al6061

Ovàl alakú, alulról horpasztva. (Amennyiben nem tudod elképzelni, rajzolok csőprofilt).

2015. jún. 12. 20:44
 10/13 anonim ***** válasza:
A legerősebbnek a gyakorlatban az fog bizonyulni, amelyiket sikerül megfelelő amperbeállítással, jól megválasztott elektróda típussal és átmérővel, valamint szép, zárványmentes varrattal összehegeszteni. Ez a gyakorlati része. A többi elmélet.
2015. jún. 12. 21:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!