Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Életemben nem voltam még...

Életemben nem voltam még albérletben, most készülök tudnátok pár tanácsot adni?

Figyelt kérdés

Pl fűtés szempontjából mi a legjobb? Cirkó, konvektor, távfűtés? Budapestre készülök 1 szobás lakás kellene barátnőmmel, rezsivel 100 000ft fölé nem akarok menni. Milyen kerületet ajánlotok ahol nem annyira rossz a közbiztonság? Azt tudom, hogy a VIII kerület nem a legjobb. Az XI kerületben lenne munkám, szóval lehetőleg ahhoz közeli kerület érdekelne ami viszonylag normális, de mégse atom drága.

Hogyan lehet elkerülni az albérlet csalásokat? Sok helyen látom, hogy ez lépett le a pénzzel, az lépett le a pénzzel. Ő átvert 10 embert ő meg 5 öt..... Kicsit elkeserít és szinte kaszinónak látom ezt az albérlet bizniszt.

2016. ápr. 12. 01:08
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
100%
Nekünk panelprogramos van, ezekben jó a szigetelés és nem drága a fűtés. A nyóckernek csak a Körúton kívüli része káosz, a többi elfogadható (viszont drága). XI. ker jó hely, a panelos részek nem annyira drágák, viszont rezsivel a 100 (gondolom, az egész lakás, nem fejenként), hát ehhez szerencse kell.
2016. ápr. 12. 05:47
 2/16 anonim válasza:
8%
Havi 100 000 az egy év alatt 1,2 millió. Szerintem albérletbe csak akkor menj, ha végleg nincs más választás. 2-3 évi albérletből vidéken már kertes házat lehet venni...
2016. ápr. 12. 06:19
 3/16 anonim ***** válasza:
100%

mi nemrég 65+rezsiért adtuk ki a 32 nm-esünket Újpesten, szerintem inkább ilyen külsőbb kerületben keressetek, ne a 11-ben vagy belvárosban.

fűtés: cirkó vagy konvektor, amit én választanék.

a csalásokat hogy lehet kikerülni? hogy lehet kikerülni azt, hogy ne találkozz olyan pasival/lánnyal, aki megcsal? sehogy.:) de bővebben: legyen szerződés, esetleg közjegyző előtti, adjon átvételit vagy számlát a fizetésről, lehessen utalni, a szerződésnél minden le legyen papírozva. Kérd el a lakás tulajdoni lapját, hogy tudd, tényleg az övé-e. Hirtelen ennyi jut eszembe.

2016. ápr. 12. 08:39
 4/16 A kérdező kommentje:

Kösz a választ utolsó, hasznosak.

Azért ne mondja már nekem senki, hogy 100k ft ból egy 1 szobás lakást nem kapok. Igen bütyök földén 3-4m ft ért takaros lakást vágnak hozzánk, de nincs kocsim, se kedvem 2+ órát utazni oda vissza a munkahelyre minden nap. És tudom, hogy a belváros marha drága ezért akarok kicsivel külsőbb lévő kerületet. Pl X ker XXII, XXI, XIII amik azért még egy kicsit belvárosibb részek, de van 100 000 alatt albérlet.

2016. ápr. 12. 14:19
 5/16 anonim ***** válasza:
"2-3 évi albérletből vidéken már kertes házat lehet venni" akkor meg utazásra költöd el a bérleti díjat és ráadásul sok időd töltesz a be és kimenetellel.
2016. ápr. 12. 15:17
 6/16 Szofi11 válasza:
92%
Ami nagyon fontos, hogy a tulajdoni lapot minden körülmények között kérd el. Ha ezzel gond lenne, az már gyanús. mindenképpen kérd el a tulajdonos személyi igazolványát és egyeztesd le az adatait a tulajdoni lappal. nagyon részletes szerződés minták vannak fent a neten. Mindenképpen legyen benne, hogy a tulajdonosnak milyen kötelezettségei vannak feléd. Ez fontos, ha valami meghibásodik, akkor köteles javíttatni minél hamarabb. Ezt azért emelem ki, mert én ezzel megjártam. Szivárgott a gáz és nem tudtam fűteni, kiköltöztem, még pereskedünk. Nagyon nézd meg a nyílászárókat, ha nem jó a szigetelés, nagyon megugrik a fűtés számla.
2016. ápr. 12. 18:13
 7/16 Szofi11 válasza:

Az még eszembe jutott, hogy óvakodj az ingatlan közvetítőktől. Igyekeznek nyomást gyakorolni az emberre, nekem volt olyan, hogy megnéztem egy lakást és azt mondta a csaj, hogy adjak neki valamennyi pénzt, különben nem tudja komolyan venni az érdeklődésemet. Pènzt kizárólag tulajdonosnak, szerződés aláíráskor szabad fizetni.

Összességében ha rossz érzésed van a folyamat során, akkor végiggondolni, hogy mi nem stimmel. Egyébként ha a szerződés mindkét fél érdekeit védi, akkor azért nem lutri.

2016. ápr. 12. 18:23
 8/16 A kérdező kommentje:
Köszönöm a hasznos válaszokat. Esetleg kerületet tudtok ajánlani ami nem olyan vészes? Az XI kerületben lenne munkám, szóval lehetőleg tömegközlekedéssel 40~ percnél ne legyen több ha lehet a táv.
2016. ápr. 12. 20:57
 9/16 anonim válasza:

Én a keresgélés közben többször belefutottam csalókba. Gyanúsan olcsó a lakás, felhívod, azt mondja menj be az irodájukba, kapsz egy listát lakásokkal, de fizetned kell érte min. 6ezer Ft-ot, közben megígérik hogy segítenek keresni. A listán mindegyik hirdetés becsapás, egyik sem létezik. Ezekkel vigyázz.

Szerintem 100 ezerből havonta simán kijöttök, én egyedül lakok, télen max 80 ezer volt a reszi+bérleti díj. (bár én spórolós vagyok, és egyedül amúgy se használok sokat).

2016. ápr. 13. 12:45
 10/16 Szofi11 válasza:
100%
Olyat keress, ami lehetőleg metró vonal közelében van, akkor sok időt spórolhatsz. A 13. Kerület és Újpest is kellemes és vannak elfogadható áron jó lakások.
2016. ápr. 13. 13:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!