Életemben nem voltam még albérletben, most készülök tudnátok pár tanácsot adni?
Pl fűtés szempontjából mi a legjobb? Cirkó, konvektor, távfűtés? Budapestre készülök 1 szobás lakás kellene barátnőmmel, rezsivel 100 000ft fölé nem akarok menni. Milyen kerületet ajánlotok ahol nem annyira rossz a közbiztonság? Azt tudom, hogy a VIII kerület nem a legjobb. Az XI kerületben lenne munkám, szóval lehetőleg ahhoz közeli kerület érdekelne ami viszonylag normális, de mégse atom drága.
Hogyan lehet elkerülni az albérlet csalásokat? Sok helyen látom, hogy ez lépett le a pénzzel, az lépett le a pénzzel. Ő átvert 10 embert ő meg 5 öt..... Kicsit elkeserít és szinte kaszinónak látom ezt az albérlet bizniszt.
mi nemrég 65+rezsiért adtuk ki a 32 nm-esünket Újpesten, szerintem inkább ilyen külsőbb kerületben keressetek, ne a 11-ben vagy belvárosban.
fűtés: cirkó vagy konvektor, amit én választanék.
a csalásokat hogy lehet kikerülni? hogy lehet kikerülni azt, hogy ne találkozz olyan pasival/lánnyal, aki megcsal? sehogy.:) de bővebben: legyen szerződés, esetleg közjegyző előtti, adjon átvételit vagy számlát a fizetésről, lehessen utalni, a szerződésnél minden le legyen papírozva. Kérd el a lakás tulajdoni lapját, hogy tudd, tényleg az övé-e. Hirtelen ennyi jut eszembe.
Kösz a választ utolsó, hasznosak.
Azért ne mondja már nekem senki, hogy 100k ft ból egy 1 szobás lakást nem kapok. Igen bütyök földén 3-4m ft ért takaros lakást vágnak hozzánk, de nincs kocsim, se kedvem 2+ órát utazni oda vissza a munkahelyre minden nap. És tudom, hogy a belváros marha drága ezért akarok kicsivel külsőbb lévő kerületet. Pl X ker XXII, XXI, XIII amik azért még egy kicsit belvárosibb részek, de van 100 000 alatt albérlet.
Az még eszembe jutott, hogy óvakodj az ingatlan közvetítőktől. Igyekeznek nyomást gyakorolni az emberre, nekem volt olyan, hogy megnéztem egy lakást és azt mondta a csaj, hogy adjak neki valamennyi pénzt, különben nem tudja komolyan venni az érdeklődésemet. Pènzt kizárólag tulajdonosnak, szerződés aláíráskor szabad fizetni.
Összességében ha rossz érzésed van a folyamat során, akkor végiggondolni, hogy mi nem stimmel. Egyébként ha a szerződés mindkét fél érdekeit védi, akkor azért nem lutri.
Én a keresgélés közben többször belefutottam csalókba. Gyanúsan olcsó a lakás, felhívod, azt mondja menj be az irodájukba, kapsz egy listát lakásokkal, de fizetned kell érte min. 6ezer Ft-ot, közben megígérik hogy segítenek keresni. A listán mindegyik hirdetés becsapás, egyik sem létezik. Ezekkel vigyázz.
Szerintem 100 ezerből havonta simán kijöttök, én egyedül lakok, télen max 80 ezer volt a reszi+bérleti díj. (bár én spórolós vagyok, és egyedül amúgy se használok sokat).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!