Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Melyiket választanátok a...

Melyiket választanátok a helyemben?

Figyelt kérdés
Van 2 lehetőségem, ti melyiket választanátok? Itt városon belül van egy szép nagy szoba kiadó 50-ért mindennel együtt, csak rajtam kívül lakik ott még egy pár, és egy férfi, de a munkahely nagyon nincs messze, de városi buszt kellene használnom. Vagy vidéken, falun 40+rezsiért kapok egy kis házat gázfűtéssel, udvarral, viszont így a munkahely vonathoz kötött, de jól közlekedik, és a munkahelyem kb 7-8 perc sétára van a vasútállomástól. Melyiket vennétek ki?

2016. márc. 2. 02:38
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:
No igen, én is ezért szemezek jobban a külön albérlettel, mert mások rigolyáit újra meg kell szokni, hozzá kell szokni, hogy az ember nem egyedül van, hanem laknak ott rajta kívül, főleg mert éjjeli bagoly vagyok, és szeretek akkor filmet nézni, vagy épp főzni valami egyszerűt, de ezek meg ugye zajjal járnak, és ez sok problémát tud okozni.
2016. márc. 3. 12:38
 12/17 A kérdező kommentje:
Azt mondta a jelenlegi lakó a vidéki háznál, hogy a rezsi fűtés nélkül 10-15 ezer, de a gáz nagyon meg tudja nyomni, de van bent egy kályha is, ha nem gázzal fűtenék. A vonat árát meg nem számolom a rezsihez, mert a munkahelyemen azt kifizetik. :)
2016. márc. 3. 12:51
 13/17 anonim ***** válasza:

"rezsi fűtés nélkül 10-15 ezer" nem rossz, de mi van benne? nálam csak a következők túllépik: 3eFt víz + 4eFt internet + 3eFt TV + 6eFt áram.

"a gáz nagyon meg tudja nyomni" ez mennyit jelent?

"de van bent egy kályha is, ha nem gázzal fűtenék" - milyen kályha? ha vaskályha akkor miután kialszik a tűz gyorsan hideg lesz, vizes fával nem jó fűteni kevés meleget ad, mert a vizet el kell párologtatni belőle, ezért azt írják a tapasztaltak, hogy 3 évig szárított fa a megfelelő, füstöl, fát kell vágni, takarítani utána stb.

Félre ne érts, nem lebeszélni akarlak, csak járd körbe mivel jár és mennyibe kerül, ne akkor szembesülj már amikor ott laksz.

2016. márc. 3. 15:51
 14/17 anonim ***** válasza:

Az éjjeli filmezéshez szerezz be fejhallgatót, probléma megoldva.

Ha egyedül bérelnél házat, azzal is számolj, hogy oda könnyebben betörnek, ha van bármi értéktárgyad, azt viszik.

2016. márc. 3. 16:14
 15/17 A kérdező kommentje:
A szülőfalumban bérelném, ott nincs betörés, legalábbis eddig sosem volt, úgyhogy emiatt nem izgulok. A fejhallgató pedig csak az egyik problémára megoldás, hiába főzök éjjel 2-kor fejhallgatóban, ami mellesleg kényelmetlen is nekem, attól az edények még sztereóban zörögnek :D És a zenét is jobb szeretem úgy élvezni, ha hangosan hallgatom, plusz ha vendégem van, akkor is előnyösebb a külön ház. A fűtésről a jelenlegi lakó azt mondta, ő azzal fűtötte végig a telet, 25-nél nem ment feljebb, pedig szereti a meleget. Ha kályhával is fűtenék, akkor is fabrikettet vennék, legalábbis úgy terveztem, de nem hiszem, hogy arra szükség lenne. A 10-15-ös rezsi a kukát, vizet, villanyt takarja ha jól értettem.
2016. márc. 3. 22:47
 16/17 anonim ***** válasza:
100%

Az a baj, hogyha kiszámolod, akkor a saját háznál már kifizettél 80 ezer forintot + a 12 ezres bérletet mindenestől és még nincs interneted, tv-d, nem ettél semmit és nem ütött be krach. Ergo 100 ezer elmegy csak a lakhatásra és a munkába járásra, ami úgy már szerintem nem annyira kedvező.

Ennek ellenére, ha megtehetném én is a vidéki kisházat választanám.

Azt is mérlegelni kell, hogy mennyire vagy társasági ember. Nekem pl. nincs párom, de van lakótársam egy 1,5 szobás lakásban, aki az unokaöcsém. Nem egy ritmusban élünk, én korábban kelek, korábban jövök haza, ő később kel, később jön haza, még is jól esik egy-egy rossz nap után, hogy valaki legalább hozzámszól. Nem mindig előnyös ez persze, de olykor kifejezetten jó.

2016. márc. 5. 08:44
 17/17 A kérdező kommentje:
Szerintem 40 nem fog elmenni rezsire, főleg nem úgy, hogy most van vége lassan a fűtésszezonnak, és ha egyedül élek, minek fűtsek, ha nem vagyok otthon, márpedig elég keveset fogok otthon tartózkodni. Közben kiderült, hogy a kis ház nem is olyan kicsi, kb. 100 nm, egy 700 nm-es telken. Ettől azért kicsit megilletődtem, elveszek egyedül egy akkora házban. :) Úgy kalkuláltam, hogy villany 7-10000, víz 3-6000 (ugyanis hétközben munkahelyen tusolok, csak hétvégén otthon), internet+tv 10000, és fűtés szezonban gáz 20000. Ez összesen 46000+40000=86000 Ft, úgy hogy saját kertem van. Ahol most lakom, 25 nm, és havi 90000 Ft-ot teszek le az asztalra.
2016. márc. 6. 11:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!