Albérletet szeretnék kivenni, viszont most nincs munkám.3 millió forint spórolt pénzem van a számlámon. Ha elviszem a számlakivonatom akkor valyon kiadják nekem a lakást?
Ha ki tudod fizetni a kauciót gond nélkül akkor senkit nem érdekel a valóság.
Azt mondasz amit akarsz.
Tőlem is mindig megkérdezték, hogy mit dolgozom, elmondtam és kész.
Nem kellett semmi bizonyíték, vagy papír vagy akármi.
Ennyi erővel azt mondhattam volna amit akarok.
Találj ki egy munkát magadnak, hátha attól biztosabb a cucc, de a spórolt pénzedből simán tudni fogod fizetni a kiadásokat.
Senki nem fogja megkérdezni, hogy van-e munkád, miből fizeted az albérleti díjat.
Nincs is köze hozzá.
Kifizeted a kauciót, és amíg fizetsz, nem foglalkozik veled.
Ha meg nem fizetsz, kirak, az elmaradást levonja a kaucióból, és ezzel le van tudva.
De ha mégis, akkor mondhatod, hogy a szüleid támogatnak,vagy mondhatsz bármilyen kamu munkát - egyiknek sem fog utánanézni.
Azért ez így nem teljesen igaz. Valóban nincs közük hozzá, de ettől még meg szokták kérdezni.
Elég mondani valamit, mert igazolást már tényleg nem kérhet.
Csak ne valami bolti eladói munkát találj ki, hogy aztán besétáljon a kamuzott boltba, és te sose vagy ott... :)
A többi így van, ha ki tudod fizetni a 2 havi kauciót + az első havi díjat, akkor kiadják.
mi adunk ki lakást, még sosem jutott eszembe, hogy megkérdezzem, mennyit keresnek a jelöltek. főleg, hogy a szerződés véd mindkettőnket, nem fizetés esetén pedig kitehető a bérlő (közjegyzői szerződés).
így nem kell furcsa kérdéseket feltenni az albérlőnknek, meg igazolásokat kéregetni.
"Jaj, csak nehogy megmutasd azt a számlakivonatot! El is búcsúzhatsz a pénztől!!!"
Miért is?
49%-os: ".... másnapra már ki leszel rabolva, ebben biztos vagyok!"
Sok olyat ismerek akinek sok pénze van a számláján, de persze mások is tudják és mégsem rabolta ki senki az elmúlt években, kár ezt ragozni, nagy butaságot írtál.
"A főbérlők még a kauciót se szokták visszaadni, nagyon pénzsóvár egy fajta."
50kg-os vékony fiatal lány vette ki a lakásomat egy évre 2 havi kaucióval, de beköltözéskor sajnos nem "tudott" csak 1 havi kauciót fizetni, kicsit későbbre ígérte. 2 hónap múlva elment és de ez alatt szétkúrta a lakást. A kárt nemhogy a kaució de még a 2 havi bérleti díjjal együtt sem fedezi, de persze fel volt háborodva, hogy nem kapja vissza a kauciót, ami azért se járt volna vissza mert nem a szerződés szerint 1 évet volt ott és nem 1 hanem 2 havi kauciót kellett volna még akkor is buknia ha rendben kapom vissza a lakást. Ilyen "apróságok" nem zavarták, csak követelte vissza az 1 havi kauciót. Igazából szerencsém, hogy egyáltalán kiköltözött, mert pl. egyik munkatársam 2x is megjárta, hogy nem fizettek a bérlők és nem is költöztek ki, a végén rengeteg kifizetetlen számla maradt ott. A hozzászólásod módja sokat elárul rólad.
Nem rám kell haragudni, rossz emberek albérlők és főbérlők is lehetnek, de pénzt visszaadni senki se szeret ebben az országban. Én is le tudnám írni a saját tapasztalatomat hogy hogyan nem adták vissza a kauciót, és nem nem kúrtam szét a lakást....
3 M azért elég sok pénz, ezért én inkább óvatosságra inteném a kérdezőt. Egy kis óvatosság sose árt!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!