20-25 millió forint mire lehet elég egy új ház építkezésénél?
Telek sincs még, tudom, hogy nagyon változékonyak a telekárak, sok mindentől függ, belváros, külváros, van-e közművesítve stb stb.
Tehát ezekkel együtt (vagy épp ezek nélkül) egy modern új építésű ház hány négyzetméterét lehetne megépíteni? :)
Amit eddig írtak árat az telek nélkül teljesen helytálló.
A telek árát meg így nem lehet kalkulálni, hol van Bp? Győr? vagy egy eldugott kis zsákfalu (nem lenézve a zsákfalvakat éltem ilyen helyen és teljesen jó volt, meg még jó is lesz), közművesítve vagy a nélkül!
Az épület költsége közel ugyanannyi a zsákfaluban is meg a "rózsadombon" is, mégsem ugyanannyit "ér", vagy ugyanannyiba kerül.
Nagyon nem mindegy, hol...
Lehet, hogy csak a telek ára jön ki ennyiből.
Egyébként nagyon alsó hangon elég egy 80m2-es új házhoz. (telek nélkül)
Mi most "csak" tetőt cseréltünk egy 25m2-es nappalival és egy 10m2-es terasszal kiegészítve a már meglevő házunkat, ez kb. 10 millió lesz.
Elvileg igen.
A engedélyköteles építés fordított áfás.
Ìgy neked kell csak 5%-ot befizetned.
Vásárlásnál gondolom az eladó lenyeli a különbözetet.
"hogyha építek egy 80m2 házat, 20 milláért, tuti nem tudom eladni 20-30 millióért..."
Ez bizony így van. Autót venni, házat építeni pénzügyileg nem jó befektetés. Ismerek olyan esetet, amikor a félkész, addig 28 millába fájó házat 6,5 misiért sikerült elpasszolni, amikor kiderült, hogy a fiatalok mégsem együtt akarnak megöregedni.
Persze más dolog az, hogy mennyit ér neked a saját képedre formált otthon melege.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!