Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Mikor álljak neki az albérletk...

Mikor álljak neki az albérletkeresésnek?

Figyelt kérdés

Ha minden jól megy, szeptembertől Budapesten fogok egyetemre járni. Nemrég csatlakoztam pár fb-s albérletes csoporthoz.

Érdemes lenne már nyár elején keresni albérletet,és ha találok megfelelőt,akkor kifizetni szeptemberig úgy,hogy addig nem is vagyok ott?

Ha érdeklődök egy hirdetéssel kapcsolatban,akkor írjak magamról személyes információkat (úgy láttam sokan csinálják ezt), vagy csak annyit,hogy érdekel és szeretném megnézni?

Általában jellemző,hogy hosszútávra kiadnak albérletet?Pl. egy évre? Ezt szerződésbe lehet foglalni? És ilyenkor a bérleti díj is fix erre az időszakra?

Most hirtelen ezek jutottak eszembe, ezenkívül bármilyen tanácsot elfogadok. Előre is köszönöm.

2016. febr. 19. 13:27
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:

köszönöm a magyarázatot.

Albérletbe felvihetem az asztali pcmet? Ezt előre meg kell beszélni a bérbeadóval, ha például helyet szeretnék csinálni neki?

2016. febr. 20. 23:42
 12/13 kovpet ***** válasza:
Persze hogy felviheted :)
2016. febr. 20. 23:45
 13/13 anonim válasza:

Én is szeptembertől Budapesten fogok tanulni, ha minden jól megy. A kíváncsiság kedvéért már megnéztem neten pár hirdetést, de kaptam már olyan tippet is, hogy érdemes felmenni egy hétvégére akár, megnézni párat, és nem is minden lakást hirdetnek interneten, szóval élőben is bukkanhatsz esetleg jó lakásokra, telefonszámokra. Nyilván, ha kollégiumot meg sem pályázol, akkor felesleges várni július-augusztusig ezzel, én közvetlen írásbeli érettségi után elkezdenék már keresgélni.

Szerintem ne írj, inkább telefonálj, nagyon hamar elkapkodják a megfizethető emberi árú lakásokat sajnos.

Lesznek olyan hirdetők is, akik kifejezetten egyetemistáknak adnak csak ki lakást, én rengeteg ilyet találtam, az meg ugye több évre szól, szóval biztos, hogy fogsz találni szeptembertől kiadó lakást is.:)

Egyébként nem tudom, hogy szeretnéd, de szerintem érdemes már most lakótársakat keresni, mert elég húzós egyedül fenntartani egy albérletet, így nekem a legnagyobb gondot ez jelenti például, hogy normális emberekkel tudjak majd lakást bérelni.

2016. febr. 23. 17:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!