Betemetett betongyűrűs kutat vajon mennyiért tisztítanak (ásnak) ki? Házilag gondolom ne álljak neki.
Figyelt kérdés
2014. dec. 9. 18:52
1/8 A kérdező kommentje:
Nem tudni miért temették be, de 20 méterre tőlünk a szomszédnak jó vízhozamú kútja van, a talajvíz meg szinte csak pár méter.
2014. dec. 9. 18:53
2/8 anonim válasza:
Én biztos hogy nekiállnák házilag!!! Mit veszíthetsz vele??? Semmit! Legegyszerűbb dolog a világon. Tudom majd jönnek a szakik hogy azt te nem tudod megcsinálni. El ne hidd! Új kutat ásni macera mert rádomolhat, de ahova már le van rakva a betongyűrű az nem omlik rád. Attól is függ hogy mire kell neked mert nem mindegy hogy a lakás vízellátását akarod megoldani róla vagy csak kertet locsolsz és kocsit mosol. De ha a ház vízelláétását akarod megoldani róla és később kitisztíttatod nem mindegy hogy 30 ezerért tisztítják vagy még plusz 30-ért ásnak is mert az már 60. Ezt csak példának írtam. Csak egy létra kell meg kötél és valaki aki felhúzza a kiásott földet. Amikor eléred a vizet akkor meg max egy melles csizma meg egy pár házilag gyártott hosszú célszerszám amivel kibányászod az iszapot és lehet frankó kutad lesz. Ha szivattyúzol belőle idővel valamicskét tisztul.
3/8 A kérdező kommentje:
két dolog miatt aggódom: oxigénhiány és mérges gázok (gyakran előfordulnak kúttisztításnál)
amúgy simán nekiállnék, persze.
2014. dec. 9. 19:41
4/8 anonim válasza:
Könnyelmű válasz volt anélkül ,hogy nem ismeretes milyen mély a kút. Én még egy 4 m mélynek sem állnék neki ,nem mélyebbnek.Egy tisztitás is közel annyi,mint egy új kut,csak ehhez már nem kell engedély .
5/8 anonim válasza:
Mi a 4 méteres gyűrűs kutunkat kipucoltuk fél nap alatt ketten, pedig sittel volt tele. Gumicsizma, kis lapát, vödör, kötél, 4m-es létra, meg egy szivattyú. A vége felé már folyamatosan szivattyúztuk, de simán lementem az utolsó gyűrűig. Meleg kabát, vagy valamilyen derékvédő kell, mert igen hideg a beton kútfal odalent. Ilyen kis mélységben nem kell tartani oxigénhiánytól és mérges gázoktól, de biztonságból magadra köthetsz egy kötelet és akkor fel tudnak húzni, ha gond van.
6/8 anonim válasza:
A 2-esnek és 5-ösnek tökéletesen igaza van!
7/8 A kérdező kommentje:
köszi, tavasszal vagy nyáron megpróbáljuk.
2014. dec. 14. 22:39
8/8 A kérdező kommentje:
a nagyját talán kiemelem, a többit feliszapolom esővízzel és kiszivattyúzom.
2014. dec. 14. 22:39
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!