Szerintetek Németországba érdemes kiköltözni? Jobb az élet mint itt Magyarországon?
Ha menekültek között szeretnél élni és folyamatos terrorveszélyben, akkor hajrá.
Egyébként meg akkor érdemes, ha nagyon jó állásod van, egyébként ugyanúgy hónapról hónapra fogsz élni. Pokoli drága a lakásbérlés, megélhetés és az unióból érkezők messze nem kapnak annyi fizetést, mint egy német állampolgár.
Úgy gondolom, ha sokkal több magyar megy ki oda dolgozni, mint amennyi német jön ide dolgozni, akkor, lehet, hogy oka van;)
"egyik hónapról a másikra élnek legalább is ezt panaszolják"
Sok olyat ismerek én is aki annyit költ, amennyit lehet és azonnal.
Ez nagyban függ attól mihez értesz, hogy megy a nyelv és mennyi eszed van.
A hülyébbje legyen az magyar lengyel horvát mindegy mi, buta és kèpzetlen, kimegy és rohad egy gyárban havi 1000 nettóért 3 műszakban és ötödmagával nyomorog egy lakásban. Szánalmas az ilyen, de rengeteg van. A nyelvet 5 év után is töri és szarul beszéli, és csodálkozik mért nem veszik át a közvetítőtől...
Akinek van egy kis sütnivalója, az jól boldogul. Érdemes végezni praktikumot vagy szakmát itt, utána jobbak az esélyek. Az integrációs nyelvtanfolyam ingyenes ha dolgozott az ember. A Volkshochschulénál se drága a nyelvtanulás.
4 éve élek kint; szállítmányozásban dolozom károsodással és biztosításokkal. 4 éve a 0-ról kezdtem a németet! A férjemmel idén épül fel a hàzunk. Van két nagyobb autónk, évi többször járunk nyaralni, jól élünk, boldogok vagyunk itt.
"Amugy meg sokkal jobb, mint idegbeteg frusztralt emberek kozt minimalberes fizetesert..."
Bár nem minimálbért keresek és megvan az anyagi biztonságom (kecó, kocsi, befektetésstb.), a többi miatt (munkahelyi szopatások, mindenki ott baszik ki a másikkal ahol lehet stb.) tipli lesz, néhány hónap és felszámolom az itteni életem.
A 13:32 -es vagyok, most látom, hogy az előttem lévő is 73%-os, nem u.az vagyok.
Tipli pedig Magyarországról lesz, nem biztos, hogy Németországba, de el innen az biztos!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!