Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Nem nagy ugrás ez a bérleti...

Nem nagy ugrás ez a bérleti díjjal?

Figyelt kérdés

Tavaly (2014) februárban kivettük 80+rezsiért. Idén februárban mondtuk, hogy (nem zsarolás, de) akkor tudunk maradni, ha marad a bérleti díj. (A rezsi nyáron 18-20, télen 45-60 ezer.) Nem emelték.

Most megint közeleg február, 1 hónapos felmondási idő van, igy rákérdeztunk a szándékaikra. 100 ezerre emelnék, mert 1. "annyira elszaladtak nyáron a bérleti díjak", meg 2. tavaly úgyis 85-re akarták emelni.

Szerintem az 1. nem nagy érv, mert attol nekik nem kötelező "elszaladni", 2. a 100 a 85-höz képest is sok.

Nem az erdekel, hogy van-e joguk hozzá, mert tisztában vagyok vele, hog van, hanem hogy szerintetek ez reális-e. Amúgy egy nem túl jó állapotú külső kerületi családi házról van szó, bár a közlekedés jó. A házat ketté osztották, mi béreljük a nagyobbik felét, kb. 60 nm.

Mennétek vagy maradnátok?

Akik albérletben laktok, nálatok milyen lakásra mekkora emekés várható?

2015. dec. 30. 21:13
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem nem vészes ez az ár, mi 100-ért adunk ki egy garzont, azonnal kivették ősszel, ha ő is találna 100-ért bérlőt rögtön, akkor nem fogja nektek ennyivel olcsóbban adni, akkor se, ha amúgy nincs veletek gond. Döntsétek el, megéri-e nektek így, mit találnátok ennyiért.
2015. dec. 31. 04:20
 12/18 A kérdező kommentje:
A garzonért száz nagyon sok, még ha kénytelenek is kivenni az emberek, úgy felverték az árakat. Ez az én véleményem. A többi meg nyilvánvaló. Miszerint ha ennyiért kiveszik, a tulaj ennyiért fogja kiadni, és döntenem kell, megéri-e az ár, stb.
2015. dec. 31. 11:30
 13/18 anonim ***** válasza:
79%
Jó-jó, értjük. Komolyan. De most ilyen a piac, vagy kiveszed a lakást vagy laksz a híd alatt, ha máshová nem tudsz menni, ezzel nem tudsz mit csinálni. Keress ismerősi körben albérletet.
2015. dec. 31. 12:04
 14/18 anonim ***** válasza:
78%

" Szerintem nem vészes ez az ár, mi 100-ért adunk ki egy garzont, azonnal kivették ősszel, ha ő is találna 100-ért bérlőt rögtön, akkor nem fogja nektek ennyivel olcsóbban adni, akkor se, ha amúgy nincs veletek gond. Döntsétek el, megéri-e nektek így, mit találnátok ennyiért."

Ja, de gondolom az a garzon nem külső kerületben van. Mi meg itt arról beszélünk.

2015. dec. 31. 12:52
 15/18 anonim ***** válasza:
86%
Oké, hogy külső kerület, de van kert, vihetnek macskát és 15 nm-el nagyobb, mint a mi garzonunk, ami persze egy belsőbb részen van budai oldalon, így szerintem nagyjából azonos értékű bérleti díj szempontjából. Persze van, akinek ez sok, de ha ennyiért azonnal kiveszik, és rengetegen jelentkeznek, az azt jelenti, hogy reális az ár.
2015. dec. 31. 14:40
 16/18 anonim ***** válasza:
36%
Persze, ennyi a reális. Mondjuk arra kíváncsi vagyok, hogy ki adózik belőle és ki jelenti le rendesen a lakóit.
2015. dec. 31. 15:07
 17/18 anonim ***** válasza:
89%
Én adózok, és nem vagyok egyedül vele.
2015. dec. 31. 15:20
 18/18 anonim ***** válasza:
Hasonló helyzetben vagyunk mi is, csak a másik oldalon. Még nincs 2 éve, hogy a bérlőink beköltöztek, de az 1 év után nem volt emelés. Most év elején kb hasonló arányban emeltünk. Előtte hetekig nézegettem a hasonló paraméterű aktuális albérlet hirdetés árakat, és az alapján próbáltam belőni az árat. És lehet, hogy arányaiban képest sok volt az emelés, de még így is az egész budapesti viszonylatban a minimális áron adjuk! És akkor csak a lakás alapterületét vettem figyelembe, semmi mást, pedig ez egy nagyon jó kis lakás. Ha elmennének a bérlők, a mostani árnál 10-15 ezerrel többért is 1-2 nap alatt simán ki tudnánk adni a lakást. De próbálok én is emberséges lenni, mi is laktunk albérletben, úgyhogy tudom milyen az az oldal.
2016. jan. 3. 17:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!