Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Nem nagy ugrás ez a bérleti...

Nem nagy ugrás ez a bérleti díjjal?

Figyelt kérdés

Tavaly (2014) februárban kivettük 80+rezsiért. Idén februárban mondtuk, hogy (nem zsarolás, de) akkor tudunk maradni, ha marad a bérleti díj. (A rezsi nyáron 18-20, télen 45-60 ezer.) Nem emelték.

Most megint közeleg február, 1 hónapos felmondási idő van, igy rákérdeztunk a szándékaikra. 100 ezerre emelnék, mert 1. "annyira elszaladtak nyáron a bérleti díjak", meg 2. tavaly úgyis 85-re akarták emelni.

Szerintem az 1. nem nagy érv, mert attol nekik nem kötelező "elszaladni", 2. a 100 a 85-höz képest is sok.

Nem az erdekel, hogy van-e joguk hozzá, mert tisztában vagyok vele, hog van, hanem hogy szerintetek ez reális-e. Amúgy egy nem túl jó állapotú külső kerületi családi házról van szó, bár a közlekedés jó. A házat ketté osztották, mi béreljük a nagyobbik felét, kb. 60 nm.

Mennétek vagy maradnátok?

Akik albérletben laktok, nálatok milyen lakásra mekkora emekés várható?

2015. dec. 30. 21:13
1 2
 1/18 A kérdező kommentje:
Gondoltuk, hogy lesz emelés, csak nem ekkorára számítottunk. Kb. 90-re.
2015. dec. 30. 21:15
 2/18 anonim ***** válasza:
91%
Nem jótékonyságból adja ki a házat, hanem befektetés céljából. Tisztában van vele, hogy ki tudná adni 100 ezerért. Veszteség, ha kevesebbért adja ki, és elég nagy kiesés volt már neki az is, hogy egy évig nem emelt. Ha Ti nem vagytok ideális üzleti felek, el kell fogadni.
2015. dec. 30. 21:28
 3/18 anonim ***** válasza:
88%

Szerintem reális az emelés. Mi is albérletben lakunk,és nekünk a szerződésben benne van, hogy évente emelhetik 15 vagy akár 20%-al is.

Ha csak 15%-al emelték volna az is 92 ezer forint lenne.

De mivel nálatok tavaly nem volt emelés így reális a mostani emelés.

2015. dec. 30. 21:28
 4/18 anonim ***** válasza:
64%
Nagy ugrás, de kérdés, hogy miért csinálták. Ha jó a bérlő, akkor nem szoktak azért ennyit emelni, hiszen ha felmond, ki tudja, milyen másik bérlőt találnak. Nem lehet, hogy az a céljuk, hogy elköltözzetek?
2015. dec. 30. 21:48
 5/18 anonim ***** válasza:
87%

Nem nagy az ugrás.

Sőt, ha még nagyobbat ugrana, akkor is ki tudná adni.

25%-ot emelt.

Szerintem sok bolti termék ára is emelkedett ilyen mértékben 2 év alatt.

Az albérletárak különösen az egekbe szöktek.

A 80-100-ból arra következtetek, hogy nem egy putri, meg nem a legrosszabb helyen van.

Na most őszintén: ha neked lenne egy lakásod, a bevétel számítana, mert mondjuk nincs munkád, vagy kevés a fizetésed, és lenne egy jelenlegi bérlőd 80-ért, de tudod, hogy akár 120-ért is azonnal lecsapnának a lakásra, te tényleg nem emelnél?

Mit vársz, mikor emeljen? 5 év után?

A főbérlőd nem szociális intézmény. Mindenkinek az a célja, hogy a legtöbbet hozza ki a tulajdonából, ha el- vagy kiadja.

Hülye lenne kevesebbel megelégedni, ha többet is kaphat.

Amikor ekkora a kereslet, akkor nem a bérlő diktál!

Egyébként pedig nézz szét, ha nem hosszabbítjátok meg a szerződést, mit kapnál jelenleg 80-ért, milyen állapotban, és hol?

2015. dec. 30. 21:53
 6/18 anonim ***** válasza:
95%
Az a baj, hogy most reális, minden albérletnek az egekben van ára, elég csak, ha emgnézed a kínálati piacot. Hülyék lennének 80-ért adni, ha van, aki viszi 100-ért.
2015. dec. 30. 21:59
 7/18 anonim ***** válasza:
26%

Kíváncsi vagyok amúgy, hogy mikor pukkan a lufi. Meg hogy ki az a balek, aki 60 nm-ért külső kerületben havi 100-at kifizet. Folyamatosan azt lehet olvasni, hogy így emelkednek, úgy emelkednek az albérlet árak, valamiért mégis minden ismerősöm úgy van albérletben, hogy kb fele annyit fizetnek, mint amivel a neten riogatják az embereket. Szerintem már nagyrészt csak azért emelkednek a bérleti díjak, mert mindenhol azt olvasni, hogy emelkednek. Így egyszerű Gizi néne is emel, mert miért ne.

Próbálj meg ismerősön keresztül keresni albérletet, ennyiért biztos nem maradnék egy ilyen paraméterekkel rendelkező helyen.

2015. dec. 30. 22:07
 8/18 A kérdező kommentje:

Végső esetben mehetünk anyámékhoz az emeletre lakni 2-3 évre, hogy pénzt gyűjtsünk saját lakásra. Ehhez nem sok kedvem van, de van az a lélektani határ, amikor azt mondom, elég.

A lufi kipukkanásra én is kíváncsi vagyok, mert durva, ami megy.

A ház elég lerobbant pedig, egy korábbi amatőr tulaj hozzáépített egy szobát, de pl. olyan szabálytalanul vezette be a villanyt, hogy egy fúráskor megcsapta a férjemet az áram, a szerelők is káromkodtak. Az egész ferde, ázik a fal, mert nincs csatorna.

De elég nyugis a környék, és van kert.

Rá nem szorulnak, mert tele vannak ingatlannal, egyre többet vesznek, mindet kiadják, emellett igen jól keresnek. Ehhez semmi közöm, és mint írtam, tisztában vagyok vele, hogy azt csinálnak, amit akarnak. Illetve a szerződés alapján mindig következő év elején az infláció mértékével emelhetnek (KSH alapján), ami roppant alacsony idén, tavaly meg defláció volt (ami tudjuk, hazugság, de ez a hivatalos verzió, mindenesetre nem 25%), viszont a csapda, hogy ugyan ez van a szerződésben, de a szerződést egy évre kötjük, tehát innen értelmetlen. Szerintem.

Az lehet, hogy ki akarnak tenni, bár okuk nem nagyon van rá, mindig pontosan és korrektül fizettünk, rontani nem rontottunk a ház állagán, nem nagyon van mit.

2015. dec. 30. 22:25
 9/18 anonim ***** válasza:
55%
Ha nem ház volna, hanem lakás, és nem 60 nm volna, hanem csak 50, akkor nem feltétlenül kerülne ennyibe. Kérdés, hogy ha valaki nem engedheti meg magának a 100 ezres házat, miért nem adja lejjebb az igényeit?
2015. dec. 30. 23:08
 10/18 A kérdező kommentje:

Bogaram, a kérdés nem ez volt, ráadásul eddig nem 100 ezres volt a ház, hanem 80, nem tudom, olvastad-e a kérdésem.

Adhatnam lejjebb, ha nem lenne két macskánk és úton a gyerekünk, e két 'tényező" pedig a legtöbb tulajnak kizáró ok. Ambátor a kérdés nem ez volt.

2015. dec. 31. 00:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!