Szerintetek manapság nehéz a kiadó ingatlanba rendes lakókat találni?
"ráér akkor fizetni a kifejezetten olcsó rezsilakbértvagymit, amikor már talált munkát"
Aha...akkor nézzük a tényeket:
A "kifejezettenolcsórezsilakbér" még egy szobáért is legalább 50-60 ezer forintot jelent. Ha nem erőlteti agyon magát, akkor beletelik 3 hónapba is mire munkát talál, de elég csak 2...az már 100-150 ezer forint tartozás alsó hangon.
Na és megkapja az első fizut, ami legyen a "magyar átlag" 150 ezer forint. Ebből kifizeti a következő lakbért 50-ért, kaját vesz 50-ért, egyéb kiadások, bérlet még 20 ezer...jó esetben marad 20-30 ezer forintja "törleszteni". Az már azt jelenti, hogy közel fél évig csak mínuszban lesz.
Na meg pár kérdés:
Te beengednél e egy tök idegent a lakásodba hogy ott lakjon?
Tudnál e nyugodtan aludni, tekintve hogy bármit tönkretesz, lelép, akkor te fizeted a károkat? Elég ha betör egy ablakot.
Fizetnéd e a saját pénzedből egy vadidegen életét?
Na meg az albérlet kiadása elsősorban üzlet és nem jótékonykodás. Miért adjon ki bárki ingyen valamit, ha abból nem kis haszna is lehetne?
Amúgy az is kérdés kinek mit jelent hogy "rendes lakó".
Jelenleg akinél lakok, azzal szinte baráti viszonyban lettünk, de előző helyemen is jól kijöttem a tulajjal.
De volt olyan hely is, ahol dilis néni kijelentette hogy csak a haverjaim mehetnek én nem...A magyarázata meg valami agymenés volt, hogy "olyan hirtelen téptem fel az ajtót hogy megijedt hogy kiszakad, és fél hogy kárt okozok"... :D Mondjuk ő még azt is meg akarta szabni, hogy heti 1x jöhet hozzánk vendég, meg hogy igazából 2 helyett 3 havi kauciót kérne mert "meg van szorulva".
Meg volt szimplán olyan, ahol már bent lakó srác hirdetett, és egyszerűen nem találtuk a közös hangot. Elmentem, beszéltünk pár percet, de éreztem hogy ő is elég furán áll hozzám, meg nekem sem volt szimpatikus az illető, így hanyagoltuk az egészet.
Előző voltam
"Miért baj, ha a tulaj saját költségén kifesti kitapétázza a szobát " a BÉRLŐ, ezt akartam írni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!