Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Szerintetek manapság nehéz a...

Szerintetek manapság nehéz a kiadó ingatlanba rendes lakókat találni?

Figyelt kérdés
2015. nov. 19. 17:41
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

"ráér akkor fizetni a kifejezetten olcsó rezsilakbértvagymit, amikor már talált munkát"

Aha...akkor nézzük a tényeket:

A "kifejezettenolcsórezsilakbér" még egy szobáért is legalább 50-60 ezer forintot jelent. Ha nem erőlteti agyon magát, akkor beletelik 3 hónapba is mire munkát talál, de elég csak 2...az már 100-150 ezer forint tartozás alsó hangon.

Na és megkapja az első fizut, ami legyen a "magyar átlag" 150 ezer forint. Ebből kifizeti a következő lakbért 50-ért, kaját vesz 50-ért, egyéb kiadások, bérlet még 20 ezer...jó esetben marad 20-30 ezer forintja "törleszteni". Az már azt jelenti, hogy közel fél évig csak mínuszban lesz.

Na meg pár kérdés:

Te beengednél e egy tök idegent a lakásodba hogy ott lakjon?

Tudnál e nyugodtan aludni, tekintve hogy bármit tönkretesz, lelép, akkor te fizeted a károkat? Elég ha betör egy ablakot.

Fizetnéd e a saját pénzedből egy vadidegen életét?

Na meg az albérlet kiadása elsősorban üzlet és nem jótékonykodás. Miért adjon ki bárki ingyen valamit, ha abból nem kis haszna is lehetne?

2015. nov. 25. 15:13
 12/15 anonim ***** válasza:

Amúgy az is kérdés kinek mit jelent hogy "rendes lakó".

Jelenleg akinél lakok, azzal szinte baráti viszonyban lettünk, de előző helyemen is jól kijöttem a tulajjal.

De volt olyan hely is, ahol dilis néni kijelentette hogy csak a haverjaim mehetnek én nem...A magyarázata meg valami agymenés volt, hogy "olyan hirtelen téptem fel az ajtót hogy megijedt hogy kiszakad, és fél hogy kárt okozok"... :D Mondjuk ő még azt is meg akarta szabni, hogy heti 1x jöhet hozzánk vendég, meg hogy igazából 2 helyett 3 havi kauciót kérne mert "meg van szorulva".

Meg volt szimplán olyan, ahol már bent lakó srác hirdetett, és egyszerűen nem találtuk a közös hangot. Elmentem, beszéltünk pár percet, de éreztem hogy ő is elég furán áll hozzám, meg nekem sem volt szimpatikus az illető, így hanyagoltuk az egészet.

2015. nov. 25. 15:20
 13/15 anonim válasza:
100%
Ez mindig lutri, de ha végképp nem megy akkor vannak ingatlan hasznosítással foglalkozó cégek is akik mindenre odafigyelnek. Megkeresik a megfelelő bérlőt, megmondják, hogy azon a környéken ahol az ingatlan van mennyiért lehet gazdaságosan kiadni egy ingatlant, úgy, hogy ne álljon az ingatlanod hónapokig üresen. Mert az neked kiesés. Elintézik a hirdetéseket és a törvényes keretek között, kiteszik a lakót ha baj van vele, vagy nem fizet.
2015. nov. 26. 21:00
 14/15 anonim válasza:
Szerintem ha korrekt ár mellett több dolog meg van engedve, akkor lehet. Még az oké, hogyha valaki dohányzást vagy háziállatot nem enged, bár ezektől se feltétlenül kell teljesen elzárkózni. Pl ha erkélyes akkor lehessen dohányozni az erkélyen (ha az egész lakást együtt veszik ki pl). Vagy jó oké, hogy kutya nem lehet meg új kiscica se legyen, de egy már szobatiszta felnőtt macska egy NEM BÚTOROZOTT albérletben kinek árt? Miért baj, ha a tulaj saját költségén kifesti kitapétázza a szobát olyanra, hogy ő akarja? Neadjisten még egy polcot is felfúr a falra. Amíg ezek a dolgok meg vannak engedve (reális keretek között), addig könnyebb. Egy normális, felnőtt, dolgozó, korrekt embernek magasabb igényei vannak arra, hogy HOGYAN szeretne lakni. Ha nincs a nyakára járva csak mondjuk havonta-párhavonta 1x és előre megbeszélt időpontban, és saját költségre azt újít fel, amit akar (amíg nem rongál és mondjuk szól előre), addig sokkal nagyobb esély lesz találni. Szerintem az is egy plusz dolog, az első bérlő előtt, hogyha nem vásorol be a tulaj mosógépet hűtőt stb, hanem tesz rá félre x ezer forintot és az első bérlőt kérdezi meg, hogy neki ezekből mi van és mi kéne. És ennek megfelelően költi el, mert tök felesleges venni egy drága jó mosógépet ha a bérlőnek is van, de minden vágya egy normális fagyasztós hűtő, a tulaj meg vett egy jó mosógépet és egy kis hűtőkét. Aztán ha már az első bérlő kiköltözött, akkor már az van ami van, de ez is egy plusz pont lehet, a normális bérlő jobban akar majd ott lakni. Minden extra korrektség, ami a tulajnak nem okoz különösebb hátrányt segít. És ha több bérlő jelentkezik, akkor jobban lehet válogatni. Ha túl sok a megkötés, akkor a normálisabbja nem ott akar majd lakni, csak aki rövid távra keres, de az meg hiába is normális, 4 hónap múlva kezdődik előről az egész.
2015. dec. 2. 15:22
 15/15 anonim válasza:

Előző voltam

"Miért baj, ha a tulaj saját költségén kifesti kitapétázza a szobát " a BÉRLŐ, ezt akartam írni.

2015. dec. 2. 15:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!