Miért ilyen drágák mostanában a kiadó szobák Budapesten? (Nem az egy-két éjszakára kiadóra gondolok, hanem a havi bérleti díjasra)
Pedig összefügg a dolog azzal, hogy a napidíjak felemelkedtek. Ha van kereslet, akkor felmennek az árak.
Ha valakinek van napidíjas vendége is annyi, hogy összejön a lakására pl. a 200 E havonta, akkor csak kicsit fog a 200 E alá menni az állandó bérlő esetében - akivel kevesebb munkája van, mint a napidíjas vendégekkel.
A vételárak is eléggé fönn vannak, és 10 év bérleti díj=vételár.
A lakások most amiatt ilyen drágák, mert a banki kamatok olyan minimálisra csökkentek, hogy mostanában már senki nem tartja bankban a pénzét, a megtakarításait. Akinek különösebb pénzügyi ismeretei nincsenek, az is valami értékálló és még hozamot is termelő befektetésbe igyekszik tenni a már megtakarított pénzét.
Szóval az emberek egy része kivette a bankban tartott megtakarítását, és lakást vett belőle, amit ő már nem ad ki albérletbe, mert pl. a gyereke lakik benne, aki Pesten tanul.
A másik ok, hogy az idegenforgalom növekedésével együtt a lakástulajdonosok felfedezték az airbnb-t ( [link] ez egy globális játszótér internetes lakáskiadásra. Akinek van néhány jó helyen lévő felújítható lakása, az abbahagyta a veszkődést az albérlőkkel. Felújította a kiadó lakásait, és airbnb-n hirdeti. A többszörösét megkeresheti annak, amit az albérlőktől kapott régebben.
Egyhamar biztosan nem lesz árcsökkenés, erre készülj...
" A vételárak is eléggé fönn vannak, és
10 év bérleti díj=vételár."
Nalunk ez 20 év ahol most lakunk albiban...
" 4: Az egész lakást bérlitek annyiért?
Én arra értettem."
Persze. 42nm, 45ezer/ho.
2 éve véletlen meghallottam, hogy egyik hasonlo lakas 7 millioert cserelt gazdat. (Szomszedok szornyulkodtek mennyire kevés). Internetes keresessel pár évvel ezelottrol 8-9 millios árakon láttam ugyanezen kornyeken, ugyanilyen lakast (lehet ugyanez a ház is).
Ma 11-12 millioert latok ilyeneket hirdetni.
Igen, ha most keresnék ilyet akkor 65-70ezer / ho alatt nem lenne. De még abbol se jon ki 10 év alatt a 11 millio (kamatokkal es lakasár valtozassal nem szamolunk gondolom)
Ha nagyon megemelkedne akkor valoszinu mi is belecsapnank valami hitelbe inkabb. Egyelore viszont kenyelmes igy.
8: Mért nem jártál jól, hogy sajátban laksz?
Ha már a Tied, akkor arra soha nem kell bérleti díjat fizetned. És nem 17-20 évig élsz, hanem 4-5-ször annyit.:)
Szóval ha mindig bérelnél, kb. 5 lakás vételárát fizetnéd ki bérleti díjra életed során.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!