Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Miért ilyen drágák mostanában...

Miért ilyen drágák mostanában a kiadó szobák Budapesten? (Nem az egy-két éjszakára kiadóra gondolok, hanem a havi bérleti díjasra)

Figyelt kérdés
Szerintetek olcsóbb lesz valamikor? Ez mitől függ? Egy szoba rezsivel együtt most kb 50-60 ezer/hó.Nem csak a belvárosban, más kerületekben is...Ez azért elég meredek...
2015. okt. 6. 21:41
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
9: Kb. 13 év alatt jön ki mind2 esetben a vételár a bérleti díjakból (45E és 7millió, 70 E és 11 millió).
2015. okt. 9. 02:51
 12/16 anonim ***** válasza:

10-es: azért sajnos, mert tudok olyanokról akik inkább albérletben laktak, lakbért fizettek és lakás helyett részvényekben volt a pénzük. 2001-ben vett lakást év elején eladtam, ha inkább részvényekben tartottam volna én is, akkor lakbérrel együtt is 8-10MFt-tal több maradt volna a zsebembe, mert akkoriban én is úgy gondolkoztam, hogy biztosabb a kecó. Nem véletlen, hogy a pénzügyi szakemberek nem tartják annyira jó befektetésnek a lakást hosszú távon és sokkal rizikósabbnak tartják mint a részvényeket.

Itt egy hasznos cikk, kalkulátorral együtt lakásról mint befektetés:

[link]

2015. okt. 9. 10:30
 13/16 anonim ***** válasza:

" Szóval ha mindig bérelnél, kb. 5

lakás vételárát fizetnéd ki bérleti

díjra életed során."

És akkor mi van, ez baj? Lehet, hogy a lakas aranak befektetesevel viszont tobbet nyer.

2015. okt. 9. 15:40
 14/16 anonim ***** válasza:
12: Ja, így értem. De a részvény magas kockázatú befektetés, ellenkezőjére is elsülhet, én nem mernék kockáztatni.
2015. okt. 9. 23:41
 15/16 anonim ***** válasza:
50%
A lakáskiadás is elég magas kockázatú...
2015. okt. 10. 03:48
 16/16 anonim ***** válasza:

Érdemes a linken lévő kiszamolo.hu-n lévő cikkel elolvasni, sőt ott van több cikk is az ingatlanbefektetésekről. Az elmúlt 15 év tényekkel igazolja, hogy sokkal jobb lett volna, ha nem "ülök" a pénzen saját lakás formájában.

Mi magyarok szeretünk lakásba fektetni, itthon nagyon magas a saját tulajdonú lakás, a rizikót nem mérjük fel rendesen, azt gondoljuk, hogy ha lemegy az ára akkor is a lakás lakás marad (ami önmagában igaz, de ha kénytelenek vagyunk eladni akkor nagy veszteséget realizálhatunk).

Lásd pl. ukrajnai helyzetet, 2-3 éve nem gondoltad volna, hogy ilyen gondok lehetnek ott, szerinted ott most mennyit ér egy lakás(ha egyáltalán eladható és nem bombázták le), akinek ott részvény, befektetési alap, kötvény stb.-ben volt a pénze, annak megmaradt.

Ha a részvények kötvények egy részét el tudod adni, ha kell a pénz, lakás egy részét nem.

A lakást karban kell tartani, költeni kell rá stb

Albérlő átvághat, leamortizálhatja a lakásodat, csinálhat olyan kárt ami sok évi hasznot elvisz stb.

Részvény, kötvény befektetési alap esetén sem szabad az összes pénzedet egy adott dologba tenni, hanem diverzifikálni kell, vagyis több kül. és több fajta dologba érdemes tenni a kockázatok csökkentése miatt, ráadásul ezek között is tudsz válogatni, hogy mennyi kockázatot viselsz az esetleges sokkal nagyobb haszon reményében.

Most éppen jól jártak azok akik az elmúlt években BP belvárosában, vagy 1-2 felkapott vidéki várásban vásárolt lakást, de a többi esetben még mindig nem. Ezek is időszakosak, lásd 2000-es évek utáni emelkedés után, több év esés és vidéken falvakon nem is látszik, hogy valaha megfordulna, mert a munka hiánya miatt olyan nagyvárosokba mennek el az emberek, ahol munkát tudnak találni (netán külföldre), ráadásul fogy a magyar, egyre kevesebb lakásra van szükség országosan.

2015. okt. 10. 08:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!