Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Mit csináljunk, ha befagy a...

Mit csináljunk, ha befagy a p----nk és még egy darabig nem lesz fűtés?

Figyelt kérdés

Praktikákat szeretnék kérni, hogyan tartsuk melegen magunkat, hogyan ne kapjunk tüdőgyuszit, meg egyáltalán hogyan aludjunk el, nagyon fázunk. Az össz felszerelésünk egy paplan és egy pléd fejenként, jelenleg egy atlétát, egy pólót, egy pulcsit és egy vastag kardigánt viselek, és így már nem érzem, hogy hideg van, de ez annak is lehet köszönhető, hogy mikor megtudtam, hogy még egy darabig biztos nem lesz fűtés, lehúztam egy felest...

Bárkinek bármi ötlet? Ketten vennénk hősugárzót, de a harmadik lány megvétózta, hogy ő inkább kibír egy kis hideget, de nem fog x1000 forintot pluszba fizetni a rezsire (szerinte drágább, mint a fűtés). Más ötlet bárkinek?

2015. okt. 11. 22:16
1 2
 1/11 anonim válasza:
54%
Gáz vagy villanytűzhely van? Ha igen kapcsold be és melegítse. amennykt tud ( ha van sütője akkor azt kapcsold be és legyen nyitva az ajtaja)
2015. okt. 11. 22:29
 2/11 anonim ***** válasza:
84%
De miért nincs fűtés?
2015. okt. 11. 22:32
 3/11 anonim válasza:
73%

Első hozzászóló vagyok.

Esetleg pl a szobába kapcsolj be hajszárítót az meleget fúj.

Fürdőben fürdés előtt nyiss jó forró vizet hogy felszàlljon a meleg gőz.

Régebben sajnos nekem is bekellett vetnem pàr dolgot.

2015. okt. 11. 22:34
 4/11 anonim ***** válasza:
54%

Vegyetek fel még egy kardigánt...?

Hát hány fok van ott? Én még sosem laktam 8 Celsius foknál hidegebb helyen (az enyhe fagyban volt, fűtetlen házban. ráadásul ételre se volt pénzem... érdekes 11 nap volt), abban pedig még fel tudtam öltözni, bár nem esik jól, az tény. Ma már utálnám a 16 alatti hőmérsékleteket, rengeteget fagyoskodtam, fűtés mellett is, rossz szigetelésű házban.

A felöltözés s néha a mozgás mellett nekem a melegítőpárnák váltak be (már amelyik nem ment tönkre 2 hónap után :( ). Bámulatosak, alig fogyasztanak valamit, de mivel közel vannak Hozzád, átmelegítenek. Már ha nincs egészen hideg a szobában, mert akkor mindenképpen fázol.

Ha az egész szobát vagy lakást fűtöd, nagyságrendekkel több energiamennyiség kell ugyanahhoz az érzéshez, legalábbis nálam ez volt a helyzet.

Ideiglenes, lokális, de kellemes megoldás pl. a sütőtöksütés is :D Nyilván nem emeli meg nagyon a konyha hőmérsékletét, de máshogy érződik, olyan kis otthonos, kellemes meleget ad, nem tudom elmondani.

A hősugárzótipikusan nem olcsó alternatíva, ebbenigaza van a harmadik lánynak. Olykor jóleshet azért, de tartósan csak azzal fűteni, ahhoz jó szigetelés kell.

Mi is villannyal fűtünk és nem drága, de jelenleg anélkül is bőven elég meleg még a ház, az igen jó szigetelés és a nagy hőtároló tömeg miatt.

Adnék szívesen pár fokot, épp nagyon melegem van, 70% páratartalomra el kellett engednem a párátlanítógépet egy időre, ami nagy meleget csinált, ez sajna együtt jár. Kibírom azért, sokkal jobb, mint fázni.

A tüdőgyulladáshoz nem értek, én sosem betegszem meg csak azért, mert hidegben vagyok.

Ja és persze igyatok sok jó meleg teát, én a 8 fokban részben úgy viseltem el az éhezést és a hideget. Persze utána mehettem ki a hóban a kinti illemhelyhez :D

Ah, régi csúf idők. Most sincs sokkal több pénzem, de legalább a házam egész jó.

2015. okt. 11. 23:52
 5/11 A kérdező kommentje:

Haha, első-harmadik, akkor tudod, miről beszélek! :D

Második: Mert nincs pénzem egy normális albira :/

Köszönöm a válaszokat mindenkinek!

2015. okt. 11. 23:53
 6/11 anonim ***** válasza:
54%

Ja igen, 3. jól írja, hajszárító, ha hősugárzó nincs... Nyilván ugyanúgy sokat fogyaszt, de néha magadra engedni nagyon jó. Én néha bedugom a nadrágom zsebébe, finom... Vagy fürdés után a köpeny alá a testemre fújom a meleg levegőt...

Nekem sokszor jól jön egy ilyen átmelegítés, azt már könnyebben tartom, mde ha kifagyok és lassan kell felmelegednem magamtól, az rossz és lassú.

2015. okt. 11. 23:54
 7/11 anonim válasza:
40%

1. vagyok még mindig.

Én évek óta fagyoskodok télen.

Vagy azért mert nem telik fára, vagy azért mert sz*r a szigetelés és úgy befúj az ablakon a hideg hogy mozog a függöny.

Mostis leakar fagyni a lábam

2015. okt. 12. 00:36
 8/11 anonim ***** válasza:
100%
Forróvizes palackra csak futja. Azt az öledbe teszed, és az ágyban is felmelegít.
2015. okt. 12. 12:46
 9/11 anonim ***** válasza:
73%

Igen! Forróvizes palack. Ha átfagyva érek haza, én nagyon nehezen melegszek át, ez viszont szinte azonnal segít. Kicsi, de paplan alá dugva nagyon hatásos!

Költséghatékonyabb verziója lehet műanyag palackokba melegíteni vizet, viszont vigyázz nehogy megolvadjon a palack, avagy nehogy leforrázd magad!

Nekem egy polár huzatos palackom van, imádom!

Egyébként a hősugárzókkal az a baj, hogy az átlag közérzeted javítja ugyan egy kis ideig, gyakorlatilag állandóan mennie kell, hogy ez meg is maradjon. Nincs akkora ereje, hogy átmelegítse a falakat, vagy bármit, ami magában tart egy kis hőt.

Esetleg nálunk még a gázzal lehetne trükközni. Az ugyanis átalány, míg minden másnak mérőórája van. Begyújthatnám a sütőt és nyitva hagyhatnám.

Milyen fűtésetek van?

Nálunk két napja indították a távhőt, de még mindig 20-21 fok van bent egész nap, így nem tartom szükségesnek. Pedig nem egy nagy durranás

2015. okt. 12. 21:26
 10/11 A kérdező kommentje:

Köszönöm a további válaszokat, ment a zöld mindenkinek :) Gázzal fogunk, amit az előző albérlő tartozása miatt kikötöttek a házból, amit most mi szívunk meg, és elvileg jövő hét elején visszakapcsolják (pezsgőt fogunk bontani).

A tüdőgyulladással én sem vagyok tisztában, nagymamám mondta, hogy aki hidegben alszik, az tüdőgyulladást kap. Szerencsére eddig nincs igaza :)

Szóval nemsokára rendbejönnek a dolgok, remélem, ez veletek is így lesz!

/Egyébként groteszk, ahogy egy kellemes kis pléddel a hátunkon, "összebújva" a kanapén filmet nézünk a laptopunkon... egy egyébként jéghideg lakásban :D/

2015. okt. 14. 09:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!