Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » . Olyat tehet a főbérlő, hogy...

. Olyat tehet a főbérlő, hogy ha később fizetek az albérlet után, hogy plusz napi díjat felszámol hogy én itt vagyok? Vagyis mikor adom neki a bérleti díjat, akkor kérhet többet, hogy később adtam?

Figyelt kérdés

2015. szept. 25. 19:52
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:

Akkor csak azt a 120-at kapja meg, ami jár, és ami papíron van, nem többet.

Mert ha egy 10-essel többet kérne, egyefene.. De hogy 60...

Köszönöm mindenki válaszát!

2015. szept. 26. 12:11
 12/18 anonim ***** válasza:
83%

Akkor tartanám jogosnak, ha következő hónapban ennyivel kevesebbet kérne. Szimplán késedelemért ez szerintem brutálisan sok lenne.

Tőlem kérhet a tulaj késedelmi kamatot, mert egyértelműen benne van a szerződésemben, hogyha nem fizetek minden hónap 10-ig, akkor 20%-ot kér pluszban. Elfogadtam, tudomásul vettem és én saját érdekemnek is tartom hogy időben fizessek, ne tologassam magam előtt a kiadásaimat.

Ezt javaslom neked is szem előtt tartani. Ami le van írva az a mérvadó. Ha az van leírva, hogy 10-ig fizetni kell, akkor fizessetek addig és tök mindegy mi volt a szóbeli megállapodás.

2015. szept. 26. 23:28
 13/18 xswerdy ***** válasza:
83%

Ha nincs kikötve késedelmi kamat a szerződésben, akkor jegybanki alapkamatot kérhet, ami manapság elhanyagolható.

Mi az, hogy a lakás nincs bejelentve? Az ingatlannyilvántartásban nem szerepel? Vagy Te nem jelentetted be, mint lakcímedet? Magát a bérbeadás tényét nem kell senkinek bejelenteni. Adózni persze kell a jövedelem után, ez a bérbeadó dolga, bizonyára megteszi.

De a késedelmi kamat mindezektől független, bármilyen egyéb jogviszonynál is ennyi, ha nem rendelkezik másról a szerződés.

2015. szept. 27. 10:38
 14/18 A kérdező kommentje:
Nav-hoz nincs bejelentve, hogy albérletnek van kiadva, és a főbérlő nem akarja, hogy ide csináltassak lakcímkártyát, vagyis hogy bejelentkezzek.
2015. szept. 27. 11:36
 15/18 anonim ***** válasza:
78%
20% kamat akár egy nap késésért, az még uzsorakamatnak is durva lenne. Le lehet ilyesmit írni a szerződésben, de jogilag kötelező érvénye aligha van (egy bíróság jó eséllyel tisztességtelennek találná).
2015. szept. 27. 23:28
 16/18 anonim ***** válasza:
86%

NAVhoz nem is feltétlenül kell bejelentenie.

Akár a jövő évi adóbevallásában is bevallhatja az ebből származó jövedelmét egyben.

2015. szept. 28. 09:14
 17/18 A kérdező kommentje:

Főleg, hogy a főbérlő bejelentette mikor idejöttünk, hogy jelenti be a lakást mert ő nem akar adózni..

Inkább minket akar lehúzni..

2015. szept. 28. 11:02
 18/18 A kérdező kommentje:

Javítok, nem jelenti be*

Bocsi, elírtam előbb

2015. szept. 28. 11:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!