Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Ilyenkor mit lehet tenni?

Ilyenkor mit lehet tenni?

Figyelt kérdés

Párommal beköltöztünk egy albérletbe. Egy régi építésű emeletes házba, nagyon rossz állapotban volt (3 éve nem lakott ott senki), de ugyanakkor olcsó. Megbeszéltük a tulajjal, hogy kifesthetünk, megszépíthetjük a lakást, de ő ebbe nem tud anyagilag beszállni. Így saját költségből kifestettünk, rakattunk le PVC-t, a parkettát felcsiszoltuk, a repedéseket megjavítgattuk, stb.

A tulaj egyébként egy idős hölgy, aki majd be akar költözni a lakásba, addig kiadja albérletnek.

Na most a probléma az, hogy megnézte a festést meg a padlót is és csak azt mondogatta, hogy ő nem ilyet képzelt el, ő nem ilyenre gondolt... De hát csak megcsináltuk ezeket a dolgokat, mert okádék volt, muszáj volt... Ő meg nem szabott meg semmit, így nyilván olyan színeket választottunk ami nekünk tetszett. De ha neki nem tetszik hát majd lefesti, ígyis úgyis szükség lett volna tisztító festésre.

A lakás üres volt, így persze hoztunk bútorokat is. Utána meg az volt a baj, hogy de ne fúrkáljuk szét a falat, ne rakjunk fel se képeket, se polcokat, se semmit...

Szerintetek?

2015. szept. 3. 19:34
 1/5 anonim válasza:
58%
Mondd meg neki, hogy ti hosszútávra terveztétek a bérlést. Nem szétfurkáljátok a falakat, és leléptek.
2015. szept. 3. 19:49
 2/5 A kérdező kommentje:
Igen, ezt már mondtuk neki.
2015. szept. 3. 19:52
 3/5 anonim ***** válasza:
79%
Én amikor ilyen retek albérletben laktam, akkor elmondtam, hogy örömmel költök rá, de a felét ő fizeti, pontosabban lelakjuk mint albérleti díjat...
2015. szept. 3. 19:58
 4/5 anonim ***** válasza:
De mi a kérdés???
2015. szept. 4. 07:39
 5/5 anonim ***** válasza:
58%

Mit lehet tenni? Mit kéne?

Felújítottátok a lakást, ő nem adott bele egy fillért sem ha jól értem, viszont belement, hogy megtegyétek. Innentől kezdve hiába ő a tulajdonos ez van. Majd ha oda akar költözni, akkor felújítja magának úgy, ahogy ő akarja.

2015. szept. 4. 21:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!