Visszajár a kaució?
Három kollégámmal vettünk ki egy lakást Pesten tavaly októberben. Három havi kauciót kértek előre, amit ki is fizettünk, és egy éves szerződést írtunk alá. (Mindhármunk neve és aláírása rajta van a szerződésen.)
Közben egyik lakótársam elköltözött, és a helyére beköltött más. Abban állapodott meg az új, és a régi lakótárs, hogy az új visszafizeti a réginek a kaució ráeső részét.(És ez lenne az első kérdés. nem tudom, hogy ilyet lehet-e.)
A másik, hogy októberben, mikor lejár az egy év, én elköltözöm, többiek maradnak. Így majd csak akkor kapom vissza a kaució rám eső részét, ha mindenki elköltözik, vagy nem kapom vissza, vagy nekem is a helyemre beköltözővel kell majd kifizettetnem?
Nyugodtan kérdezzetek, kicsit bonyolult lett!
Eleg, ha az ujonnan bekoltozo ember neked odaadja a kaucio rad eso reszet. A tulajnak csak az szamit, hogy a teljes kaucio nala legyen, ez ugye nem valtozik, nem o adja vissza a reszedet, hanem az uj gyerek kifizeti neked.
A szerzodesen kell majd kicserelni a nevet, ez minden.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!