Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Visszajár a kaució?

Visszajár a kaució?

Figyelt kérdés

Három kollégámmal vettünk ki egy lakást Pesten tavaly októberben. Három havi kauciót kértek előre, amit ki is fizettünk, és egy éves szerződést írtunk alá. (Mindhármunk neve és aláírása rajta van a szerződésen.)

Közben egyik lakótársam elköltözött, és a helyére beköltött más. Abban állapodott meg az új, és a régi lakótárs, hogy az új visszafizeti a réginek a kaució ráeső részét.(És ez lenne az első kérdés. nem tudom, hogy ilyet lehet-e.)

A másik, hogy októberben, mikor lejár az egy év, én elköltözöm, többiek maradnak. Így majd csak akkor kapom vissza a kaució rám eső részét, ha mindenki elköltözik, vagy nem kapom vissza, vagy nekem is a helyemre beköltözővel kell majd kifizettetnem?

Nyugodtan kérdezzetek, kicsit bonyolult lett!

2015. aug. 11. 17:08
 1/3 anonim ***** válasza:

Eleg, ha az ujonnan bekoltozo ember neked odaadja a kaucio rad eso reszet. A tulajnak csak az szamit, hogy a teljes kaucio nala legyen, ez ugye nem valtozik, nem o adja vissza a reszedet, hanem az uj gyerek kifizeti neked.

A szerzodesen kell majd kicserelni a nevet, ez minden.

2015. aug. 11. 17:22
 2/3 anonim ***** válasza:
100%
Így van. Az úúj taggal kell majd egyezkedned.
2015. aug. 11. 17:32
 3/3 anonim ***** válasza:
Vagy viszel a helyedre valakit s azzal rendezed az saját részedre eső óvadékot, vagy a másik két lakótársaddal számolod el a kauciót akik ott maradnak. A tulaj abban az esetben számol el az egész kaucióval, ha mind a hárman kiköltöztök, s átadjátok számára a lakást.
2015. aug. 11. 17:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!