Kaució visszajár?
Írásos szerződést kell kötni, amiben pontosan le kell írni, hogy mit jelent, ez a legbiztosabb.
Normális tulajon visszaadják, vagy lelakhatod. Persze van az a fajta, aki ott próbál lehúzni ahol csak tud.
Jól kell megírni a szerződést, és érdemes pl fényképekkel rögzíteni a lakás állapotát, jegyezni a hibákat, stb. Akkor nem köthet bele a későbbiek során sem.
Nézd a dolog inverzét !
Te sem adod oda a cucaidat puszira , egy reklámszatrosnak :)
Nem értem, hogyha vigyáztam a lakásra illetve a szobára, miért ne járna vissza? Sokszor 50 ezrekről meg 100 ezerről is beszélhetünk...
Most egyenlőre úgy van, mivel minimálbérrel vagyok, no meg takarító is (szóval nem vagyok koszos/elhanyagolt és nem is vagyok jóban az alkohollal sem, hogy esély lenne valami rombolásra) lehet elengedik.
Elvileg vissza kéne adják, gyakorlatilag sokan benyelik. Nekem kettőből két véglet az eddigi tapasztalat: 1. Nagyon rendes volt mindig, sosem szólt a kupimért...amikor elhagytam a lakást minden csillogott villogott, visszaadott mindent. 2. Negédesen a magánéletembe mászott, azért egy kis élc mindig volt a hangjában, kiköltözésnél 6-an takarítottunk, hogy időre meglegyünk esküvő után...megjött, mindent lefikázott, volt ordítozás is, kaptam egy pánikrohamot és azóta e-mailen értekezünk és várom a pénzem (azt hiszem a rendeltetés szerű használatból való kopást és egy komplett házfelújítást nem én fogok neki fizetni...szekrényeket csiszoljuk le és kenjük be csónaklakkal, fessünk ki, fugákat kaparjuk ki és csináljuk újra...csak, hogy a legérdekesebbeket említsem)
Utóbbinál jelenleg ott tartok, hogy 90.000 Ft-om van nála, amiből úgy számoltam, hogy 70.000 jár vissza a fennmaradó számlákkal és takarítással együtt (,amit ugyan megcsináltam, de mindig talált valami hülyeséget és meguntam, hívjon akkor takarítót és kifizetem...)
Ajánlat: sose vedd ki öreg mamitól a lakást...róluk még jót nem hallottam albérlet kapcsán.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!