Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Pesten mennyiből lehet kijönni...

Pesten mennyiből lehet kijönni albérletbe egy hónapba?

Figyelt kérdés
Nem akarok senki zsebében turkálni a kérdéssel, diák vagyok, szeptembertől albérletbe szeretnék menni, ha lehet minél olcsóbba, és kíváncsi vagyok egy hónapban mennyi pénzből jön ki az albérlet. Köszönöm!
2015. júl. 11. 20:23
 1/4 anonim ***** válasza:

Attól függ.

Önállóan bérled, vagy társbérletben?

Mindennap kádban fürdesz, vagy elég a tusolás is?

Télen 30 fokban szeretsz lenni, vagy elég a 20-22 is?

Kajád megoldott, vagy azt is számolni kell?

Szóval sok mindentől függ.

2015. júl. 11. 23:39
 2/4 A kérdező kommentje:
Mindenben minimálisat szeretnék fogyasztani, víz stb szóval mindenből az olcsóbb megoldás, kaját még nekem kellene fizetnem, szóval nincs megoldva, az hogy hány fok van télen, nekem elég ha nem fagyok meg... kb 19 fok.
2015. júl. 12. 13:08
 3/4 anonim ***** válasza:

Párommal ketten élünk albiban. Nekünk havi 70-80 ezer ft között van ez mind: berleti dij, közös költség, víz, villany, távhő, internet.

Kaja az a legeslegjobban penztarca függő, kár irni rola nekunk mennyi, mert csakis rajtad mulik.

Hogy az arányokat lássuk: rezsi téren 4-5 ezernél többet semmiképp nem tudnánk sporolni.

Kaja viszont 30-40-50 ezres különbség lehet attol függően, hogy mit eszel, hol veszed, magadnak főzöl-e vagy rendelsz, mennyit eszel stb.

2015. júl. 13. 11:46
 4/4 anonim ***** válasza:

Ha csak az albérletet nézzük (kaját, utazást, egyebeket nem), nálunk ez a felállás: párommal ketten lakunk egy 8. kerületi (nem a "sötét" részén) egy szobás társasházban, bérleti díj 40 ezer, közös költség 10 ezer, víz-gáz-villany havi szinten 10 ezerből ki szokott jönni, télen picit több. Ha egyetemista lennék, ugyanebben a lakásban akár hárman is elférnénk, így többfelé osztódna.

Budapesten egyébként 40-60 ezer forint körül vannak az egyszobás lakások, néha ki lehet fogni olcsóbbat is. Az ilyenekben 2-3 főnél többen nem nagyon lehet élni. A másfél-kétszobások 50-60 ezernél kezdődnek, itt azért többen is el lehet férni. Ami fontos tényező még, az a közös költség. Van, ahol csak pár ezer forint, de van, ahol jóval tízezer fölött van. Ezt is mérlegelni kell, hiszen lehet, hogy egy drágább bérleti díjú lakással jobban jársz, ha ott kevesebb a közös költség.

Ami pedig a lakók számát illeti, nyilván az se mindegy, kikkel költözöl össze... 6 évig voltam kollégista középiskolában, ott volt, hogy 12-en voltunk egy szobában, de egyetemista éveim alatt max. egy emberrel tudtam egy szobában lakni (kétszobás lakásban négyen laktunk). A munka világában már azért igényem volt egy saját szobára (hárman laktunk egy háromszobás lakásban). Amióta meg párommal élek, azóta meg elképzelhetetlennek tartom, hogy rajtunk kívül más is velünk egy fedél alatt lakjon.

2015. júl. 14. 11:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!