Vannak kiadó albérleteink, amikor meghirdetek egyet miért akar mindenki alkudni a bérleti díjból és eltekinteni a kauciótól?
7. válaszadónak igaza van!
Kérem minden lakást kiadó magánszemélyt, próbáljanak meg reális árat mondani, ahol még az ember ott is marad több évig ( megbízható fizető bérlő ) és azért költözik el pár hónap múlva mert nem tudja fizetni vagy ép ételre nem telik már....Javaslatom: 1 havi lakbér és egy havi kaució. A következő már 3 havi kaució lesz, figyeljétek meg!!!
10-es:
"Irreálisan magas árakon próbálja a tulaj kiadni, mert kapzsi."
16 éve friss diplomával 30eFt+rezsi volt a legolcsóbb garzon bérlete, a garzon ára kb. 1,5-2MFt. Akkor tanárként nettó30Ft-ot kersem volna, így más állást kerestem Most: a kezdő tanári fizetés nettó 120eFt, garzon ára min. 6-8MFt. A fentiekből látszik, ha ma a 16 évvel ezelőtti szinten lennének az bérleti árak, akkor kb. 120eFt lenne egy garzon bérleti díja.
11-es: "Javaslatom: 1 havi lakbér és egy havi kaució"
Mostanáig ennyit kértem, hogy ne legyen annyira megterhelő a bérlőnek. Albérlő lelakta a lakást néhány hónap alatt, az utolsó 1,5 hónap rezsijét sem fizette ki, kb. erre volt elég a kaució, a károkra semmi sem jutott, ami önmagában több volt mint a kaució (úhogy mindent magam csináltam, nem szakit hívtam) ... eleinte nagyon megbízhatónak tűntek, de tényleg. Szerinted?
10.:
Legyünk igazságosak, számos lakásban laktunk az évek alatt, és az árak illegalitása miatt mindig kellett alkudni. A bérbeadók sem mindig túl korrektek: a berendezett lakásra megkötött szerződés a beköltözés után módosul stb. Van, amelyik éjszaka jön órát olvasni, mert akkor van kedve hozzá, a másik zaklat, mert a határidő előtt 1 héttel még nem fizettem stb. De a legtöbb adócsaló, képtelen kiállítani egy számlát stb. És ha kifogásai vannak a bérlőnek, neki áll feljebb, és ha nem tetszik elballaghatsz. Tehát mindkettőből van ilyen is, olyan is.
14-es vagyok: sokáig laktam albérletben, így tudom milyen, sőt pont emiatt próbálok nagyon odafigyelni: olyan a lakás amiben én is laknék, úgy alakítottam ki, megkérdem a lakót mit hiányol még, viszem amit kell, csak előre egyeztetett időpontra megyek stb., ez egy szolgáltatás, fizet érte így alkalmazkodnom kell. Külföldiekkel nem volt gondom, de a magyarokkal igen: semmi nem elég, nem jó, a megbeszélthez képest miért kések néhány percet, de ha ő nincs ott a megbeszélt időpontban és órákat kell várom az ajtó előtt, az természetes neki, nem fizet idejében mert el akar költözni, így próbál meglógni az utolsó havival, megjegyzéseket tesz, szívat, látszik, hogy irigy és zavarja, hogy a másiknak van kiadni való lakása, neki nincs, de azzal már nem foglalkozik, hogy 25 évvel vagyok idősebb, lehetnek megtakarításaim és pl. nem 100eFt-os cipőben járok mint ő stb :(
Más befektetés fajta után kezdtem el nézni és amint realizálódik, el fogom adni a lakást, így pénzem könnyebben hozzáférhető lesz és nem kell majd emberek hülyesége/irigysége/stiklije miatt szívni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!