Villanyvezeték probléma miatt nincs áram a lakásban, a foberlo velünk akár kifizetettni minden költséget, jogosan?
Figyelt kérdés
Régiek a vezetékek és a terhelés miatt valami tönkre ment, és most kéne egy vezeték csere. Nekünk jelenleg kajára is alig van pénzün, meg a villanyszerelot sincs pénzünk kihivni saját költségre, de elméletileg ha nagyobb felújítást stb kell csinálni a lakáson az a foberlot terheli nem? Egy idős házaspár a foberlo és jóban vagyok velük nagyon, ezen most mégis osszevesztunk ugyanis ők nem akarnak foglalkozni a dologgal. Jogos lesz, ha én meg fogom magam és kikoltozkikoltozok, rájuk hagyva a két éves internet elofizetest ami a nevukre szól stb??? Biztos, hogy nekem nincs rá pénzem, hogy ilyesmi felújítást elvegeztessek...... Bérleti szerződés amiben akár az, hogy ez a mi dolgunk, akár az, hogy az ovejuk, nincs.2015. márc. 26. 23:09
11/17 A kérdező kommentje:
Az ő nevükön van az internet elofizetes. Az ő kábel tv elofizetesukhoz lett hozzarendelve, papíron nekünk semmi közünk hozzá.
Egyébként reggelre visszajott az áram, nem értem, hogy hogy működik ez?
2015. márc. 27. 08:47
12/17 A kérdező kommentje:
Tegnap bekapcsoltam a mikrot és elment az aram abban a pillanatban, este 10 körül és ma reggel 6 felé visszajott. De úgy vélem ez még fog ismetlodni újra, mert ahol régen laktunk ott nagyon régi volt a ház és a vezetékek, ott ais felutotte a fejét ez a jelenség, többször is elofordult, végül addig ameddig már nem jött vissza az aram magától és nem mellesleg gondolom ez tűzveszélyes is. Most azért nem akarnak szerelőt hívni mert hogy visszajott az áram...... Sajnos hónap végén 6.-aig van 1000 ftunk.... Én sem tudok szerelőt hívni. Nem tudom, hogyan gyozzem meg őket, hogy hívjanak ki egy szerelőt és nezessenezessek meg...
2015. márc. 27. 08:52
13/17 A kérdező kommentje:
Ja és sehol máshol a szomszédságban nem volt tegnap áram probléma, sőt az éjszakai áram itt is működött, szóval biztos valami vezeték probléma.
2015. márc. 27. 08:59
14/17 kovpet válasza:
Nyilván nekik kell fizetni, ha ilyen felmerül.
De szerintem keressétek meg, hogy mi a baj és csináljátok meg. Egy mikrótól nem lehetett komoly baj, azt hittem az elején, hogy hegesztettetek vagy ilyesmi.
A villanyvezetékek teljes cseréje sokszázezer forint és szétvésik az egész lakást miatta. Nem akarjátok ti ezt :)
De szerencsére nem is kell. Annyira csak jó a rendszer, hogy a lámpák elmennek rajta, a többit meg max bekábelcsatornázzátok, az nem sok pénz. Nincs valami haverotok, aki egy sörért megnézi, ha ti nem értetek hozzá?
15/17 anonim válasza:
Na de ha senki nem hívott szerelőt, ki mondja hogy vezetékcsere kell?
16/17 A kérdező kommentje:
Nem ismerünk errefelé senkit és én nem fizetek semmiért, a fürdőszobát ogy is én csempeztettem le mert lehullt pár a zuhanyzonal, mert a viztos szét ázott a szar fuga... Egyébként igazából csak gondolom, hogy vezetekcsere szükséges lenne, mert az előző házunkban is pont ugyan ez volt, ugyan ezek a "tünetek", bár az a ház nagyon nagyon nqgyon régi volt, ez meg kb 10 éves.. Ott a végén egyszerűbb volt egy kis nyári konyhát építeni, mint a vezetekhalozatot kicsereltetni, és onnan mentek a háztartási gépek :D
2015. márc. 28. 22:38
17/17 A kérdező kommentje:
De lehet el kellene kezdenem barátkozni a környéken :D
2015. márc. 28. 22:40
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!