Most költözünk ki az albérletünkből amire másfél éve 60 ezer kaukciót adtunk. A főbérlő közölte hogy utánunk 55 ezer lesz a festés erre a 38 négyzetméteres lakásra és az utolsó rezsi kb 20 ezer. Jogos ez?
igen jogos, mivel a kaució arra van, hogy a költözésetek után vissza lehessen állítani az eredeti lakás állapotot.
Ha ki kell festeni, fogjatok egy festékes vödröt egy pemzlit és fessetek ki magatok.
A rezsi pedig vitathatatlan, kérjetek számlával, óraállásokkal elszámolást.
A kaució arra való, hogy ha kárt okoztok, abból lehessen kijavítani. A tisztasági festés nem ebbe a kategóriába tartozik. Tehát, ha nem azért kell festeni, mert teszem azt összefirkálta a gyerek a falat, nem a ti költségeteken kell azt megejteni.
Ha nem akarja visszaadni a kauciót, kezdjetek érdeklődni, hogy vajon adózott-e a bérleti díj után.
Ingatlanoztam.
Az utolsó rezsit,ha bent laktatok levonhatja belőle,DE!!! a normál,tisztasági festést NEM! Csak ha miattatok szennyezett lett a fal és/vagy átfestettétek engedély nélkül és most ezt állítja vissza.
Fenyegesd meg ügyvéddel! Bár perre menni sajna nem éri meg anyagilag... :(
Szerintem nem jogos a festés, de egyéni megállapodás kérdése. Ha nem kötötte ki az elején, akkor én nem hagynám.
Ha mindenképpen vissza él a helyzetével és nem adja vissza a zsét, akkor én tennék róla, hogy annyiba biztosan kerüljön a festés.
Fáradt olajjal szépen átkenném a falakat, hogy ne csak festeni, hanem vakolni is kelljen....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!