Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » 19 éves vagyok, senkim sincs,...

RedHorse kérdése:

19 éves vagyok, senkim sincs, dolgozok, még sem ér semmit a pénz. Miért ilyen nehéz az élet, és mit tudok még tenni?

Figyelt kérdés

Két éve kijöttem az intézetből, és elkezdtem dolgozni, közben tanulok hogy talán egyszer az életben valamire vigyem. Ahol most lakok onnan ki kell költöznöm. Kb 80-90 ezret keresek nettóba, nem nagy összeg, de keményen megdolgozok érte, és fáj hogy semmit nem tudok kezdeni a pénzel, mert már kb fél lábbal hajléktalan vagyok. Pesten élek, és már hosszú ideje albérletet keresek, de valahogy nincsen. Egy csomó konkrét hirdetés eljutott odáig hogy élő beszélgetés, más jelentkező is van, de szimpatikus vagy, még beszélünk. Aztán sehol semmi. Arról ne is beszéljünk hogy a hirdetések háromnegyede ingatlanközvetítős lehúzás, és sok pénz megy el hogy állandóan telefonálgatni kell. de ha még találnék egy szobát vagy egy kis garzont is végre akkor is csak szűkösen, szinte éhezve tudnék megélni. Nem öröklök senkitől, nincs semmi támogatásom, nem tudom hogy tudnék tovább lépni az életbe. Nem szeretnék egész életemben azon rettegni hogy nincs egy biztos fedél a fejem fölött ami a sajátom, de arra pénzt félretenni az én esetemben sajnos nincs lehetőség. Így is átlag feletti órabérben dolgozok kereskedelemben, így már ennél többet sem tudok bevállalni.

Úgy érzem reménytelen a helyzetem.

Ha bárki tud valami tanácsot adni nagyon jó lenne, szívesen veszek mindent.

2015. márc. 2. 16:43
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Már másnak is tanácsoltam ugyan ezt. : Próbálj olyan munkahelyet keresni ami munkásszállót biztosít tudom nem a legjobb. Az én melóhelyem is ilyen . Gyári betanított munka. Sokan szállón laknak kb 2000 forintot von le a cég ezért havonta. Nettó 130 - at keresünk. Ez az alja lehet több is függ a pótlékoktól. Én ugyan nem szállóról járok be de sokan igen. Ha spórol az ember(szállón lehet) össze tudja szedni magát kicsit. Aztán lehet menni ha akar olcsóbb falusi albérletbe. A szélrózsa minden irányába járnak céges buszok amivel be visznek dolgozni.
2015. márc. 2. 17:03
 2/11 anonim ***** válasza:
2015. márc. 2. 17:04
 3/11 anonim ***** válasza:
Nagyon bölcs válasz a kettesé köszönjük. De ehhez is meló hely kell hogy pénzt gyűjts rá vagy családi segítség ami egy intézetesnél kizárt lehet. Úgy hogy ne itt oszd az észt ha értelmeset nem tudsz mondani.
2015. márc. 2. 17:18
 4/11 anonim ***** válasza:
64%

Többen is ültök a géped elött, hogy többesszámban irsz papa? Vagy ez a végletekig unalmas infantilis többes, ami abból ered hogy biztosan igazad van igy a többiek biztosan veled vannak.

Azért mert neked nem sikerült megvetned a lábad egy jobb életet kináló helyen még ne szegd kedvét annak akinek semmi más lehetősége nincs. Miböl gondolod hogy neki nem fog sikerülni? Mert neked nem sikerült? Egy újabb infantilis logikai bukfenc a részedről.

Meló itt annyi van mint a nyúlszar, ha benntlakásos melót is elvállal akkor meg aztán biztosan talál munkát. 5 hónapig tolja, lesz egy rakat pénze és mindjárt más pozicióból nézi a világot és a további lehetőségeket.

De biztosan rád kellene hallgatnia és a következő 30 évét úgy kellene leélnie hogy ne tudja eldönteni kenyeret vegyen vagy áramot.

2015. márc. 2. 17:39
 5/11 anonim ***** válasza:
Még mindíg nagyon bölcs vagy. De ha elolvasnád a kérdést nem ajánlanál ilyet. Mivel fél lábbal hajléktalan ,intézetből jött mond már meg miből menjen ki külföldre? Az ismerőseim akik ki mentek is gyüjtögettek hogy kis pénzük legyen lépni. Ennyi , ezért tanácsoltam egy olyan megoldást ahol tudna spórolni és tovább lépni ahova akar. Én pedig nem akartam soha külföldre menni dolgozni . Csak azt ne mond te 0 forintal mentél ki , mert kell pénz utazásra szállásra kajára stb min 1 hónapra előre szerinted neki miből tellene.
2015. márc. 2. 18:30
 6/11 anonim ***** válasza:
Ja és ha jól látom egy értelmes választ ötletet nem tudtál adni a kérdezőnek hogy pénz nélkül lakhatás nélkül hogyan tudna előrébb lépni a jövőben. Csak más válaszát kritizálod.
2015. márc. 2. 18:34
 7/11 anonim ***** válasza:
49%

Te úgy gondolod a külföldi munkavállalás abból áll hogy egy zsák lovéval beköltözöl a genfi Fours Seasons szállodába és várod mikor talál rád egy fejvadász?

'Mivel fél lábbal hajléktalan ,intézetből jött mond már meg miből menjen ki külföldre?'

Újabb logikai bukfenc, itt nem az a kérdés, hogy miböl menjen külföldre, hanem az hogy miböl maradna otthon?

2015. márc. 2. 19:00
 8/11 anonim ***** válasza:
Na jó hagyjuk te nem is akarsz a kérdésre válaszolni mert nem tudsz. A harmadik hozzászólásod de még egy értelmes mondatod nem volt arra hogy hogy tudna valaki boldogulni ha se pénze se jóakarója. Csak engem piszkálsz. Olvasd el a kérdést és próbálj értelmesen válaszolni ha tudsz. Ne engem fárassz.
2015. márc. 2. 19:43
 9/11 anonim válasza:
Nem konnyu a helyzet. En is tudnam tanacsolni a kulfoldi munkavallalast, sok kozvetito ceg letezik, akik ebben segitenek, persze a legnagyobb akadaly tenyleg a kiutazas koltsege. Jelen esetben tudnek neked ajanlani szoba berlest, ami nem a legszinvonalasabb, de olcso, es talan tudnal mellette sporolni egy picit. Ingatlan.com vagy ehhez hasonlo weboldalakon lehet talalni. Aztan ha sikerul sporolni aprankent, mar meg lehet a penzed a kiutazasra. Nekem tavaly osszesen ez 200.000 Ft-ba kerult, Angliaba. Az ottani vendeglatos, szallodai munkak egy reszenel nem kernek tapasztalatot, ha a szoba takaritas reszere mesz meg az angol nyelv tudast se mindenhol. Ez szinten nem a legszinvonalasabb, de ebbol mar lehet epitkezni, en havi 300 ezret tudtam SPOROLNI! Szepen megtanulgatod az angolt, aztan mar poziciot is valthatsz, tanfolyamokat vegezhetsz stb. es ha tetszik leelheted ott az egesz eleted, ha nem, akkor is, sok sporolt penzzel tudsz hazajonni. A kozvetito ceg akik nekem munkat talaltak: www.kulfoldimunkavallalas.hu A legnehezebb folyamat tenyleg a toke osszegyujtese a kiutazasra, de ha hasznos tippet adtam, mar orulok. Kerdesekkel nyugodtan fordulj hozzam, sok sikert kivanok!
2015. márc. 2. 21:18
 10/11 anonim ***** válasza:
Ebben a korban,amikor még nincs kialakult kapcsolatrendszer,sem segítő család,tényleg szinte lehetetlen.Én is ilyen szitúban voltam a te korodban.Nekem a törvények semmibe vételével sikerült megoldani a problémákat.De ezt nem ajánlom,kétélű dolog.
2015. márc. 2. 21:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!