Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Albérletben számlafizetés?

Albérletben számlafizetés?

Figyelt kérdés
Most költöztem el otthonról és első albérletemben vagyok, szóval van jó pár kérdés, de főleg a számlafizetéssel kapcsolatban. A gáz/víz és villanyszolgáltatóknál nekem kell szerződést kötni? Mert a tulaj nem mondta, viszont leírta, hogy mikor mit kell bediktálni telefonon a leolvasásnál vagy e-mail-ben elküldeni. Megnéztem a szolgáltatók honlapját, de csak úgy tudok bediktálni, ha van ilyen olyan szám, ami pl. a gázszámlán szerepel, de azt ugye nem tudom, mert nekem még számla nem jött. De attól maradhat a tulaj nevén és nekem jönnek a csekkek és fizetem vagy nekem mindenképpen kell szerződés velük? Mert a tulaj nem mondta, csak annyit, hogy ez meg az a határidő a bediktálásra és hogy csekken jön majd a közüzemi számla. Akkor most hogy is van ez?

2015. febr. 19. 10:42
 1/10 A kérdező kommentje:
Ja és jönnek éves leolvasásra a gáz miatt, de a papírt szintén a tulaj nevével ellátva hagyták az ajtón.
2015. febr. 19. 10:44
 2/10 anonim ***** válasza:

ez itt mind a tulajdonos gondja. nem neked kell pattogni.

vagy biztosítsa neked, hogy normálisan tudjál fizetni, vagy neki fogják küldeni a büntetést.

2015. febr. 19. 11:06
 3/10 A kérdező kommentje:
Akkor nekem nem muszáj szerződést kötni a szolgáltatókkal sem?
2015. febr. 19. 12:12
 4/10 anonim ***** válasza:

mi is adtunk ki lakást, és a mi nevünkön voltak a csekkek. sőt, mikor albérletben laktam, akkor is csak az internet volt a nevemen, mert azt én kértem külön.

ahhoz is albi szerződés meg meghatalmazás kellett a tulajtól.

szerintem mindenkinek egyszerűbb, ha a tulaj nevén marad a szolgáltatás.

neki kell ezügyben pattognia, kérjél tőle segítséget, nem a te gondod igazából, büntetést ő kaphat. neki az érdeke elsősorban.

2015. febr. 19. 12:17
 5/10 anonim ***** válasza:

Neked nem kell szerződést kötni, trmészetesen marad a tulaj nevén minden.

Azzal, hogy megkért, hogy te diktáld az óraállásokat a te és a saját dolgát is megkönnyíti.

Ha nem akarod diktálni, vállalod azt hogy havonta többször megy a tulaj vagy hív telefonon csak azért hogy leolvassa az óraállást. Ha nem teszi meg időben, akkor egy álltalány csekket küldenek ki, ami lehet jóval több a fogyasztásnál, ezt neked kell befizetni, mivel te élsz ott. És nem tudjátok kiszámolni a különbözetet. Természetesen ha ez véletlenül megtörténik, nem úszik el a pénz, hanem a következő leolvasásnál, annyival kevesebbet fizetsz be.

Ha vállalod azt, hogy te ezeket bediktálod, akkor csak annyit kell tenned, hogy elkéred az ügyfélazonosítót és a mérőazonosítót a tulajtól. Ezen információk birtokában neten kb 2 perc bediktálni.

2015. febr. 19. 12:22
 6/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm! :)
2015. febr. 19. 12:31
 7/10 anonim ***** válasza:
Így van. Neked nem kell szerződést kötni, marad a tulaj nevén minden. A bediktálást szerintem úgy értette, hogy neki diktáld be.
2015. febr. 20. 13:19
 8/10 A kérdező kommentje:
Megoldódtak :)
2015. febr. 22. 15:58
 9/10 anonim ***** válasza:
Végül milyen megoldást választottatok?
2015. febr. 22. 20:24
 10/10 A kérdező kommentje:
Az ő nevén lesznek a számlák, hozzám jönnek postai úton a csekkek. Csak mivel éjjel nappal dolgozom, és amikor jönnének leolvasni az adott időkben a mérőórákat, én nem leszek sosem itthon. Már csak ezt kell megoldani vmi féle képen.
2015. febr. 22. 22:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!