Ti mennyiből jöttök ki albérletben?
Sziasztok!
Barátnőm és én most szeretnénk majd közös albérletbe költözni.
Kinéztünk egy szépet Nyíregyháza belvárosában 40+rezsiért.
24 nm, de nekünk kettőnknek elég lenne.
Barátnőm 110 ezer forint körül keres, és én 100 körül.
Kérdésem, hogy mennyiből szoktatok kijönni, milyen kiadások vannak, illetve megoldható-e az éldegélés ennyi pénzből, hogy még egy autót is fenntartunk?
Albi: 40+rezsi, kb 60ezer /hó.
Telefon: 5ezer /hó
Internet: 3ezer /hó
Autó: 20ezer /hó
Étel-ital: 40ezer /hó
Szórakozás, kirándulások: 30ezer /hó (ha több ideig nem megyünk sehová akkor félretennénk erre a célra.)
Ruha, cipő: 30ezer /hó
Eddig 170 körül van, ha nem költünk másra akkor a maradékot pedig félretennénk rosszabb időkre.
Szerintetek?

Még lehet hogy eladom a kocsit és veszünk két kis robogót. Barátnőmnek és nekem is van B-s jogsi szóval jó.
Anyáéknak van kettő, évente 2500 ft a kötelező és 1 Litert eszik 100km-en. Pont ideális lenne. Viszont hosszabb utakra meg inkább jól jönne az autó.
A kötelező anya nevén van, így évente 20 ezer forint, azaz negyedévente 5 ezer. Ez havonta 1600 körül van. Súlyadó évente 11 ezer forint, havi ezres ez is.
Tankolás... na ezt macerás lenne kiszámolni, de ha nem csavargunk sokat, akkor szerintem 15 ezer elég benzinre havonta.
ja, persze két évente a vizsga ami 26 ezer, és a szervizelés 2-3 havonta 20-25 ezer forint.
De ezeket meg tudnánk oldani a félretett pénzből.

Ha már megvan a kocsi, akkor ne adjátok el, csak ha muszáj. Nektek meg nem muszáj, bőven kijöttök a pénzetekből. Télen azért nem kellemes motorozni még kis távra sem.
A kaja nem lesz meg annyiból, az szinte biztos. Fejenként 20 nem lesz elég, az még napi ezer sincs.
"Ruha, cipő: 30ezer /hó "
Ezen még mindig meg vagyok lepve :) OK, két személy, de évi 360 ezret szántok ruhára? Mikben jártok ti? :))
Nem számoltam utána, már így tényleg soknak tűnik :D
Néha egy kabát, cipő vagy nadrág, de nem vagyunk oda a Zara és társai márkáért, eljárkálunk a NewYorkerben vásárolt 1500 forintos pólóban is :)

Lakber:65.000
Rezsi: ca. 30.000
Upc: 11.000
Mobilelofizetes: 11.000
Ennivalo: ca. 50.000
Cicak: 10.000
Berletek: 14.000
Piperek, tisztoszerek ca 2-3000
Ezen felul, ha kell valami gyogyszer, szorakozas, varatlan kiadas stb.
:)

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!