Albérletben élők, ti mennyiből jöttök ki?
El kell költöznöm a családomtól, és úgy néz ki, hogy találtam egy aránylag olcsó albérletet.
50 ezer forint lesz rezsivel, közös költséggel együtt, negyedik emeleti erkélyes garzon, Veszprémben a belvároshoz közel.
A fizetésem nagyjából 125 ezer forint havonta, amiből szeretnék félre tenni 25 ezer forintot egyetemre, és azon kívül kéne kijönnöm. Vagyis, 50 ezer forintból kéne kihoznom az ételt, egyéb költségeket (wc papír, sampon, stb.), és a szórakozást.
Annyit szeretnék kérdezni titeket, hogy:
1. Milyen albérletben éltek?
2. Mennyit fizettek?
3. Szerintetek mennyiért eszik egy átlagos ember havonta?
4. Körülbelül mennyit költötök havonta egyéb dolgokra (wc papír, sampon, stb.)?
Azért lenne fontos ez nekem, mert tapasztalatlan vagyok ilyen téren, és nekem most roppant fontos az, hogy minél többet tudjak megspórolni.
50E jo ha minden benne van..
amin tudsz sporolni az hogy peldaul havi 1x vasarolsz be. vagy ugye van lakotarsad es a kozos dolgokat kozosen megvenni..
pl: wc papir,krumpli,hagyma,ilyesmi..
igaz az enyem nem alberlet hanem Mik-es de majdnem alberlet.
60NM-es. 2 szoba,furdo,wc,konyha,erkely,spajz stb.
az " alberlet" ( amugy a mi nevunkon van teljes mertekben)
24E az albi,+ szamlak osszesen kb 60-70.
ha normal kajat akarsz enni akkor kb 30E ugy hogy van benne hus zoldseg is.
a havi dolgok kb 5-6E ( domestos,wc papir,sampon,minden szukseges dolog)
de nem Mo-n elunk.. otthon igy jottunk ki...
Mint mondtam: havi 1x menj bevasarolni,es csak a szuksegeseket vedd ami elfogyott. ( pl napi dolgok: kenyer,tej,ezek hamar romlanak ugye)
remelem tudtam segiteni :)
mi 120 Eurót fizetünk albérletre (házban élünk, külön bejárat, másfél szoba, konyha fürdő, elég tágas mind a szoba, mind a konyha, fürdő pici, kamra elég nagy)
még kb 50-70 Euró a közköltség
kb 45-50 ezer Ft marad meg erre-arra, kajára, kb 30 E-t tudunk félretenni, de általában ez extra költségekre felemésztődik az év során (esküvők, keresztelők, egyéb...)
Mi Erdélyben élünk
Ez nagyon jó (lenne) ennyiért kérdező ! Viszont a megélhetésedre maradó 50000/hó nagyon kevés . :S Heti szinten kb 10000.- biztos elmegy (és akkor nem mondtam sokat ) ,+öltözködni ;ruházkodni is kell ,+ sok kicsi is sokra megy (napközben is költ azért az ember ,útközben kávé ,energiaital ,pl .gyros ha nagyon megéhezik ,... és akkor még nem is szórakoztál ! Szóval necces az 50000.- .Bármikor előfordulhat extra kiadás is . .
Mi Budapesten élünk ,50nm -es 2,5 szobás albérletben vagyunk . 45000+rezsi =100000/hó + a megélhetés= kb . 200000.-/hó . (Mi 3-an vagyunk ,egy iskolás gyermekünk is van)
Kérdező ,jobban járnál ha keresnél magad mellé társbérlőt !
Az albérlet bérleti díja 48 eze, ehhez jön a rezsi, ami télen 80-90 a fűtés miatt, nyáron 70 körül van összesen a bérleti díjjal együtt.
A háztartásra, szórakozásra viszont elmegy egy százas, mivel jól keresünk, de amikor még az elején voltunk egy 40-es volt, mert minden forintot spóroltunk.
Hmm, ha 25-30-ból megúszom az ételt, az nekem ideális. Viszont ha állami támogatott képzésre mennék, akkor nem feltétlen kéne félretenni azt a 25 ezer forintot (most olvastam, hogy a visszafizetési kötelezettség, ha félbe kéne hagynom le is dolgozható), ebben az esetben havonta 75 ezer forint maradna meg mindenfélére.
Persze a 125 ezer forint egy alsó határ, ezen felül még a munkahelyem biztosít egy évben kétszer egy nagyobb prémiumot, ami összesen 200 ezer forint körül van, ami hónapokra lebontva a 125 ezret feldobja 140 ezerre.
De persze próbálok úgy számolni, hogy a minimumot veszem alapul, de mivel egyelőre van egy telefonom meg egy laptopom, ezért minden pénzre szükségem lesz, hogy összeszedjem magam.
Az albérlet amúgy nem lesz bútorozott, viszont lesz hűtő és mosógép. Egy ideig eltudnék lenni heverőn gondolom. Téglalakás, negyedik emeleti, erkélyes. A bérleti díj amúgy 26 ezer forint, ezen felül kértem a tulajtól tájékoztatást, hogy mennyit kéne fizetnem, és nagyjából 50 ezer forintra jönne ki úgy, hogy az internetet is beleszámoltam.
Köszönöm az eddigi válaszokat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!