Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Először munka vagy költözés?

Először munka vagy költözés?

Figyelt kérdés

Elég nehéz helyzetben vagyok, jelenleg van munkahelyem de szeretném otthagyni és más városba költözni. Van félretett pénzem szóval 2-3 hónapig ki tudnám húzni. A párkapcsolatom nem valami stabil a családom sem szóval nagyon el vagyok keseredve, szeretnék innen elmenni. egyedül nagyon nehéz és csak őrlődöm, telnek a napok és nem tudom mit csináljak. Járt már így valaki, hogy otthagyott csapot papot és belevágott? Félek az ismeretlentől kissé na meg attól is, hogy nem találnék munkát és kénytelen lennék visszasomfordálni. Jó lenne ha megnyugtatnátok jól végződő sztorikkal.

24/L

2015. febr. 2. 18:49
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Előbb keressél munkát és utána költözz. Ha olyan szakmád van, akár egy-két hónapot is hajlandóak lehetnek rád várni. Csak úgy a semmibe nem költözzél el, mert könnyen ráfaraghatsz.
2015. febr. 2. 19:19
 2/5 anonim ***** válasza:
Ezt mintha én írtam volna!Ugyanilyen helyzetben vagyok.Fogalmam sincs merre induljak.
2015. febr. 3. 07:30
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

Mennyi pénz? Milyen város? Milyen végzettséged van?

Én biztos nem indulnék munka nélkül. Ha meghallják, hogy munkanélküli vagy, már lakást se találsz olyan könnyen, meg ott van a 2 havi kaució meg az első havi lakbér, amit kapásból ki kell fizetned.

Oké, 2-3 hónapig kihúzod a pénzedből, de mi van, ha jön valami váratlan kiadás? És bizony még az is megeshet, hogy nem találsz munkát, hiába piacképes a végzettséged.

Meg személy szerint nem is mennék olyan helyre, ahol senki ismerős nincs. Lehet, hogy el vagy keseredve, mert éppen nincs jó párkapcsolatod, a családoddal is csak a zűr van, de semmivel sem jobb teljesen ismeretlen helyen lenni egyedül. Manapság nagyon trendi kidobni mindent, ami elromlott, de néha érdemesebb lenne megjavítani, vagy legalábbis megpróbálni.

Amúgy abból ítélve, hogy félsz a kudarctól, szerintem számodra is egyértelmű a válasz. Szerezz munkát (nem ígéretet, aláírt szerződést), és mire költöznél, tudatosan építs ki kapcsolatot ottani emberekkel, stb.

2015. febr. 4. 21:12
 4/5 anonim ***** válasza:
Hát ja ez általában ördögi kör, mert az albérlet kiadója azt akarja hogy fix munkád legyen és fizess, a munkaadó meg azt akarja hogy helyben legyen a lakásod.
2015. febr. 4. 22:27
 5/5 anonim ***** válasza:

Van egy Europai Uniós támogatás (max. havi 200.000.-Ft) amelyet albérletre és az azzal összefüggő rezsi re használhatsz fel. Ha nem használod fel a teljes 200eFt-ot, akkor a maradékot vissza kell fizetned.

Ha itt rálépsz az Otthon/Albérlet rovatra és rákeresel arra a szóra, hogy ’támogat’ rengeteg info kiugrik, ha végig olvasod, szinte mindent fogsz tudni a támogatásról.

Fontos feltétel viszont, hogy ha kilépsz jelenlegi munkahyedről, akkor azonnale kell magad regisztrálni munkanélküliként. Uj városodban legkorábban egy nappal késöbb köthetsz munkaszerződést, mint ahogy beadtad a pályázati anyagot. Ez nem túl életszerü előirás, de mivel a jogszabály igy szól, be kell tartani, különben nincs támogatás.

A támogatást 18 hóra lehet megigényelni de csak 12 hóra szokták megadni problémamentesen.

2015. febr. 9. 19:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!