Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Vajon tényleg nekem kéne...

Vajon tényleg nekem kéne kifizetnem?

Figyelt kérdés
Sziasztok. Laktunk barátnőmmel egy 26nm!!!!-es lakásban, Budapesten. Az első hónapban semmi baj nem volt, majd előjött a fekete penész. Belepte a lakást. Jött a tulaj, szavóval lefújta, beszereltek egy ventillátort a konyhába, és azt hittük, hogy ez ennyivel le van tudva. Na de már most. A penész újra előjött. Mondtuk, hogy ez így nekünk nem jó, ezért elköltözünk (140.000Ft kaució ott van náluk). Ma volt a végleges elszámolás. December 1-től, Január 12-ig (mert tegnap már nem voltunk ott) kiszámoltak (a novemberi rezsivel együtt) 157.200Ft tartozást. Azt hittem, hogy menten elalélok, hogy nem elég, hogy a kauciónk ugrott, még fizessek rá 17.200Ft-ot is, amiért élhettem egy penészes lakásban. Ez még csak a jéghegy csúcsa. 12.900Ft-os gáz számla úgy, hogy volt 1 db azaz EGY DARAB konvektor (de még az is rossz volt, mert 6-7-es állásban kapcsolt be egyáltalán, elfújta az őrlángot a szél, de ezt jeleztem a tulaj felé még december elején), tiszta penész volt a lakás, ezért felszerelt saját magától egy olyan melegítőt, ami 2kwH áramot fogyaszt óránkét, és az elején említett ventillátor, ami ment 2 hétig éjjel-nappal, mert nem lehetett leállítani. A lakás ugyanolyan penészes, és párás volt. Jöttek a hideg idők... Úgy gondoltam, hogy ez majd segít. De a nagy f..zt... Semmit nem segített, a lakásban kb 14 fok volt, ott ültünk asszonykámmal takarókkal beburkolózva. December közepén 3 napig nem is otthon voltunk, hanem anyámnál, mert nem lehetett bekapcsolni a fűtést, mert folyton elaludt. Akkor most beszéljünk az áramról picit. December 1-től Január 1-ig 12.400Ft villanyszámla jött ki. Én délután 3-ra járok melózni, és hajnali 1 előtt haza sem esek. A számítógép fogyasztott max 2000Ft-ot 1 hónapban. Energiatakarékos izzók mindenhol, meg egy TV ment, amíg én nem voltam otthon, mert asszonypajti nem melózik. Főzés nem dobhatta meg a villanyszámlát, mert gázos a rezsó, és kb 3-4 naponta főztünk. Az se dobhatta meg a gáz számlát, főleg nem egy 26nm-es lakásban, ami tiszta penész volt. Amire én gyanakszom, hogy mivel egy ótvar volt a konvektor, ezért folyamatosan nyomatta ki magából a gázt, és ezért jött ki nekem (december 1-től, január 1-ig: 12.900Ft-os gázszámla, és január 1-től január 12-ig: 5840Ft-os számla). A villany is kicsit irreális, mert a novemberi hónapban fizettem érte 5581 Ft-ot, most meg hirtelen 12.400Ft dec. 1-től jan. 1-ig, és 3840Ft jan. 1-től, jan. 12-ig. Erre még a bérleti díjnak az ott töltött idejét is beleszámolta, és ezzel együtt kell most fizetnünk 157.000Ft-ot. Azért durva, hogy december 1, és január 12 között 35.000Ft rezsi lenne, mellé a decemberi lakbér, a januári lakbér egy része, a közösköltség, a januári közösköltség egy része. Én látom h.lyén a dolgokat, vagy tényleg irreálisan sok lenne ez egy ilyen lyukért?

2015. jan. 13. 18:54
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
59%
Számlát mutatott a tulaj? Anélkül egy fillért nem is fizetnék soha, meg alapból csak úgy költözök be, hogy számla, mindennel elszámolás, satöbbi.
2015. jan. 14. 21:58
 12/19 anonim ***** válasza:
24%
Hívj egy energetikus, aki rámér a falakra. Ő megmondja, mitől penészesek a falak. A tüdőgondozós papírt pedig mutasd meg a tulajnak, ha megvan a szakértői vélemény.
2015. jan. 14. 22:07
 13/19 anonim ***** válasza:
73%
Már nem lakik ott, hova hívjon energetikust?
2015. jan. 14. 23:50
 14/19 A kérdező kommentje:
A tüdőgondozós papírt megmutattam a tulajnak, de azt mondta, hogy ez nem a lakás hibája (pedig ott van ráírva kerek-perec, hogy az új lakásba költözés, és penész miatt rosszabbodott az állapotom)
2015. jan. 14. 23:53
 15/19 anonim ***** válasza:
53%

Ez egy nagy kamu albis !!!

Ki az a gyenge elméjű aki nem tudja leolvasni a fogyasztásmérőket :DDD pedig csak havonta egyszer kell ,, a gyengébbek kedvéért ...

Az orvosi papírral meg költözzél Csákvárra , és építsél egy házat !

A szellőztetés nem luxus !!

Amit elhasználsz azt fizetned kell , máshol is kell fizetni !

Ja,,,, szociális szállóban fizetik az adófizetők helyetted !

2015. jan. 17. 14:31
 16/19 anonim ***** válasza:
62%
Nagyon kerüli a számla kérdést. Törődj bele, a munkanélküli nőd fűtötte a seggét, azért kell most ennyit fizetni.
2015. jan. 18. 00:28
 17/19 A kérdező kommentje:
Te szerencsétlen flótás. Az gondolom nem jutott el az agyadig, hogy hirtelen megugrott a gáz, és a villanyszámla, miután mondták, hogy miért ilyen kevés gázt használunk, meg villanyt. (novemberi hónapban 11.000Ft a villany+gáz, decemberi hónapban hirtelen 25.000Ft, és januári hónapban "amiből összesen 12 napot töltöttünk ott" még 11.000Ft...) De ha csak ócsárolni jársz ide, azt tedd meg a temetőben a halott rokonaid mellett -.- Szánalmas patkányok.
2015. jan. 18. 11:50
 18/19 anonim ***** válasza:
74%

"Nagyon kerüli a számla kérdést."

Ja, lepontozva én is le lettem, de a "láttál e számlát" dologra véletlenül sem válaszolt a parasztja, csak ugrál itt a tüdőgondozós papírjával. Pedig már az első válasz erre vonatkozott, hogy a számlákból kiderülhet bármi, de ha valaki ilyen idióta azzal nincs mit tenni.

2015. jan. 18. 14:11
 19/19 anonim ***** válasza:
47%

Nyáron még több lesz a gázszámla ha fűtesz :) , meg a nap is besegít ,, a ráérő munkakerülő agysejtek felmelegítéséhez :DD

" Amire én gyanakszom " : még a fogyasztás mérőkön , meg a számlákon sem igazodsz el szociális segítő nélkül :DDD

2015. jan. 18. 18:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!