Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Szerintetek mit csináljak?

Szerintetek mit csináljak?

Figyelt kérdés

Kivettem egy albérletet, sajnos már megbántam. Amikor megnéztem nem volt időm tüzetesen körülnézni (mögöttem már vártak az új érdeklődők, muszáj volt azonnal dönteni): beköltözéskor lett világos számomra, hogy a lakás elfogadhatatlanul koszos,(az az igazi őskosz) a falak, ablakpárkányok beázva, két nap után elkezdett büdös lenni a lakásban ("öregszag"), amit sehogy sem tudok kiűzni, hiába szellőztetek.

Mivel padlószőnyeg van, iszonyatos mennyiségű por van a lakásban, ami nagyon egészségtelen.

Mint azt a beköltözésem után néhány nappal megtudtam a szomszédoktól, az előző bérlők nyáron költöztek ki, erre megkérdeztem a tulajt, és kiderült, hogy nem takarított/takaríttatott ki utánuk.

Ez nálam betette a kaput, mert láthatóan ők se takarítottak, az egy dolog, hogy tulajként nem lenne pofám így átadni egy lakást, de bele se merek gondolni, mennyire egészségtelen lehet ez.(meg milyen igénytelen koszos emberek lehettek)

Sokszor viszket mindenem a lakásban, gondolom a portól, atkáktól.

Kitakarítottam, de nem lett jobb sem a szag, sem a por.

Gondolkodok, hogy kiköltözzek, de akkor bukok 1 havi kauciót, és nem is lenne pénzem új lakást kivenni :(

2015. jan. 6. 10:31
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
75%

"a szagot nem vettem észre, mivel illatosító golyókat rakott a lakásba mikor mentem nézni"

olyan lakást, olyan autót, olyan bútort amiben illatositó golyó/mécses/fenyőfa van, hogy elnyomja a fertelmes szagokat, az első rápillantás után otthagyjuk, a következő megjegyzés kíséretében:

- Húúú, ezt illatosítani kell? Különben elviselhetetlen?

2015. jan. 7. 14:17
 12/13 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező, azért ezeket a válaszokat ne úgy vedd, hogy most alázunk mert béna vagy, vagy ne személyes sértésként fogd fel őket. Egyszerűen csak tapasztalatlan vagy lakások terén, de ez alapból minden emberrel így van, még soha senki nem született tapasztalt újszülöttként.

Majd a hatodik lakásodnál már te is nagyjából tudni fogod, hogy miket kell, érdemes és lényegtelen szemrevételezni, mielőtt kiveszed/megveszed ;)

2015. jan. 7. 14:23
 13/13 anonim ***** válasza:
76%

Egyébként pedig:

"Gondolkodok, hogy kiköltözzek, de akkor bukok 1 havi kauciót, és nem is lenne pénzem új lakást kivenni :("

Akkor végeredményben jelenleg kényszerpályán mozogsz, szóval sok mindent nem tudsz tenni, így a kérdésednek sincs túl sok értelme önmagában. Rájöttél, hogy elsietted a lakást, elhisszük hogy bánt a dolog, de kábé ennyi a történet. Van ez így mindenkivel (legfeljebb nem lakás szempontjából), majd legközelebb okosabb leszel, fogd fel tandíjnak. Gyűjts pénzt egy jobbra és/vagy pofozd ki a jelenlegit, más lehetőséged nincs. Fel a fejjel! :)

2015. jan. 7. 14:27
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!