Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Párommal jobban járunk, ha a...

Párommal jobban járunk, ha a szülei házába költözünk, vagy menjünk albérletbe? (részletek lent)

Figyelt kérdés

A szülei házában van egy félkész lakrész, 20 négyzetméteres, egy ágy, kis konyha, wc, fürdő van benne, ami hiányzik az a bojler, sütő, mosógép, amúgy még modernnek is mondható, pesttől fél órára vagyunk vonattal.

Mivel esővízes rendszerre is rá van csatlakoztatva, és lehetőség van a fával fűtésre, a rezsi szinte elhanyagolható, nagy a kert is, jó a levegő.

Külön bejáratú részben vagyunk az anyóstól.

Nos én arra gondoltam, hogy az albérlet bérleti díja helyett "befejeznénk" ezt a félkész lakrészt, esetleg a tetőtérig kibővítenénk szépen lassan a lakást, és itt élnénk.

A ház másik felében él a párom anyja (anyósom) de nem sok vizet kavar, néha átkopog, ha jön a postás, ad süteményt, húst, gyümölcsöt, más probléma nem szokott lenni. (pl pénzt kérne, kötekszik)

2014. dec. 23. 13:49
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:
persze nem hivatalosat, csak belső mérőket.
2014. dec. 24. 12:07
 12/16 anonim ***** válasza:
0%

"jó, de hát nálunk nincs ilyen. Egyenlőre, sőt, mivel kisebb felújításokba fektetjük a pénzünket az anyós fizeti konkrétan a rezsinket pár hónapja."

Persze először nálunk sem volt. Sőt én el voltam ájulva, hogy milyen jó fej az anyja. Aztán már nem voltam vendég, meg kiderült, hogy milyen képmutató.

2014. dec. 26. 10:44
 13/16 anonim ***** válasza:
80%
Én 40 perce lakom Pesttől, pedig bejárok. Fél óra nem távolság, különösen, ha van vonat (itt nincs, csak busz). Költözzetek oda, de csak ideiglenesen, pl. egy évre, addig ne sokat költsetek rá, csak annyit,hogy lakható legyen. "Lakva" lehet igazán megismerni a másikat. Én költözésnél óvakodtam a "sorház, ikerház, házrész" jelölésektől, mert bizony KÖZÖS LÓNAK TÚROS A HÁTA. Csak önálló ház érdekelt.
2015. jan. 1. 13:29
 14/16 anonim ***** válasza:
Volt nekem valaha régen egy kolléganőm, aki imádta az anyósát, amíg oda nem költöztek. Szintén különbejáratú, leválasztott, nem zavarták egymást: elméletben. Valójában néhány hét után rendszeresen odajárt és vitte az ennivalót a fiacskájának, mert a éhenhal, a felesége nem tud főzni! Aztán jöttek az egyéb piszkálódások, amikor megszületett a fia, majdnem elrabolta a pici! Nagyon gyorsan feltette a kolléganőm a kérdést a párjának: mész vagy maradsz? Kit vettél te feleségül? Az anyádat? Válás lett a vége.
2015. jan. 1. 13:37
 15/16 A kérdező kommentje:
Mondjuk lehet ennek is az lesz, de addig is, kényelmesebb mint egy albérlet, ahol egy harmadik személy röhög a markába, hogy megkapja a pénzt, azt a pénzt itt el lehet verni. Utazni, kajára költeni, stb.
2015. jan. 1. 13:45
 16/16 anonim ***** válasza:
Én szeretem, imádom az anyósomat, DE nem laknék vele. Nekem túl nagy az a nyüzsgés, meg hogy más is ott van, más az elvei mindenben, a takarításban, főzésben, mosásban. Bár sose vesztünk össze rajta, de imádom hogy csak ketten vagyunk és mindent úgy csinálok, ahogy én akaork.
2015. jan. 25. 12:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!