Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Párommal jobban járunk, ha a...

Párommal jobban járunk, ha a szülei házába költözünk, vagy menjünk albérletbe? (részletek lent)

Figyelt kérdés

A szülei házában van egy félkész lakrész, 20 négyzetméteres, egy ágy, kis konyha, wc, fürdő van benne, ami hiányzik az a bojler, sütő, mosógép, amúgy még modernnek is mondható, pesttől fél órára vagyunk vonattal.

Mivel esővízes rendszerre is rá van csatlakoztatva, és lehetőség van a fával fűtésre, a rezsi szinte elhanyagolható, nagy a kert is, jó a levegő.

Külön bejáratú részben vagyunk az anyóstól.

Nos én arra gondoltam, hogy az albérlet bérleti díja helyett "befejeznénk" ezt a félkész lakrészt, esetleg a tetőtérig kibővítenénk szépen lassan a lakást, és itt élnénk.

A ház másik felében él a párom anyja (anyósom) de nem sok vizet kavar, néha átkopog, ha jön a postás, ad süteményt, húst, gyümölcsöt, más probléma nem szokott lenni. (pl pénzt kérne, kötekszik)

2014. dec. 23. 13:49
1 2
 1/16 A kérdező kommentje:

Hogy miért kérdés?

Pár ismerősömet megkérdeztem és ilyenekkel jöttek:

Minek költenél más házára egy forintot is?

Az anyós mellé beköltözöl, hülye vagy?

2014. dec. 23. 13:50
 2/16 A kérdező kommentje:
Amikor megemlítettem, hogy jó a föld is, és ültethetnénk gyümölcsfákat, nevelhetnénk növényeket olyan válaszokat kaptam, hogy hülye vagyok-e hogy tényleg ezzel akarok foglalkozni a fiatal-felnőtt életem hajnalán.
2014. dec. 23. 13:52
 3/16 anonim ***** válasza:
67%

Én nem mennék albérletbe, miért is tennéd te is, amikor minden OK anyósoddal, nem zaklat titeket, tudnátok élni a saját életeteket, az albérlet árát pedig simán félre tudjátok tenni.

Szertintem az sem gáz, ha oda költötök.

Én inkább azt nézném meg, aki lehülyéz titeket.

2014. dec. 23. 14:05
 4/16 anonim ***** válasza:
27%
Előfordulhat,hogy kifogtok 1 idegbeteg tulajt és pokollá teszi az életeteket.Nem beszélve arról bár mikor eladhatja a lakást és mehettek isten hírével keresgélni más helyet.
2014. dec. 23. 15:20
 5/16 anonim ***** válasza:
84%

Ez teljesen így van.

Plusz: ha gyerek lesz, akkor se mindegy, hogy bármikor, első szóra ott van valaki, aki vigyáz a gyerekre, ha bármi dolgod van, vagy csak el akartok menni szórakozni.

Biztos, hogy sok rossz anyós van, de sok jó is, az is biztos. Az esetek nagyobb részében azért több jó származik egy ilyen együttélésből, mint rossz.

Hátrány lehet az albérlethez képest, ha túl messzire kell utazni munkába. Más hátránya nincs.

2014. dec. 23. 15:22
 6/16 anonim ***** válasza:
87%

A "teljesen így van" a 3. válaszra vonatkozott.

Ha pénzt fektettek ebbe a házba, akkor elteszitek a számlát, és onnantól a ház eladása esetén sem lehet veletek kitolni.

De hát minek tolna ki a saját fiával. Nem abból kell kiindulni, hogy feltétlenül elmebeteg.

2014. dec. 23. 15:24
 7/16 anonim ***** válasza:
79%

Ha az anyósod tiszteletben tartja a kapcsolatotokat, nem "uralkodik" a gyerekén, akkor nem gáz, főleg, ha ti is tudtok neki segíteni. De ha a kapcsolatotok rovására megy, akkor még később is elköltözhettek.

Sajnos több olyat hallottam (egy ismerősömmel is megtörtént), hogy anyós néni szétszedte őket, mert nem bírta a gyermeke párját .... gondolom ezek miatt hülyézett le, aki lehülyézett

2014. dec. 23. 21:06
 8/16 anonim ***** válasza:
73%

Ilyen elhanyagolható rezsivel télen-nyáron havi 40-et szedett anyós az önálló házrésznél és még háborgott is, hogy kevés. (Most kétszer akkorában lakunk messze tőle és télen is kevesebb a rezsink, nemhogy nyáron.)

Ameddig nem laktam ott, csak voltam a (már) férjemnél, addig jó fej volt nálunk is. Ameddig vendég vagy, addig megy a seggnyalás. Aztán majd meglátod milyen.

Ha nagyon akarsz ott lakni, akkor se költsetek rá egy fillért se legalább egy évig. Addigra kiderül milyen is anyós szomszédjában lakni.

Nekünk szar volt. Nagyon. Nem csak nekem. A férjemnek is elege lett!

2014. dec. 24. 02:07
 9/16 anonim ***** válasza:
73%

"Amikor megemlítettem, hogy jó a föld is, és ültethetnénk gyümölcsfákat, nevelhetnénk növényeket "

A kert eldugott sarkába a mi ablakunk alá nem rakhattunk le egy tő rózsát sem azon az alapon, hogy az ő kertjük mi kussoljunk, mert egy szalmaszálat se raktunk keresztbe. (ha raktunk volna, akkor azonnal jött a kuss a mi kertünk itt ti nem csinálhattok semmit). Nem még gyümölcs fa meg ilyenek..

2014. dec. 24. 02:09
 10/16 A kérdező kommentje:

jó, de hát nálunk nincs ilyen. Egyenlőre, sőt, mivel kisebb felújításokba fektetjük a pénzünket az anyós fizeti konkrétan a rezsinket pár hónapja.

Utána azonnal felszerelünk egy belső víz és egy villanyórát.

2014. dec. 24. 12:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!