Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Ez így igazságos szerintetek?

Ez így igazságos szerintetek?

Figyelt kérdés

Két szoba + amerikai konyhás lakást bérlünk egy haverommal. Fixen fizetünk rezsivel együtt 100 ezret mindig. Ezt felezzük, mindketten 50 ezret fizetünk. Ideköltözött a barátnője, a bérbeadó tud róla és nem zavarja csak kapja meg a havi százasát. Én mondtam nekik, hogy akkor mostantól harmadoljuk a 100 ezret, de azt mondták menjek a fenébe, úgyis ugyanannyit kell fizetni és ők is ugyanúgy egy szobában laknak, mint én, meg volt pofájuk azt mondani, hogy különben is ők főzenk és mindig azt eszem, én meg nem, meg az ő számítógépüket használom internetezésre meg a mosópor is az övék és azért se szóltak, úgyhogy örüljek neki, ne pattogjak.

Ez nem igazságtalan? Jó hogy így is, úgyis ugyanannyit kell fizetni, de mostmár hárman vagyunk.

2014. dec. 8. 17:44
 1/9 anonim ***** válasza:
21%

A bérbeadó részéről fair, az albérlet ára normál esetben nem változik attól, hogy hány személy él benne (van ilyen is, de ott szobát bérelnek a személyek, nem az egész lakást). Neki semmi köze hozzá, hogy ti hogyan osztjátok el a pénzügyeket.

Alapvetően tényleg az lenne a fair, ha harmadolnátok a költségeket, így te 33.000-et ők pedig 66.000-et fizetnének - DE ha tényleg ők főznek rád, náluk is te fogyasztod az áramot és a mosást is ők finanszírozzák, akkor jogosnak tartom, hogy ne nagyon változzon az arány, mivel gyakorlatilag magadnak semmit sem fizetsz ezekszerint...

2014. dec. 8. 17:52
 2/9 A kérdező kommentje:
Azért veszek én is kaját magamnak, de ha már úgy is főztek, akkor nem hiszem, hogy az egy tányér annyira hiányozna. De biztos, hogy nem is leszek mostmár szégyenlős, ha ők így állnak hozzá!
2014. dec. 8. 18:13
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

"de ha már úgy is főztek, akkor nem hiszem, hogy az egy tányér annyira hiányozna"

Családanyaként mondom neked, hogy ha minden nap te is eszel az ételből, az simán 10-20.000 ft többletköltséget jelent az ételbevásárláskor havonta. Ne legyél naiv. Ők sokkal többet fizetnek így. Itt téged nem igazán ért sértés...

2014. dec. 8. 18:20
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

Egy önző kiskrapek vagy.

Vagy egy felmérést készítő egyetemista, kamukérdése...

Ennyire suttyó nem lehet valaki...

2014. dec. 9. 08:35
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

Ha ennyire filléreskedő vagy, akkor ajánld fel, hogy ezentúl harmadoljatok, és innentől magadnak veszed a kaját, nem használod a gépüket, saját mosóport veszel, stb. Meglátjuk ki jár jobban. (megsúgom: nem te)

Bár valójában úgy illene, hogy te egy picit többet is fizetsz harmadnál, mert neked egy teljes saját szobád van...

Csak az igazságosság jegyében. :D

2014. dec. 9. 19:42
 6/9 A kérdező kommentje:
A kajával meg a mosóporral nem volt baj két évig. Én meg wc papírt vettem többször mint a haverom. Van amikor én hozok kenyeret és nem mondom, hogy nem vehetnek belőle. A gép meg a nappaliban van, most mi van abban, ha én is használom? Nyilván nem küldök el senkit előle. Minden normálisan működött két évig, most idejött a nője és szerintem igenis az lenne a normális, ha harmadolnánk a költségeket, de szerintük meg úgy is nézhetjük, hogy szobánként 50-et fizetünk, ők ketten laknak egyben, hát istenem. Szerintem meg nem!
2014. dec. 9. 23:13
 7/9 anonim ***** válasza:
100%

"A kajával meg a mosóporral nem volt baj két évig."

A jóindulatoddal és a hozzáállásoddal sem volt baj két évig, ugye érted?

"Én meg wc papírt vettem többször mint a haverom."

WC-papírt 2-3 hetente vesz az ember párszáz ft-ért, 3 főre főzni havonta kb. 60-90.000 ft ember...

"Van amikor én hozok kenyeret és nem mondom, hogy nem vehetnek belőle."

Ők sem mondták, hogy nem ehetsz belőle, pedig nem "van mikor" szinten ettél, hanem minden áldott nap.

"A gép meg a nappaliban van, most mi van abban, ha én is használom?"

Mondjuk az, hogy a gép hamarabb tönkremegy duplaannyi használattól, valamint az, hogy ha ők nem használják, kikapcsolnák és nem fogyasztaná az áramot.

De figyelj, harmadoljátok a költségeket nyugodtan, de utána számolhatsz 30.000 ft-al kajára egy hónapban, kb. 5-10.000 ft tisztító-tisztálkodószerekre és egyebekre, meg párszázezerrel egy saját számítógépre vagy laptopra. Megéri? Nem.

Ha még mindig nem értenéd: a haverod eddig is sokkal többet adott a közösbe, mint te. Ezért hálásnak kellene lenned, és nem szájalni. Most, hogy fogást találsz rajta, rögtön járatod a szádat, és még le sem esik, hogy te járnál szarul... nem sül le a pofádról a bőr, hogy így kihasználsz embereket, és még utána te ugatsz a pénzért,??

2014. dec. 9. 23:29
 8/9 anonim ***** válasza:

Mekkora egy suttyó vagy :D

"A kajával meg a mosóporral nem volt baj két évig."

Magyarul 2 éven át ingyen élősködtél rajtuk rengeteg alkalommal? Ismerem én a fajtádat, tipikusan azok az emberek, akik először kérnek egy kicsit a samponodból, holnaptól meg napi szinten használni fogják, aztán még ők háborodnak fel.

"Én meg wc papírt vettem többször mint a haverom."

Na ez a másik amitől kiakadok, mikor jön valaki a "de én" szöveggel, és felhoz 100ft-os tételeket.

"A gép meg a nappaliban van, most mi van abban, ha én is használom?"

Mi az hogy "mi van akkor?". Nem a te géped, ergó már annak örülnöd kéne hogy használhatod. Ha akkora pofád van, akkor vegyél magadnak gépet 100+ ezerért és használd azt.

"de szerintük meg úgy is nézhetjük, hogy szobánként 50-et fizetünk, ők ketten laknak egyben, hát istenem. Szerintem meg nem!"

Tulajdonképpen pont leszarhatják hogy "szerinted" hogy van ez, tekintve hogy fix összeget fizettek. És tényleg jogos az, hogy ők 2-en bérlik a szobát, te meg egyedül laksz egy másikban.

Magyarul, te eddig 50-et fizettél, most odajött a csaja, nem te fizeted az ő lakhatását, viszont kvázi elvárod hogy fizessék a te részed.

2014. dec. 12. 03:34
 9/9 anonim ***** válasza:

Még azt mondom, normális emberek szerintem 2 év után meg tudnák ezt beszélni, hogy 3 felé legyen osztva az összeg, mert tény hogy ott van +1 ember, akit neked is el kell viselni, vagy 40-60 alapon elosztani.

De így hogy 2 évig élősködtél a másikon, még neked van pofád ezt kérni? Nem semmi.

2014. dec. 12. 03:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!