Ti ennyiböl egyedül élnétek, vagy inkább társbérletben?
Havi netto 180-200 ezres fizura szamitok. Kezdo mernok vagyok.
Most BP mellett élek egy kisvarosban, egyedül. Mindent osszevetve teli honapban kb 80 bol tudnek kijonni. Plusz 30 elmegy kajara es akkor meg nem is szorakoztam.
Azt tervezem, hogy egy ev mulva bekoltozom pestre vkihez tàrsbérletbe. Ennek az lesz a hatranya, hogy naponta kb 5 kor Kell majd kelnem, es delutan 6 ra erek haza. Viszont kb 50 ezerbol kijonnek egy honapban. Ti mit tennetek a helyemben?
Ezek szerint ez nem pénz kérdés. Így irreleváns is hogy mennyi a fizetésed. Ha egyedül élsz még akkor is bőven tudsz félretenni is.
Én diplomás vegyész vagyok. Annak idején azért választottam ezt a pályát, mert tetszett a kémia és azt mondták hogy ez egy nagyon-nagyon jól fizetett szakma. Na, ehhez képest 4 év munkatapasztalattal Budapesten én sokkal kevesebbet keresek, mint a te kezdő fizetésed.
Én teljes mértékben megértem a kérdezőt.
Ha úgy nézzük, én jelenleg 40-45-ért bérelek szobát, ebben benne van a rezsi, és 2 olyan sráccal lakok együtt, akiknek kb hangját se hallom, mert vagy tanulnak, vagy dolgoznak ők is. Bár néha vannak kisebb problémák, főleg takarítás, vagy esti zenehallgatás címen, de eddig mindig meg tudtuk ezeket beszélni.
Összességében lehet mondani hogy 180-200 ezres fizu az soknak számít (sajnos) manapság, és azért havi +30 ezer az csak nem mindegy. Az éves szinten 3-400 ezer forint, egy minimálbéres meg egész évben nem keres 1 milliót.
"Ó szegény az emberek nagy része örülne ha csak ötkor kellene kelnie. Én pl 03:40 kor kelek."
Látom te is tipikus magyar vagy, azonnal kényszeresen azt kell hangoztatnod hogy neked mennyivel szarabb.
Ettől fügetlenül, nagyon nehéz jó lakótársakat kifogni, nekem is volt olyan, aki 0-24-ben játszott a gépen, és bömböltette a hangszórót, de mostanában is idegesítő, mikor valaki végigmászik sáros cipővel a lakáson, vagy kiborít ezt-azt, aztán hazaérve egy idegen ember után kell takarítani, vagy balhézni hogy rakjon már rendet. Meg fura hogy hétvégén pihenne az ember, és idegenek jönnek, ott lógnak, bent vannak a konyhában, stb. Vagy fél napig nem tudok elmenni egy jót szarni mert a konyha mellett van a wc, és lakótársam csaja éppen süt-főz :D
Mondjuk én ezt az 5-től 6-ig dolgot nem csípném, bár a jelenlegi melóm is hasonló, de hosszabb távon úgy érzem, nem marad semmi szabadidőm.
De alapvetően neked kell döntened.
Évi 800eFt-ot félre tudsz tenni... szerintem ne panaszkodj, sokan a popójukat vernék a földhöz örömükben ebben az országban, ha ennyi félretett pénzük lehetne!
Így havi 100-130eFt-ból élsz, amit csak magadra költhetsz. Erre sem lehet azt mondani, hogy átlag alatti és hogy nyomorognod kellene. Nekem kb ez a havi fizetésem.
Egy klasszikus 4 tagú családban, ahol mindkét szülő dolgozik, havi nettó(!!!) 400-520eFt-nak kéne úgy befolynia, hogy egy forintot nem tesznek félre, ahhoz hogy ezt az életszínvonalat tudják tartani. Szerintem ez nem általános.
Én biztos hogy nem költöznék be így Pestre. Nem tudom te mennyi idős vagy, de én 24 évesen már úgy érzem, hogy öreg vagyok ahhoz, hogy folyton 2-3 ember hülyeségét kelljen elviselnem. 5 évig éltem társbérletben, ebből 2 évet laktam normális emberekkel, a többi 3 év tiszta szívás volt. Egyik rosszabb volt, mint a másik. Sajnos nagyon nehéz olyan embereket találni, akivel jó együtt lakni. Nekem a nyugalmam fontosabb, mint 30 ezer Ft. Nem is biztos, hogy kijönnél 50 ezerből egy hónapban.
Ja, és lehet, hogy van aki bírja a 3.40-es kelést, de én fél 7kor is nehezen kelek fel, úgyhogy nálam már az 5 órás kelés is kizáró ok lenne. Nem költöznék ilyen messze a munkahelyemtől.
Ha annyira Pesten szeretnél lakni, inkább keress majd Pesten munkát 1-2 év múlva...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!