Mire számítsak albérletbe költözésnél?
Nem kertelek: Most költözöm el a szülői házból és fogalmam sincs hogyan kell lakást bérelni, meg egyáltalán mi a bevett gyakorlat ezzel kapcsolatban.
Például mi a különbség egyes lakástípusok között? van garzon meg albérlet meg mindenféle. Én egy fiatal pályakezdő, frissdiplomás egyedülálló férfi vagyok. Úgy körülbelül 55 ezerig tudnék elmenni a bérleti díjjal maximum jelenlegi fizummal (erre még jöhet egy kb 25 ezres rezsi).
Cserébe nem akarok szobát bérelni, nem akarom hogy mások járjanak a fürdőszobámba meg csesztessen a tulaj minden nap meg megtiltsák hogy halakat tartsak meg mittudomén..
Ilyen feltételekkel milyen "lakásom" lehet Szegeden illetve Budapesten?
Bármilyen egyéb információ is érdekel gyakorlott albérletesektől.
24/F
Egy egyszobás, konyha, fürdős lakást simán tudsz ennyiből bérelni. Bútorozottan is.
Én híve vagyok annak hogy legyen hivatalos minden, de ennyi pénzért nem biztos, hogy a tulaj belemegy.
A garzon egyszobás lakást jelent pici konyhával és fürdővel.
Igyekezz mindent hivatalosan intézni, hogy ne lehessen semmibe belekötni, tehát szerződést köss a tulajjal.
Ha megoldható, irasd át a közműveket a nevedre.
Tudsz ennyiből mindkét városban egy- vagy kétszobás normális lakást bérelni. Valószínűleg nem lesz vadonat új és csillogó.
Először felhívod a hirdetőket, ha kerülnéd az ingatlanirodákat, akkor jól odafigyelsz, hogy mit mondanak és mindig megkérdezed, hogy közvetítővel beszélsz-e.
Ha tetszik valamelyik, akkor elmész megtekinteni, megkérdezed az alapvető paramétereket és felméred, hogy a bérbeadó elfogadható-e számodra. Pl. vajon visszaadja-e a kauciót ha nem okoztál kárt (ami valószínűleg két vagy három havi bérleti díj lesz), bejárkál-e a lakásba a tudtod nélkül, tiszteli-e a magánéletedet vagy sem stb.
Ő is felmér Téged, természetesen.
Ezután megegyeztek a bérleti díjban, a rezsi fizetésének módjában stb. majd szerződést köttök, amelyben mindez benne van.
Ha valakinek vmi nem felel meg menet közben, akkor majd felmond.
Ha Te kibérelsz egy lakást önállóan, akkor nem járkál senki sehová rejtad kívül, csak ha Te megengeded. Általában kikötik, hogy havonta egyszer megnézik a lakást, hogy milyen állapotban van, de ezt egyeztetett időpontban szokás megtenni, leginkább az első néhány hónapban.
Az egyes lakástpusok leírása hosszadalmas lenne, ha konkrétabban kérdezel lesz aki válaszol.
Itt a garzon leírása:
http://www.gyakorikerdesek.hu/otthon__egyeb-kerdesek__151040..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!