Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Van olyan aki feketén adja ki...

Van olyan aki feketén adja ki a lakását? Mennyire rizikós? Foglalkozik vele valaki egyáltalán?

Figyelt kérdés
2014. aug. 6. 15:32
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Sajnos ha nincs szerződés akkor meg sosem bizonyítom hogy ott élt és nem én csináltam többszázezres számlákat, vagy ha gázt csinál. Végül találtunk egy korrekt bérlőt, közjegyzői okiratba foglaljuk majd a szerződést és adózunk is utána inkább.
2014. aug. 8. 08:20
 12/15 kovpet ***** válasza:
Hogy csinálna sokszázezres tartozást? Hiszen te fizeted be az ő pénzéből a havi rezsit. Butaság rá bízni, mert ha nem fizet, akkor is te szívod meg. Havi pár utalás vagy csekkbefizetés meg nem sok idő, ennyit megéri foglalkozni a dologgal.
2014. aug. 8. 09:25
 13/15 anonim ***** válasza:
100%

En szivessegbol megengedtem ket ismerosomnek (akkor meg ugy tudtam, hogy baratok vagyunk), hogy atmenetileg ott lakjanak. Ugy egy ev utan mondtam, hogy szeretnem eladni a lakast. Hatraltattak a lakas megtekinteset, mert veluk is kellett idopontot egyeztetnem, nem csak a vevokkel. Tavasszal elore kolcsonkertek tolem 2milliot a vetelarbol, amikor meg vevo sem volt. Nemet mondtam. Novemberben eladtam a lakast. Kertem oket, hogy 1 honapon belul koltozzenek ki.

Aztan jott a feketeleves.

Az egy honap alatt folyamatosan folyt a viz a csapbol szandekosan, minden lampat egve hagytak napkozben, iszonyatos szamlat hoztak ossze nekem. Raadasul elvittek a konyhabutorom is, amit nagy nehezen visszahoztak kesobb.

Nem volt papirom veluk.

Tanulsag: csakis lepapirozva szabad kiadni a lakast.

2014. aug. 8. 09:52
 14/15 A kérdező kommentje:
Szép... Mi is ismerősre vártunk 3 hónapig, mert annyira várták már hogy jöhessünk, aztán amikor költözni kellett volna kiderült hogy kb a havi bérleti díj a fizetésük, nem is értem hogy gondolták... Sajnos ismerőssel és családtaggal nem szabad semmit csinálni, ezt már megint megtapasztaltunk, remélem most végleg tanultunk belőle mi is. Most minden le lesz papírozva közjegyzővel ( a bérlő a közjegyzőhelyettes) és inkább adózunk is rendesen, mert nem bízom már annyira a kedves családban meg a barátokban hogy nem ők lennének az elsők akik felnyomnának minket...
2014. aug. 11. 15:43
 15/15 kovpet ***** válasza:

"a bérlő a közjegyzőhelyettes"

De akkor nehogy náluk csináljátok!

Egy teljesen független és elfogulatlan, földrajzilag máshol lévő közjegyzőnél csináljátok, hogy ne lehessen később ezen fogást találni, ha esetleg tényleg szükség lesz valami jogi procedúrára a későbbiekben.

2014. aug. 11. 17:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!