Van olyan aki feketén adja ki a lakását? Mennyire rizikós? Foglalkozik vele valaki egyáltalán?
En szivessegbol megengedtem ket ismerosomnek (akkor meg ugy tudtam, hogy baratok vagyunk), hogy atmenetileg ott lakjanak. Ugy egy ev utan mondtam, hogy szeretnem eladni a lakast. Hatraltattak a lakas megtekinteset, mert veluk is kellett idopontot egyeztetnem, nem csak a vevokkel. Tavasszal elore kolcsonkertek tolem 2milliot a vetelarbol, amikor meg vevo sem volt. Nemet mondtam. Novemberben eladtam a lakast. Kertem oket, hogy 1 honapon belul koltozzenek ki.
Aztan jott a feketeleves.
Az egy honap alatt folyamatosan folyt a viz a csapbol szandekosan, minden lampat egve hagytak napkozben, iszonyatos szamlat hoztak ossze nekem. Raadasul elvittek a konyhabutorom is, amit nagy nehezen visszahoztak kesobb.
Nem volt papirom veluk.
Tanulsag: csakis lepapirozva szabad kiadni a lakast.
"a bérlő a közjegyzőhelyettes"
De akkor nehogy náluk csináljátok!
Egy teljesen független és elfogulatlan, földrajzilag máshol lévő közjegyzőnél csináljátok, hogy ne lehessen később ezen fogást találni, ha esetleg tényleg szükség lesz valami jogi procedúrára a későbbiekben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!